Nega obnohtne kožice v jeseni

Med slednje spada tudi poškodovana in suha obnohtna kožica, ki zato v teh mesecih zahteva prav posebno skrb. Negovani nohti so vendarle ogledalo človeka in zraven paše tudi obnohtna kožica.

S pomočjo spodnjih petih nasvetov bodo tudi v hladnih jesenskih in zimskih mesecih vaše roke videti kot iz škatlice.

#1

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Izogibaj se grobim manikurnim posegom, zato nikoli invazivno ne odstranjuj kožice. V kolikor je stanje na nohtih resnično slabo je bolje, da obiščeš primeren salon, v katerem ti bodo kožico v skrajnem primeru odstranili ali pa ti bodo svetovali, kako jo pozdraviti.

#2

Ne pozabi na vlaženje obnohtne kožice, zato vsakodnevno uporabljaj kreme za roke, ob tem pa nekaj minut nameni tudi koži okrog nohtov ter sredstvo vmasiraj s krožnimi gibi.

Izberite kremo s karitejevim maslom ter jojobinim ali mandljevim oljem, odveč pa ne bo niti dodatek vitamina E. Izjemno učinkovita je tudi nega s toplim voskom, po uporabi katere bo obnohtna kožica videti dosti bolje.

#3

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Ne grizi nohtov, saj s tem nikakor ne pripomoreš k lepšemu izgledu obnohtne kožice. Prenos bakterij, ki se nahajajo v ustih, na poškodovano obnohtno kožo lahko povzroči številne okužbe.

#4 

Ne pozabi v mrzlih dneh uporabiti rokavic, ki tvoje roke obvarujejo pred mrazom, slednji pa lahko kožo na rokah grozno razpoka.

#5

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Zvečer, preden zaspiš, si vzemi nekaj minut za nohte. Privošči si dobro olje za obnohtno kožico, ki ga vtreš v predel ob nohtih ter pustiš delovati čez noč. Me smo navdušene nad Essie Apricot oljem z izvlečkom marelice.

Preberi še: Triki strokovnjakov za boj proti lomljivim nohtom

Za ta videz priporočamo

  • Essie Cuticle Oil Apricot

Povezane teme: laki za nohte, essie

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Pravi lak, prava obleka

Si med vikendom žurirala in svoje nohte odela v živahno neonsko barvo, v ponedeljek pa si skušala svoje roke čim bolj skriti na poslovnem sestanku, kj...