Balerina nohti: Yes or Pass

Že nekaj let zapovrstjo so balerina nohti eden od najbolj popularnih trendov v carstvu manikure. Nekateri imajo radi naraven, drugi ovalen, spet tretji oster, mandljast videz. Kako torej v morju možnosti izbrati najboljšo obliko?

Nega nohtov in lakiranje nohtov predstavljata le en segment skrbi, toda kaj storiti s tistim najbolj kompleksnim delom, ki neposredno določa videz in lepoto tvojih rok? Prav od oblike je odvisno, ali bodo prsti videti krajši, daljši ali čokati, zato se pri naslednjem obisku kozmetičnega salona nikar ne boj posvetovanja s strokovnjaki.

Balerina nohti: Yes or Pass

Če imaš rada dolge nohte, obstaja velika verjetnost, da si ta trend že preizkusila, če pa ga slučajno nisi, je morda prav zdaj pravi trenutek, da ponovno razmisliš o tej možnosti.

Stil baletnih copatkov

Stil baletnih copatkov je postal popularen tisti trenutek, ko so družbene mreže preplavile fotografije manikure ameriške reality zvezde Kylie Jenner. Asociacija za naziv je več kot jasna – nohti neizbežno spominjajo na baletno obutev! Na Zahodu pogosto uporabljajo izraz “coffin nails” ali krsta-nohti, in čeprav se lahko strinjamo, da res spominjajo na krsto, ne bomo prevzeli tega srhljivega imena, raje se bomo na splošno zadovoljstvo zadržali pri romantičnem izrazu: baletni copatek.

Balerina nohti Yes or Pass

Trendi niso tu, da bi jim slepo sledili

Preden se odločiš za videz svoje prihodnje manikure, upoštevaj stanje tvojih nohtov, njihovo naravno obliko in čvrstost. Nekatere oblike preprosto bolje pristajajo določenemu tipu nohtne plošče, pa tudi drugim specifikam prstov in rok.

Trendi ne služijo temu, da bi jim slepo sledili, zato pred odhodom h kozmetičarki poskusi sama preceniti, ali so prav balerina nohti idealna izbira zate.

Balerina nohti - ženstveni in zapeljivi

Do te oblike pridete na podoben način kot do špičastih nohtov, s tem da je treba poravnati vrh, rob pa je lahko različen – ozek ali širok, glede na tvoje preference. Zahteva določeno dolžino nohtov in predstavlja odlično izbiro v trenutkih, ko želiš preizkusiti nekaj novega in drugačnega. Ko izbiraš lak za nohte, upoštevaj dejstvo, da ti bo najbolje pristajala matirana vrsta. Kar se tiče barve, so rdeči nohti povsem gotovo zadetek v polno, vendar pazi, da niti slučajno ne preskočiš podlage za nohte.

Balerina nohti Yes or Pass

Trije “za”:

- Nohti so videti urejeni, imajo velik učinek in nikogar ne puščajo ravnodušnega. Enako kot stileto in mandelj tudi balerina spada med izrazito ženstvene, zapeljive oblike, ki se jim ni mogoče upreti.

- Balerina nohti najlepše pristajajo dolgim in ozkim nohtnim površinam, prav tako pa so dobra rešitev celo za široko nohtno ploščo.

- Posebej so primerni za mlade, avtentične in kreativne.

Balerina nohti Yes or Pass

Trije “proti”:

- Ta oblika noht precej oslabi, zahteva pogoste intervencije in utrjevanje z gelom ali akrilom, kar vpliva na težko vzdrževanje.

- Balerina nohti niso preveč praktični, zato so v tem smislu kratki nohti lahko celo boljša rešitev.

- Pozabi nail-art, saj je vsako okraševanje te oblike nohta pretirano, morda celo kičasto.

Preberi še: Izberi lak za nohte glede na astrološko znamenje

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Color Show Downtown Red

  • Maybelline New York Color Show Peach Pie

  • Maybelline New York Color Show Winter Baby

  • Maybelline New York Color Show City Smoke

Povezane teme: nohti, trend

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Preizkusili smo tekoči puder, ki zmore vse kljubuje vodi, razmazovanju in znojenju!

Odporen puder z visoko pokrivno močjo, neusmiljen do zunanjih vplivov, a hkrati nežen in lahkoten na tvojem obrazu. Poglej si več o tekočem pudru Mayb...