Ženska šepetanja o maskari – triki, ki se prenašajo iz roda v rod

»Ko si v drugem letniku srednje šole, je vsak odhod v mesto ob koncu tedna pravi mali praznik. No, pri teh letih še nimaš prave mere – rdečilo je premočno, črtalo za oči neenakomerno, svinčnik za ustnice pa povsem napačen in ko je treba nanesti maskaro se ti tresejo roke,« se Maja spominja svojih srednješolskih muk. Zato je ta nasvet starejše sestre prišel v pravem trenutku:

»Krtačko s kratkimi cik cak gibi premikaš levo in desno, medtem ko z njo vlečeš po trepalnicah navzgor. In če se zlepijo, jih ločiš z vrhom krtačke, ki jo najprej obrišeš ob rob maskare. Ko se maskara malce posuši, jo nanesi še enkrat samo na konice trepalnic, s čimer jih dodatno podaljšaš.«

 

Poglej, poglej! Sploh ni vedela, da ima tako dolge trepalnice!

 

Dobra maskara je vredna zlata

V najstniških letih je vsak izdelek za ličenje pravi mali zaklad. Jeleni je njena vedno negovana teta za darilo prinesla novo maskaro, svojo najljubšo, in namignila, da »je vredna zlata«. In res je tako. Njene trepalnice nikoli dotlej niso bile tako goste in dolge. Dobra maskara je vredna zlata, tega pa so vredni tudi nasveti izkušenih dam.

Zmoči krtačko!

To je Bojani predlagala sodelavka med odmorom za kavo, ko ji je ta potarnala, da je njena maskara pri koncu, vendar je tudi konec meseca in ji je do plače in nakupovanja ostalo še nekaj dni ... »Malce zmoči krtačko s kapljicami za oči in jo pomoči v maskaro. Tako jo razredčiš in jo lahko še nekajkrat uporabiš,« je izjavila s pridušenim glasom, kot da bi izdala največjo skrivnost v vesolju.

»Ljubica, videti si kot zombi«

Obveznega odstranjevanja ličil je Saro naučila njena mama, ki je nenehno grozila s prezgodnjim staranjem in podobnimi nezaželenimi dogajanji na obrazu. Pa vendar je na njeno končno odločitev, da nikoli več ne gre spat z maskaro, vplival pravzaprav moški. Da, njen dragi, ki ji je nekega jutra po nori zabavi ob pogledu na njeno neodstranjeno maskaro rekel: »Ljubica, videti si kot zombi.« Rdeče, zabuhle in črno obrobljene oči, res zapeljivo. Dovolj razlogov, da odstraniš maskaro pred spanjem.

 

Za ta videz priporočamo

  • The Falsies Push Up Drama by Maybelline New York

  • Superstar False Lash Mascara L'Oreal Paris

Povezane teme: maskara

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Unlimited maskara – poševna krtačka za popolne trepalnice

Ne glede na to, kateri videz boš izbrala: dnevni, večerni, svečani, mačje (cat eye) ali zadimljene oči (smokey eyes), bo ta popoln šele, ko boš nanesl...