Naredi sama: Ombre nohti

Poletje je pravi čas za eksperimentiranje z ličili, modnimi dodatki, pa tudi z nohti. Trendi manikire se hitro menjajo, iz sezone v sezono jih je vse več, zato je včasih težko slediti najaktualnejšim trendom, saj objav v stilu »najnovejši trend za nohte« tudi na družbenih omrežjih nikakor ne zmanjka. Tu nastopimo mi, da ti svetujemo, kaj je zares popularno, in te naučimo, kako lahko sama ustvariš poletno novost, imenovano ombre nohti.

Ombre nohti

Ombre manikira temelji na isti tehniki kot ombre frizure – preprosta gradacija barv. Različno niansirane barve lakov kombiniramo in spajamo, s tem pa ustvarimo ombre nohte. Takšna tehnika lakiranja fantastično pristaja tako dolgim kot kratkim nohtom, zato ne preseneča, da je tako zelo priljubljena.

Naredi sama: Ombre nohti

Za začetek eksperimentiranja z ombre tehniko lakiranja nohtov ti priporočamo, da najsvetlejši odtenek laka naneseš na sam začetek nohtne površine in ga postopoma približuješ temnejšim tonom, vse do najtemnejšega odtenka na samem vrhu nohta. Ombre nohti najlepše uspevajo s klasičnimi laki za nohte, lahko pa jih uredimo tudi s pomočjo namenskega gela.

Da bi dosegla popoln ombre učinek na nohtih, sledi naslednjim nasvetom in se pogumno predaj praksi. Obstajata dve osnovni metodi za kreiranje različnih variant ombre nohtov: ombre z gobico in ombre z bleščicami.

Kaj potrebuješ za kreiranje ombre nohtov z gobico

Preden začneš s preizkušanjem te metode, moraš dolžino nohtov prilagoditi svojim željam, nežno izpiliti vrhove oz. narediti neko osnovno obliko manikira. Za tem bodo tvoji ombre nohti hitro videti sijajno, pri čemer ti bodo pomagali:

- Aceton za odstranjevanje laka

- Base coat

- Bel lak za nohte ali najsvetlejši odtenek, ki si ga izbrala

- Gobica za poliranje nohtov

- Temnejši odtenek laka za nohte

- Malo vode

- Top coat

Korak 1 : Baza za nohte

Najprej nohte premaži z bazo za nohte, in to v tankem sloju. Baza bo tvoje nohte zaščitila in podaljšala rok trajanja manikire. Barva bo na nohtih ostala precej dlje, lak boš lažje nanesla, pri njegovem odstranjevanju pa boš prav tako opazila olajšanje postopka.

Korak 2 : Bazna barva za nohte

Pri ombre nohtih je bazna barva vselej najsvetlejši od lakov, ki si jih izbrala, ali pa klasičen bel lak. Namaži ga na vse nohte v tankem sloju, počakaj, da se posuši, in nanos še enkrat ponovi.

Korak 3 : Laki in gobica

Vzemi majhno gobico, ki jo po navadi uporabljamo pri poliranju nohtov, jo razreži do približne velikosti tvojih nohtov, saj želiš čim manj obarvati predel okoli nohta, zatem pa jo pomoči v nekaj vode. Ta korak je nujen, da gobica ne bi vpila preveč laka in da se lak kasneje ne bi prehitro posušil. Pazi le, da je ne zmočiš preveč.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели essie (@essie) дана

Na gobici zariši horizontalne linije, z najsvetlejšim in prvim temnejšim izbranim odtenkom, pri tem pa pazi, da med linijami ne puščaš razmaka. Postopek ponovi, pri tem pa počasi prehajaj k najtemnejšemu odtenku, v smeri rasti nohta.

Korak 4 : Pritiskanje gobice

Kar si nanesla na gobico, sedaj preslikaj na svoj noht, prav tako kot pečat. Zatem nadaljuj z odtiskovanjem, ki naj bo vse hitrejše, pri tem pa gobico premikaj gor-dol, da bi dosegla zamegljeni učinek pretapljanja barv. Vsakih nekaj sekund gobico dvigni in preveri, ali dosegaš pravi učinek ombre nohtov, ki si ga izbrala. Večkrat odtisneš, večji bo ombre učinek.

Korak 5 : Aceton kot prva pomoč

Če nisi bila tako natančna, kot si načrtovala, ali si z gobico zašla preko nohta, nikar ne skrbi. Vse se da urediti s pomočjo kapljice acetona. Vzemi palčko za ušesa in višek laka hitro odstrani.

Naredi sama: Ombre nohti

Korak 6 : Top Coat

Na vrsti je zadnji korak. Ko se nohti dobro posušijo, kar bo trajalo približno dvajset minut, nanesi top coat, da bi površina nohta po obdelavi z gobico spet postala gladka in ravna.

Ombre nohti z bleščicami

Postopek ustvarjanja »glitter« ombre nohtov je zelo podoben metodi z gobico. Razlikuje se po tem, da namesto svetlega in temnega odtenka laka uporabiš eno samo nianso gel laka po lastni izbiri in lak z bleščicami. Po nanosu baze namaži gel lak, počakaj, da se posuši, nato na gobico nanesi želeno količino laka z bleščicami in začni s pritiskanjem. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели essie (@essie) дана

Naj ti bodo v pomoč tudi slike ombre nohtov z bleščicami.

Katera metoda ti je bolj všeč? Sporoči nam v komentarjih!

Preberi še: Popolni nohti v domačih pogojih: Essie Gel Couture

Za ta videz priporočamo

 • Essie Gel Couture 10 Sheer Fantasy

  Takojšnje naročilo
 • Essie Gel Couture 70 Take me to Thread

  Takojšnje naročilo
 • Essie Gel Couture 300 the It-Factor

  Takojšnje naročilo
 • Essie Gel Couture 270 Rock the Runway

  Takojšnje naročilo
 • Essie Gel Couture Top Coat

  Takojšnje naročilo
 • Essie Gel Couture 240 Model Citizen

  Takojšnje naročilo
 • Essie 92 Aruba Blue

  Takojšnje naročilo
 • Essie 44 Bahama Mama

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: nohti, nega, manikira, trend , essie, poletje

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Trendi ličenja 2020: obdržali se bodo tudi letos

V nadaljevanju si poglej trende ličenja, ki smo jih vzljubili že v letu 2020 in bodo popularni tudi letos...