Zimska nega suhe kože obraza

Poleg dolgo pričakovanih praznikov in prvega snega, se zime vedno razveselimo tudi zaradi dejstva, da dovoljuje prav takšno ličenje, ki ga poletne vročine ne. Zagotovo veste, da s tem mislimo na sijajen zaključni učinek pudra, zapeljive svetleče veke in ustnice, pa tudi fenomenalni osvetljevalec, ki se vse pogosteje znajde v naših toaletnih torbicah.

Da pa bi vsi ti fantastični make up izdelki služili svojemu namenu, jim je treba zagotoviti popolno podlago v smislu negovanega obraza. Ker se v zimskih dneh prav to zdi največji lepotni izziv vseh lepotic s suho kožo, vam svetujemo, da se pri negi osredotočate na naslednjih par zadev:

Nežno čiščenje obraza – pravi način za začetek in zaključek vsakega zimskega dne


Gel za umivanje je vaš zvesti zaveznik v čiščenju obraza, treba ga je uporabljati vsakodnevno, tako zjutraj kot zvečer. Zato poskrbite, da bo dovolj močan, da lahko odstrani vse nečistoče, hkrati pa dovolj nežen, da vaše kože ne izsuši. Če torej na seznamu sestavin zagledate zeliščno oglje ali ekstrakt rdeče alge, je to pravi izdelek za vas.

Micelarna voda po vaši meri


Ko gre za vsebino lepotnega izdelka, je pomembno vedeti, da se na seznamu sestavin nikakor ne sme pojaviti alkohol!

Pogosto ga srečujemo v sredstvih za odstranjevanje ličil, zato ob pravem času poskrbite za nakup micelarne vode z minimalistično sestavo, ki vsebuje vodo, micelarne delce in glicerin. Samo tako boste na popolnoma nežen način odstranile vse sledi ličil, brez strahu, da bi izsušile povrhnjico kože.

Hidratacija je nenadomestljiva


Če je vaša koža suha, imperativ predstavlja uporaba ustrezne hidratantne kreme za obraz. Čutimo se dolžne poudariti, da niso vse enake in da je pomembno izbrati takšno, ki bo najbolje zadovoljila potrebe vašega obraza.

Zato naslednjič, ko kupujete hidratantno kremo, posvetite pozornost embalaži, ki mora vsebovati informacijo, da je izdelek namenjen izključno suhi ali celo občutljivi koži. Tako boste preprečile, da bi se v vaši kremi znašle agresivne sestavine, ki bi še dodatno izsušile vašo kožo in spodbudile neprijetne občutke nelagodja, vsakič ko boste izpostavljene vetru in mrazu.

Preberi še: Vlažilna krema: Pomemben korak pri negi vseh tipov kože

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Pure Clay Illuminating Cleansing Gel

  • L'Oréal Paris Pure Clay Exfoliating Cleansing Gel

  • L'Oréal Paris Micellar Water Sensitive and Dry Skin

  • L'Oréal Paris Hydra Expert Dry and Sensitive Skin

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se