Maturantski nohti, kaj je letos in

Obdobje maturantskih plesov trka na vrata. Gotovo ste že izbrale obleko, kupile primerne čeveljce, si zamislile frizuro in celo ličila. Kaj pa bo z vašimi nohti?

V poplavi različnih odtenkov ni lahko izbrati pravega, vendar brez panike. Z le nekaj pravimi nasveti boste postale kraljice maturantskega plesa!

Matura nas simbolično uvaja v svet odraslih, zato je ta dan hkrati tudi idealna priložnost, da pokažete svojo zrelost. Kako? S pravimi odločitvami. Neoporečen videz nohtov vas bo povzdignil nad povprečna dekleta, ki niso pravočasno spoznala pomembnosti popolne maturantske manikure.

Da smo si na jasnem, za popolne nohte ni nujno, da obiščete kozmetičarko. Z nekaj pozornosti in volje originalno in kreativno rešitev lahko dosežete tudi doma.

Kateri trendi dominirajo to sezono?

maturantski nohti

Matching – Ujemajoči nohti in ustnice so idealna izbira za dobro zabavo. Če rdečo šminko in rdeč lak spojite s pastelno obleko, bo vsa pozornost usmerjena na vas.

French – Značilen videz je z razlogom klasika med stili okraševanja nohtov in maturantski večer je pravi trenutek, da namesto običajne bele preizkusite tudi neko drugo barvo.

Pikice na nohtih – Z bravo lahko eksperimentirate do nezavesti, pomembno je le, da osnovo nohtov ali pikice uskladite z barvo oblačil. Uporabite posebne čopiče za risanje (»art pen«), da bi bile pikice precizne in se ne bi razlivale.

Geometrijski print je to sezono izredno priljubljen. Izberite barvo, ki je komplementarna z barvo vaše obleke, zatem pa izberite želeni print.

Nalepke so dobra rešitev, da okrasite nohte za maturantski večer, hkrati pa ne zgubljate časa s sušenjem laka. Poskusite najti nalepke, ki se bodo skladale z vašim »outfitom«.

Nude in svetleči laki - Absolutni hit te sezone! Z njimi boste na maturantskem plesu blestele!

Ombre – Sijajen način, da izkoristite mnoštvo barv in dosežete čaroben učinek prelivanja nohtov. Bodite pozorne, da bo izbrana barvna paleta pristajala vašim oblačilom.

Barva obleke določa barvo nohtov

Vemo, da je načrtovanje maturantskega plesa super stresno že samo po sebi, saj je treba misliti na toliko podrobnosti. Prav zato vam predlagamo eno od najlažjih in najučinkovitejših rešitev – uskladite barvo obleke in barvo laka!

Črna

maturantski nohti

Če ste izbrale črno maturantsko obleko, najbrž ciljate na sofisticiran videz. Preprosta črna manikura z debelo plastjo zlate linije bo popolna izbira za vas. Verjele ali ne, četudi ima obleka srebrne linije, bodo črno-zlati nohti še vedno čudoviti, čeprav to zveni bizarno.

Siva

Sivi obleki bodo najlepše pristajali nevpadljivi nohti, ki ne dominirajo. Nohti naj bodo preprosti in hkrati izredno šik. Idealna izbira je francoska manikura v sivi ali nude kombinaciji.

Bela

Če ste se odločile za belo obleko, bodite prepričane, da boste na maturantskem plesu privabile vse poglede. Zato ne bi bilo dobro, da imate hkrati tudi preveč vpadljive nohte. Prava izbira so beli nohti s preprostimi zlatimi linijami.

Krem

Različni bež odtenki so klasika, ki nikdar ne gre iz mode, to sezono pa je še posebej popularna. Poskusite najti odtenek laka, ki se popolnoma sklada z barvo vaše obleke. Če gre za mat lak, obvezno namažite plast brezbarvnega laka, saj bo visoki sijaj rokam dodal glamurozen videz.

Srebrna

Srebrna obleka zahteva subtilno srebrno manikuro. Povlecite daljšo belo in/ali srebrno linijo po sredini naravnega nohta, zatem pa nanesite plast prozornega laka.

Roza

V barvni paleti obstaja veliko rožnatih odtenkov, ki bodo krasno izpadli s primernim printom.

Oranžna

V tem primeru barve nohtov nikar ne izenačite z barvo obleke. Ombre, ki se preliva od temno rumene k oranžni, bo vašim nohtom dodal čudovit pridih zahajajočega sonca.

Rumena

maturantski-nohti

Katerikoli rumeni odtenek na nohtih bo videti čarobno. Vsi bodo mislili, da je sonce osvetlilo prostor.

Zelena

V zeleni obleki boste izžarevale skrivnostnost in samozavest. Igrajte se z vzorci in svetlikajočimi se odtenki zelene, vijolične in/ali temno sive.

Modra

Mala modra oblekica predstavlja »divjo« in šik izbiro za maturantski ples. Z njo se v popolnosti sklada belkast ali srebrn lak brez kakršnihkoli detajlov.

Vijolična

Čisti glamur! Preizkusite ombre, ki se preliva od bele ali srebrne k temno vijolični, in nikakor ne pozabite na okrasno linijo.

Zlata

Svetleča zlata oblekica zahteva tudi zlato manikuro, vendar z opombo: manj je več! Premažite zlat sijaj prek naravnih nohtov in pripravljene ste za odhod.

Rdeča

maturantski nohti

Na plesnem podu »lastnice« rdeče obleke ne bodo imele konkurence. Nohte namažite z rdečim odtenkom, ki se ujema z barvo obleke, na robove pri korenu nohtov pa nanesite tanko linijo srebrnega laka z bleščicami, pa ste pripravljene.

Preberi še: Barve lakov za nohte, ki bi jih moralo imeti vsako dekle

Povezane teme: nohti, manikira

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Zgodovina laka za nohte

Vse se je začelo presenetljivo dolgo nazaj...