Nega nohtov na morju

Komaj čakaš na dopust? Se že vidiš, kako brezskrbno uživaš na prodnati plaži, s koktajlom v roki in popolnimi nohti? Za uresničitev sanj bodo tvoji nohti potrebovali malo več pozornosti. Na morju namreč veljajo drugačna manikirna pravila, kot v mestu. Sonce, pesek in slana voda ti bodo zagotovo dobro deli, če boš v njihovih blagodejnih učinkih uživala zmerno. Kako pa je z nohti? Zate smo pripravili nekaj koristnih nasvetov za nego nohtov na morju.

nega nohtov na morju

Zaščita na prvem mestu

Tvoja koža se bo na soncu lažje, hitreje in bolj izsušila, kot v drugih pogojih. Zato je pomembno, da jo zaščitiš z ustrezno kremo za roke in malo več pozornosti posvetiš predelu okrog nohtov. Da bo zaščita popolna, naj krema vsebuje UV faktor. Kremo nanesi obilno, večkrat na dan, in jo dobro vtri na predelu okrog nohtov. Tako bo koža ostala mehka in navlažena.

Dopust tudi za nohte

Je možno, da bi tokrat tudi tvoji nohti dobili zaslužen počitek? Predlagamo ti, da jih na dopustu neguješ s hranljivimi olji, sredstvi za mehčanje obnohtne kožice, izdelki za močnejše nohte … To lahko počneš spotoma, med branjem knjige pod senčnikom.  Če so tvoj zaščitni znak rdeči nohti, ali imaš rada nohte v kožni ali mint barvi in se ne moreš odpovedati svojemu priljubljenemu laku za nohte, te popolnoma razumemo. Ampak ti vseeno predlagamo, da svojim nohtom podariš vsaj en dan dopusta, da se spočijejo in rehabilitirajo.

nega nohtov na morju

Ohrani barvo

Ob izzivih, ki jih pred njega postavljajo pesek in slana voda, bo tudi tvoj lak za nohte manj obstojen. Zato ti priporočamo, da svoj priljubljen poletni lak zaščitiš z nanosom kakovostnega izdelka za podaljševanje obstojnosti, ki bo tvoje nohte obvaroval pred neželenim poletnim mat videzom.

Nikamor brez …

Ne glede na to, koliko lenariš, bo tvoj dopust prinesel bolj »ekstremne« pogoje za tvoje nohte: pesek, športi z žogami, skoki v vodo … Zato v torbo za plažo pospravi tudi pilico za nohte. Lahko tudi samo zato, da svojo popolno sliko zasluženega dopusta izpopolniš še s sproščenim piljenjem nohtov v senčki!

Preberi še: Barve lakov za nohte, ki bi jih moralo imeti vsako dekle

Za ta videz priporočamo

  • Garnier Intensive Care Handcream

  • Essie care Millionails

  • Gel Setter Essie

  • Essie Mint Candy Apple

Povezane teme: nohti, manikira, essie

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Naredi sama: Ombre nohti

Trendi manikire se hitro menjajo, iz sezone v sezono jih je vse več, zato je včasih težko slediti najaktualnejšim trendom, saj objav v stilu »najnovej...