Zapeljive in velike oči v le 5 korakih

Zapeljiv, topel, sanjav, skrivnosten, prodoren … vse to so atributi, s katerimi bi opisali ta edinstveni pogled. Topi, intrigira in ima moč, da popolnoma preoblikuje obraz. Zato so velike oči ideal skoraj vsake ženske. Da bi ga uresničila, moraš samo slediti našim nasvetom.

Zapeljive in velike oči v le 5 korakih

1. Skrij podočnjake

Niti najboljša maskara ne bo zadostovala, če pozabiš prekriti podočnjake. Ti so odraz utrujenosti, ne le, da obrazu dodajo leta in odvzamejo svežino, hkrati tudi »zmanjšujejo« oči. Pomembno je, da korektor izbereš glede na svoj naravni ten – ličilo mora biti za odtenek svetlejše.

2. Izberi svinčnik

Na zgornjo veko tik ob trepalnice začrtaj linijo s črnim, ali še bolje – s sivim ali rjavim svinčnikom, zatem pa jo s čistim čopičem ali vatirano palčko rahlo razmaži, da bi omilila njeno ostrino. S kremno belo barvico začrtaj vodeno linijo in tako ustvari iluzijo večjega, bolj odprtega očesa. Z isto barvico lahko obarvaš tudi notranji kotiček zgornje veke. Poleg bele lahko mirne duše izbereš tudi kak drug svetel odtenek, ne glede na to, ali uporabljaš svinčnik ali tekoče črtalo.

Zapeljive in velike oči v le 5 korakih

3. Paleta senc

Iz palete izberi dva odtenka senčil enake barve. Svetlejšega nanesi preko cele površine zgornje veke, vse do obrvi (barva slonovine, bež, svetlo siva, svetlo rjava …), temnejšo pa samo na zavihek. Zapomni si, da svetlejša senčila odpirajo pogled. Temnejše je lahko ujemajoče z barvo svinčnika oz. barvice za oči. Nežno jih zabriši, da bi dosegla postopen prehod med obema barvama. Ne glede na to, ali si izbrala smokey eye ali prefinjeni ombre stil, prava modrost leži prav v natančnem niansiranju in prehodu od najtemnejšega do najsvetlejšega odtenka.

4. Maskara ustvarja čarovnijo

Če si želiš velike oči, je to zagotovo najpomembnejši korak, saj prav spoj barve in trepalnic spreminja vsakdanji pogled v pravo čarovnijo! Za začetek s kodralnikom privzdigni trepalnice, da bi maksimalno odprla oko, zatem pa nanesi eno do dve plasti najboljše maskare za volumen. Preveč plasti na trepalnicah lahko ustvari kontra učinek, saj se pod »težo« oči blago zapirajo. Da se to ne bi zgodilo, imej v mislih, da so Maybelline maskare in L'oreal maskare prava rešitev, posebej če uporabljaš gibljive krtačke. Z njimi boš s svetlobno hitrostjo dosegla tudi najdrobnejše in najbolj skrite dlačice v kotičkih oči, da bo vsaka posebej poudarjena z intenzivnim in nadvse obstojnim črnim pigmentom. Če si nagnjena k draženju ali nosiš kontaktne leče, je maskara za občutljive oči zate boljša izbira.

Zapeljive in velike oči v le 5 korakih

5. Vse skupaj začini z osvetljevalcem

Navsezadnje nam preostane le še »final touch« z osvetljevalcem. Nanesi ga v notranje kotičke oči in pod spodnjo linijo obrvi. S tem bodo tvoje oči dobile poseben lesk in bodo videti precej večje. Rožnat podton kože zahteva tople rožnate odtenke osvetljevalca, rumenkasta ali olivna koža pa gre odlično z zlatimi odtenki. Prava izbira osvetljevalca bo tvoje oči še dodatno poudarila, tvoj celotni videz pa bo deloval le še bolj prefinjeno.

Preberi še: Make up triki za svež videz obraza

Za ta videz priporočamo

  • L'Orêal Paris Unlimited Mascara

    Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , maskara, črtalo za oči , oči , korektor

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Praznični stili ličenja, ki to sezono navdihujejo

Znane osebnosti so pravi vir navdiha ob koncu tega nenavadnega in izzivov polnega leta, ki bo kmalu ostalo za nami...