Zbogom, japonsko zarisovanje - prispel je microfeathering

Si se kdaj vprašala, kako dolgo na lepotni sceni vlada obsedenost s popolnimi obrvmi? Dve, tri, deset ali petdeset let – karkoli rečeš, ne boš zgrešila! Obrvi se nahajajo na centralnem delu obraza, one ga razjasnijo ali naoblačijo in prav od njihove oblike je odvisno, ali se boš pokazala v najboljši luči. A trendi se nenehno menjajo! Videli smo že vse, kar je mogoče: tanke in elegantne, pretanke in povsem nenaravne, goste, skuštrane, pa potem spet na okrog …

Če si jih nekoč neusmiljeno pulila, danes najbrž iščeš najboljše načine in tehnike, da bi to nadoknadila, in japonsko zarisovanje obrvi je zagotovo med postopki, ki si jih do sedaj preizkusila, ali o njih vsaj resno razmišljala.

Umik, prišla je nova zvezda!

Ta tehnika spada v kategorijo poltrajnega make up-a in pomeni precizno zarisovanje obrvi, ki jih je nemogoče razlikovati od naravnih. To v glavnem velja tudi za microblading, vendar se glavna razlika nahaja v konici, s katero se proces izvaja. V izvajanju najnovejšega hita so dlačice celo tanjše, posebej pa se pazi tudi na njihov položaj, kar omogoča doseganje še bolj naravnega učinka. Če sodimo po revijah in Instagram profilih največjih svetovnih zvezd, bo edino in glavno skrb za tvoje obrvi sedaj prevzela tehnika microfeathering!

Nežne in lahkotne kot pero

Ne glede na to, kako zelo zarisane dlačice spominjajo na tiste, s katerimi si se rodila, preveč popolna oblika obrvi spodnaša vsako zgodbo o njihovi nenaravnosti, saj prevelika popolnost in naravnost pač ne gresta skupaj. Namesto “nožka”, ki smo ga do sedaj srečevali pri zarisovanju stroge linije, feather ali peresna tehnika cilja na nekaj povsem drugega – na lahkotnost, sproščenost in kar največjo stopnjo naravnosti do sedaj! Prejšnje metode so predvidevale izpopolnjevanje obrvi in prekrivanje celotnega področja, kar je ustvarilo učinek polnosti, microfeathering pa izpopolnjuje samo najbolj kritična mesta in namenoma pušča manjše praznine.

Zbogom, japonsko zarisovanje - prispel je microfeathering

Gostota v tem primeru ni v prvem planu, kozmetičarka ne uporablja šablone, pač pa sama preceni, kam bi bilo treba dodati posamezno dlačico. Nič ne sme biti preveč poudarjeno in preveč definirano, saj je cilj prav simulacija naravne rasti dlačic, da bi bile obrvi videti sofisticirano, preprosto in prelepo. Po zaključenem procesu nihče ne bo mogel opaziti razlike med naravnim in začrtanim, posebej še zaradi barve, ki se jo da uskladiti z odtenkom obrvi, ne pa s trenutno barvo las.

No-make-up make up učinek

Manj zarisanih dlačic, manjša intenzivnost barve, natančnejši nožiči …Vse to so prednosti microeathering metode, ki jo poleg dejstva, da spada med pol obstojna ličila, zaradi finalnega učinka lahko uvrstimo tudi v kategorijo no-make-up ličenja. Da bi bila primerna kandidatka za ta tretma, moraš že v začetku imeti več naravnih dlačic, saj se le tako proces lahko začne. Če so tvoje obrvi preveč populjene, se boš vendarle morala zadovoljiti z drugimi metodami.

Misli na svoje zdravje, izbiraj izključno preverjene salone in strokovno osebje, da bi se izognila tudi najmanjši možnosti infekcije. Ne pozabi, da se nega nadaljuje tudi po tretmaju, zato pred vsakim izhodom iz hiše nanesi dnevno kremo z visoko UV zaščito, da bi preprečila prezgodnje bledenje barve. Ob ustreznem vzdrževanju je pigment obstojen približno eno leto.

Dvakrat razmisli

Kot si že ugotovila – ko gre za obrvi, se moda spreminja izredno hitro in včasih jo je težko ažurno spremljati. Če se odločiš za japonsko zarisovanje obrvi, boš imela popolno oblikovane in maksimalno izpopolnjene obrvi, ki bodo trajale dve do tri leta. Ker pa se trendi tako zlahka spreminjajo in trenutno zapovedujejo nekaj povsem drugačnega, lahkotnost in naravnost, ne bi bilo slabo, da dvakrat premisliš, preden se odločiš za katerokoli od navedenih metod olepševanja.

Preizkusi sama

Če so naravne obrvi trenutno aktualne in ne zahtevajo strogega sledenja formi, barvi ali kalupu, zakaj ne bi prav zdaj poskusila sama doseči želeni rezultat, in to s pomočjo standardnih make up izdelkov, ki jih lahko najdeš v vsaki drogeriji

Z malo vaje lahko dosežeš čudovite rezultate! Za oblikovanje obrvi potrebuješ le svinčnik za obrvi in senčilo za obrvi, pinceti se po svojih najboljših zmožnostih izogibaj, ne pa tudi glavničku. Vleci tanke linije, poskušaj, da posnemaš naravno smer rasti dlak, kot tudi njihovo barvo, senčilo pa ti bo pomagalo pri kamuflaži večjih praznih mest. Na koncu svojo umetnino pričvrsti z gelom za obrvi. Ne le, da ne boš sužnja trendov (kar bi s seboj prinesla odločitev za eno od pol trajnih tehnik), pač pa boš tudi prihranila denar ter izboljšala svoje veščine ličenja. Dovolj razlogov, da se potrudiš!

Preberi še: Za ali proti: prekinjene obrvi, trend, ki se vrača

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris Brow Artist Skinny Definer

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Brow Setter

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Monsieur Big Brow

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Fill And Fluff

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Tattoo Brow Gel

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Unbelievabrow 103 Warm Blonde

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Brow Extension Medium Brown

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Tattoo Brow Pomade 03 Medium Brown

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , trend , obrvi, NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop, Maybelline New York , L'Oréal Paris, NYX Professional Makeup

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Preizkusi nov način, da nahraniš tanke lase

Imaš tanke lase? Z novo linijo Hair Food Watermelon, obogateno s hidratantnimi in hranljivimi sestavinami, boš nahranila svoje tanke lase ter hkrati u...