Pomladni trend manikire: »negative-space« nohti

Nekoč so ličila in frizura predstavljali parametre za stil, danes pa se je tej preizkušeni dvojici pridružila tudi manikira. Umetnost okraševanja nohtov je vsekakor najvarnejše polje, na katerem lahko izraziš svojo kreativnost. Potrebuješ le primerno »orodje« in svobodno domišljijo, še prej pa bi bilo dobro, da poznaš aktualne trende.

Instagram je ponovno »v plamenih«, in sicer zaradi pojave »nagative-space« nohtov - enega od najučinkovitejših in najbolj praktičnih načinov, da polepšaš svoje roke. Ta stil predvideva del nohtne površine, ki mora biti čist (brez barve), in drugega, ki ga lakiramo, in sicer v obliki in barvi, ki nam je najbolj pri srcu.

Pomladni trend manikire: »negative-space« nohti

Trik je v nepobarvanem delu

Vsi, ki so vsaj enkrat v življenju preizkusili gel tehniko, vedo, kaj je počasno mučenje. Najprej smo navdušeni nad idejo, občudujemo veščino kozmetičarke, sanjarimo, da nikdar več ne bomo uporabljale navadnega laka … No, praksa je vse prej kot idilična. Čas do prve korekcije mine kot bi mignil, tu pa je še ta nesrečni izrastek, ki se kar povečuje. Včasih je težko najti časovno »luknjo«, drugič pač nimamo denarja za obisk salona, poleg tega pa ni zanemarljivo dejstvo, da gel lahko nohte poškodujein jih naredi krhke. S tem pa smo našteli že povsem dovolj razlogov za zmanjšanje navdušenja in vrnitev h klasičnim lakom.

To pomlad se boš povsem gotovo zaljubila v »negative-space«! Tvoji nohti bodo urejeni in lepi, njihovo vzdrževanje pa bo lažje kot kdajkoli prej.

Stvar je v tem, da lak ne prekriva cele površine nohta. Če ga preskočimo na korenu, izrastek ne bo viden, in če pri lakiranju izpustimo vrhove, ni bojazni, da bi se lak krušil.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Minimum za maksimum

Tehnika je zelo preprosta – izbereš motiv in ga izrišeš na polovico nohta. Minimalistične in geometrijske oblike bodo še teden dni po lakiranju nohtov videti odlično, saj spremljajo njihovo naravno rast.

Za teksturo izberi intenzivnejše barve, npr. modro, roza, rdečo, zeleno ali oranžno. Motiv je povsem tvoja izbira. Nekateri stili in oblike so zelo preprosti za kopiranje, druge lahko izvedejo samo strokovnjaki. Mi ti predstavljamo tiste, ki jih lahko narediš sama v svojem domu.

Za začetek potrebuješ set za manikiro, s katerim odstrani načeto obnohtno kožo in ustvari želeno obliko nohtov. Zatem pridejo na vrsto lak za nohte, tanek dolg čopič za detajle, tanek poševen čopič in seveda »top coat«, ki bo pričvrstil dizajn in zagotovil obstojnost manikire.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Naredi sama

Pikice – Za to tehniko potrebuješ zgolj stekleničke laka. Ko razporejaš pike, imej v mislih rast nohtov, kar pa se barv tiče, so te lahko različne, in kar je še bolj krasno, lahko se povsem ujemajo z drugimi motivi po tvoji izbiri.

Ravne linije – Prava osvežitev, ki nohtom zagotavlja zdrav videz in neomejeno možnost kombinacij. Debele, tanke, poševne, ravne, posute s pisanimi pikami ali celo geometrijskimi oblikami… Edina meja je tvoja domišljija!

 Zakrivljene linije – To je najbolj hvaležna izvedba »negative-space« stila, saj je nepravilne motive najlažje izvesti. Nosiš jih lahko tudi po več tednov, brez skrbi, da bi bila videti neurejena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by YSL Beauty Official (@yslbeauty) on

Vrhovi nohtov – Diskreten, a predvsem zelo učinkovit motiv. Predstavlja izziv, saj so poškodbe laka najbolj opazne prav na tem delu nohta, zato bodi pripravljena na nekoliko pogostejša popravila manikire.

Ultimativni »nude« mesec

Enega najbolj zanimivih »negative-space« trendov predstavlja »nude« polmesec ali mesečev srp. S kožnim lakom premažemo belkast del v samem korenu nohta in formiramo izsek kroga. Na začetku nihče ne bo opazil, da so tvoji nohti lakirani, ko pa bodo vendarle usmerili pozornost nanje, jim bo spodneslo noge! Čeprav imaš v svoji kolekciji najbrž tudi dolgotrajen lak za nohte, ne pozabi na pomen »top coat-a«, ki tvojim nohtom zagotavlja dodatno čvrstost, preprečuje krušenje barve in ustvarja bleščeč videz.

Preberi še: Nohti z bleščicami: naj bo tudi tvoja manikira v trendu

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris Color Rich 770

  Takojšnje naročilo
 • Maybellne New York Color Show Peach Pie

  Takojšnje naročilo
 • L'Oreal Paris Color Riche 550

  Takojšnje naročilo
 • Maybellne New York Color Show Latte

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Color Show City Smoke

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Color Rich 226

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Color Show 77

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Color Show Downtown Red

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: nohti, manikira, trend

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Essie laki: vse, kar je potrebno za sanjsko manikiro

Ameriška blagovna znamka, ki s svojimi začetki sega v leto 1981, je danes prepoznavna po svojih kakovostnih formulah ter zabavnih odtenkih, ki so se u...