Obvaruj svojo zakladnico lakov za nohte

Zbiranje lakov za nohte je svojevrstno zbirateljstvo, saj se kolekcija v nekaj letih lahko razbohoti na zavidanja vredno paleto lakov. Vendar pa se vse premalo 'zbirateljic' zaveda pomembnosti shranjevanja dragocene kolekcije. Ni hujšega kot uporabiti svoj najhujši lak za nohte pri tem pa izvedeti, da se je njegova prej lahkotna formula povsem sfižila. Preberi spodnjih nekaj nasvetov s pomočjo katerih bodo tvoji laki za nohte ohranili svojo strukturo in obstojnost. In ne, hladilnik ni pravo mesto za tvoje čudovite lake.

Življenjska doba lakov

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Si vedela, da življenjska doba laka znaša dve leti, vendar pa lahko le to podaljšamo s pravilnim shranjevanjem. Medtem ko visoke temperature povsem spremenijo njihovo strukturo in jih naredijo lepljive, goste pa se prav v hladnem mestu skriva ključ do uspeha. Le tako bo tvoj lak za nohte ostal takšen, kot v samem začetku.

Shranjevanje lakov

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Prav zato je pomembno, da lake shranjuješ nekje na hladnem, temnem mestu, ki se lahko pohvali s konstantno temperaturo. Daleč stran od direktne svetlobe, ki lahko povzroči razbarvanje in upadanje pigmenta. Poleg tega naj laki stojijo pokonci, ne shranjuj jih v ležečem položaju.

Nikoli jih ne izpostavi direktnemu izviru toplote, zato tudi kopalnica ni najboljša ideja. Temperatura tam se namreč nenehno spreminja, laki pa so izpostavljeni veliki vlažnosti. Poleg tega pa tudi hladilnik ni najbolj primerno mesto za shranjevanje, poleg tega pa tam tako ali tako ni dovolj prostora za vse stekleničke.

Preberite še: 5 zlatih pravil za popolne nohte

Povezane teme: manikira, essie, essie

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Maturantski nohti, kaj je letos in

Gotovo ste že izbrale obleko, kupile primerne čeveljce, si zamislile frizuro in celo ličila. Kaj pa bo z vašimi nohti...