Zaščita pred soncem za začetnice

Poletje je tu … Čarobno, vroče in s pooolno sonca! Mnoge ženske menijo, da se jih sonce „dotakne“ le, ko so na morju in ko se ure in ure sončijo. Če bi vas vprašali, ali vsak dan uporabljate kremo z zaščitnim faktorjem, smo prepričani, da bi vas le nekaj ponosno dvignilo roke.

Vsakič, ko greste v službo, na sprehod ali v bližnjo trgovino, ste izpostavljene vplivu sončnih žarkov. Uporaba kreme z zaščitnim faktorjem je zelo pomembna, v kolikor želite imeti zdravo in negovano kožo. Ne glede na to, kako rade imate poletje in sonce, lahko UV žarki negativno vplivajo na zdravje kože in njen celoten videz.

Zato smo za vas pripravili kratek priročnik za vsakdanjo uporabo kreme za sončenje.

Kaj najprej nanašamo – kremo za sončenje ali ličila?


Odgovor je enostaven – VEDNO najprej nanašamo kremo z zaščitnim faktorjem. Nekatera dekleta se zanašajo na zaščito, ki jo omogoča tekoča podlaga ali BB krema in zaradi tega pogostokrat ne nanašajo kreme za sončenje. Strinjamo se, da imajo te izdelki nalogo, da zaščitijo kožo, vendar to ni dovolj.

Zato jutra začnite z nežnim umivanjem obraza (L'Oréal Paris Pure Clay geli za umivanje so naša priporočila za vsako sezono), zatem pa obvezno nanesite vlažilno kremo in kremo z zaščitnim faktorjem, ki ustreza vašemu tipu kože.

Če še vedno niste prepričane, kateri izdelek izbrati, se posvetujte z dermatologom, da boste našle izdelek, ki vam bo popolnoma ustrezal.

Kako izbrati?


Kot smo že povedali, najbolje je, da se, preden izberete kremo z zaščitnim faktorjem, posvetujete s strokovnjakom, mi pa vam bomo dali nekaj nasvetov, ki vam bodo koristili.

Obvezno pazite na sestavo izdelka. Poiščite nekatere sestavine, ki so zelo učinkovite pri zaščiti pred UV žarki kot so titanium dioxide, zinc oxide in avobenzon. Ko izberete kremo, ki vam ustreza, ne varčujte z njo. Nanesite je veliko in vsakič jo dobro vtrite ter pazite, da namažete tudi vrat in dele telesa okrog ušes.

Večkrat na dan – ja ali ne?


JA! Pretirano potenje, plavanje, umivanje ... Vse to odstranjuje nevidno zaščito z vašega obraza. Zato ni dovolj le enkrat na dan nanesti kremo za sončenje. Zelo je pomembno pogosto nanašati kremo, čeprav je le-ta vodoodporna. Tako boste svoji koži omogočili potrebno vlaženje, svežino in kar je najpomembneje, zaščito pred soncem.

Preberi še: 5 lepotnih ritualov žensk z neverjetno kožo

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Pure Clay Wash Gel Black

  • L'Oréal Paris Pure Clay Wash Gel Black Green

  • L'Oréal Paris Pure Clay Wash Gel Black Red

Povezane teme: nega obraza

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako se naličiti, ko nosiš zaščitno masko

Odkar so zaščitne maske postale del našega vsakdana, je odhod v službo, trgovino ali na sprehod brez njih postal povsem nemogoč...