Okrušil se ti je gel lak, kaj pa sedaj?

Zaradi večtedenske obstojnosti, pa tudi neoporečne estetike, ki jo daje, je gel tehnika olepšave nohtov zadnjih nekaj let postala izredno popularna. Na žalost pa so izredne razmere, v katerih se je znašel cel svet, in začasno zapiranje lepotnih salonov naše lepe in negovane nohte spremenile v pravo nočno moro!

Okrušil se ti je gel lak, kaj pa sedaj?

Čeprav saloni postopoma začenjajo z delom, se upoštevanje socialne distance nadaljuje, zato so seznami naročanja precej dolgi. Če se je tvoj gel las že spraskal z nohtov, ne obupuj – hitro in z lahkoto lahko rešiš situacijo neurejenih nohtov! Predstavljamo ti preproste in predvsem varne napotke za odstranjevanje gel laka v domačih pogojih, celoten postopek pa traja le okrog pol ure.

Kako odstraniti gel lak, ne da bi uničila nohte?

Za začetek si zagotovi:

- pilice ustrezne trdote (za poliranje);

- aluminijasto folijo;

- sredstvo za odstranjevanje trajnega laka, odstranjevalec laka ali aceton;

- Vatke ali blazinice.

Preden začneš s postopkom na mizo postavi čisto brisačo, roke temeljito umij s toplo vodo in milom ter, s čimer boš z nohtov odstranila odvečno maščobo, in sledi naslednjim korakom:

Okrušil se ti je gel lak, kaj pa sedaj

Korak 1: Piljenje

Preden začneš s piljenjem, obnohtnico zaščiti s hranljivo kremo, zatem pa nohte skrajšaj po želji. Da bi se izognila poškodbam naravnega nohta, ne uporabljaj škarjic in ščipalke, pač pa nohte raje skrajšaj s pilico za poliranje (gostota 180/180). Obvezno pili v eni sami smeri, nikakor naprej – nazaj.

Okrušil se ti je gel lak, kaj pa sedaj

Z isto pilico v nežnih potezah odstrani lak s površine nohta, da bi si v naslednji fazi zagotovila hitrejše in učinkovitejše delovanje odstranjevalca laka. Pazi, da ne pretiravaš s piljenjem, saj bi sicer lahko poškodovala naravno površino nohta, čemur se želimo izogniti v širokem loku. Na koncu z gobico nežno obriši prah z nohtov.

Korak 2: Paketki iz folije

Pripravi pet majhnih koščkov aluminijaste folije in pet koščkov vate. Svetujemo ti, da se lotiš vsake roke posebej. Vato dobro navlaži s sredstvom za odstranjevanje laka ali acetonom, jo prisloni na noht in vsak prst ovij s folijo. Z vseh strani dobro pritisni, da bi se folija lepo prijela in zrak ne bi imel dostopa do nohtov, kjer bi sicer lahko izzval prehitro sušenje acetona.

Okrušil se ti je gel lak, kaj pa sedaj

Počakaj 15 minut in pusti sredstvo, da deluje, zatem odvij folijo in s paličico za potiskanje obnohtne kože nežno odstrani ostanke laka. Če tvoj set za manikiro vsebuje tudi »buffer« pilico, matiraj cele nohtne ploščice in z gobico ali čopičem z njih ponovno odstrani prah.

Korak 3: Nega in »novi krog«

Pod močnim curkom z milom umij roke, jih dobro osuši in izdatno namaži s hidratantno kremo. Ko jo koža dobro vpije, lahko začneš z novim krogom »igranja«  - lakiranjem, risanjem, okraševanjem … karkoli ti srce poželi!

Okrušil se ti je gel lak, kaj pa sedaj

Po lakiranju obvezno nanesi olje za obnohtnico, da bo tvoja koža okoli nohtov lepo nahranjena, mehka in zdrava.

Ne bi moglo biti bolj preprosto, kajne?

Preberi še: Stekleni nohti: največji trend v Hollywoodu

Za ta videz priporočamo

 • Essie First Base

  Takojšnje naročilo
 • Essie Cuticle Oil Apricot

  Takojšnje naročilo
 • Essie Good to Go

  Takojšnje naročilo
 • Mixa Cold Cream

  Takojšnje naročilo
 • Essie 16 Spaghetti Strap

  Takojšnje naročilo
 • Essie Too Too Hot

  Takojšnje naročilo
 • Essie Ballet Slipers

  Takojšnje naročilo
 • Essie Bahama Mama

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: nohti, nega, manikira, moda, nude , essie, laki za nohte, essie, Mixa, Mixa, manikira

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Imuniteto kože je mogoče okrepiti s cinkom!

V boju s problematično kožo je izbira skincare izdelkov z ustreznimi sestavinami ključnega pomena. Odkrij, kako cink lahko izboljša imuniteto tvoje ko...