Naša nova zimska obsesija: Mat nohti

Hladno, vetrovno, pa tudi idilično zimsko obdobje je perfektno za lepšanje in negovanje rok ter nohtov in trenutek je pravi za spremljanje najnovejših trendov manikire.

Nohti izražajo tvoj stil, hkrati pa lahko čudovito dopolnijo katerokoli oblačilno kombinacijo in jo še dodatno poudarijo, zato ti predlagamo, da namesto običajnega zimskega izbora – svetlečega črnega laka – preizkusiš najnovejšo zimsko obsesijo – mat lak za nohte! Nekoč popularen trend manikire letošnjo zimo doživlja svoj zasluženi povratek!

Naša nova zimska obsesija: Mat nohti

Pinterest

Mat nohti

Mat nohte zlahka kreiramo, so učinkoviti in kot nalašč za zimo. Obstaja velika razlika med lakom za nohte, ki se prozorno svetlika, in takšnega, ki praktično vpija svetlobo in ne dopušča nobenega odseva. V ustreznem odtenku so ti laki lahko prav tista šik sprememba, ki jo potrebuješ, ter lahko delujejo zelo elegantno in sofisticirano – odvisno zgolj od tvojih potreb.

Naredi svoj mat lak za nohte

Mat laki za nohte, dostopni v prodaji, so pogosto nedosegljivi, ti pa katerikoli lak za nohte z lahkoto kar sama spremeniš v matiranega, in sicer zgolj s pomočjo nekaj preprostih korakov.

Naša nova zimska obsesija: Mat nohti

Pinterest

Korak 1 – Aceton

Nohte očisti s pomočjo acetona, z lahkimi gibi navzdol, in to ne glede na to, ali je na njih lak ali ne. To bi sicer morala storiti vsakič, preden naneseš lak, in odstraniti vsakršne sledi maščobe z nohtov, saj se lak na še tako majhne mastne madeže ne bo lepo prijel.

Korak 2 – Base Coat ali podlaga

Mat lak za nohte je še bolj učinkovit, če se odločiš za temnejši odtenek, zato moraš pred izbranim lakom za nohte obvezno nanesti podlago oz. »base coat«. Ta bo tvoje nohte zaščitil in laku omogočil boljše oprijemanje.

Korak 3 – Dva premaza laka za nohte po želji

Nanesi prvi sloj laka za nohte, počakaj, da se posuši, zatem pa nanesi še eno plast istega laka. Prepričaj se, da nisi naredila napake in na nohtu ni nobenih neravnin, saj bi jih zadnji korak lahko naredil še opaznejše.

Korak 4 – Mat Top Coat ali nadlak

Takoj za drugo plastjo laka, še preden se ta posuši, nanesi mat nadlak oz. »top coat«. Bodi pozorna, da na steklenički piše prav mat nadlak, saj z učinkom običajnih »top coat« lakov ne boš zadovoljna. Lahko se zgodi, da neki mat nadlak barvo tvojega laka nekoliko posvetli ali spremeni, zato pazi na to, da uporabljaš kar se da kakovostne izdelke. Počakaj, da se nadlak dobro posuši, za kar je včasih potrebno tudi do uro ali dve, čeprav se ne zdi tako.

Naša nova zimska obsesija: Mat nohti

Pinterest

Eksperimentiraj z mat nohti

Pri mat nohtih je najboljše, da ponujajo neomejene možnosti eksperimentiranja. Poigravaj se z barvami in motivi. Sijajna kombinacija sta nude in črna barva, nič manj dobra ideja pa ni niti kombiniranje mat lakov z bleščicami in klasičnih sijočih lakov. Predstavljamo ti nekaj nam najljubših idej za mat manikiro letošnje zime:

Čokoladna mat manikira

Nianse mnogim najljubše sladice so našle pot do naših teles, vse od ustnic, pa do nohtov. Čokoladni rjavi odtenki gredo odlično z bež plaščem, nude ličili in katerokoli priložnostjo. Nohti so zaradi mat teksture videti kremno in mamljivo, celoten videz pa je z njimi nevsiljivo osvežen.

Barve zime v mat izvedbi

Barva, ki gre najlepše z vsakim zimskim simbolom, je zagotovo bela. Zamisli si, kako dobro je lahko videti šele bela mat manikira z nekaj horizontalnimi linijami praznega prostora na posameznih nohtih. Takšni nohti bodo gotovo naredili večji vtis od klasičnega belega laka, ki se svetlika na njih, kajne?

Naša nova zimska obsesija: Mat nohti

Pinterest

Sivi mat ombre nohti

Še ena čemerna in hladna barva, ki je v zimskih mesecih popularna, je siva. Zakaj se ne bi malo poigrala z njo, in sicer z ombre stilom. Noht okrasi z odtenki po želji, v vertikalni ali horizontalni smeri. Pri tej mat manikiri je posebej dobro to, da enako pristaja tako daljšim kot krajšim nohtom.

Pikasta mat manikira

Vedno lahko izbereš preprosto, nekoliko nevtralno manikiro, ko nohte namažeš z enim od temnejših odtenkov. Zatem pa ena sama drobna pikica v povsem nasprotnem odtenku na vsakem nohtu – lahko povsem spremeni zgodbo. Mat pikice bodo začinile še tako resno opravo. Čas je, da ponovno postaneš otrok!

Mat francoska manikira

Do sedaj si veščino nenavadnih različic francoske manikire že osvojila. Predstavljaj pa si, kako zelo zanimivo je lahko eksperimentiranje s »frenčom«, če kombiniraš mat in običajen lak za bazo ali vrh nohta. Barvo izberi po lastnem navdihu.

Naša nova zimska obsesija: Mat nohti

Pinterest

Kakšna se ti zdi ta mat manikira? Sporoči nam v komentarjih!

Preberi še: Manikira trend: Puder nohti

Za ta videz priporočamo

 • Lancôme New Le Vernis 152

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme New Le Vernis 551

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme New Le Vernis 301

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Le Vernis Top Coat

  Takojšnje naročilo
 • YSL La Laque Couture 73

  Takojšnje naročilo
 • YSL La Laque Couture 25

  Takojšnje naročilo
 • YSL La Laque Couture 74

  Takojšnje naročilo
 • YSL La Laque Couture 01

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: nohti, manikira, trend , Yves Saint Laurent, Lancome

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako naličiti oči z banana tehniko?

Banana tehnika za pravilno ličenje oči pravzaprav nima veliko skupnega s tem eksotičnim sadežem, razen oblike – zakrivljene linije z odebelitvijo....