3 sestavine, ki jih pozimi vaša koža nujno potrebuje

Če še tako uživamo v romantični zimski idili, pa ne smemo pozabiti na svojo kožo, ki nosi posledice vsake vremenske spremembe. Rešitev je vsekakor v primerni negi! Izpostavljamo 3 močne sestavine, ki bodo prehitele posledice ostre klime, hidrirale vašo kožo in zagotovile njeno elastičnost:

1 Hialuronska kislina

Sestavina, tako znana po svojem vlažilnem delovanju, da je postala praktično sinonim za hidratacijo. Hialuronska kislina, ki se že po naravi nahaja v naši koži, privlači vlago, jo veže nase in zadržuje v koži. Dodatni bonus je, da koži daje volumen in vizualno zgladi gube. Ena molekula hialuronske kisline lahko vpije 1000-krat večjo maso od svoje lastne, zato ste lahko prepričani, da je vaš najmočnejši adut v boju proti dehidraciji kože. Dnevna krema Revitalift Filler vsebuje visoko koncentracijo te dragocene sestavine. Uporaba hialuronske kisline ni rezervirana le za zrelejšo kožo, pač pa jo je kot dodatno nego dobro preventivno uporabljati tudi na nekoliko mlajši koži.

2 Glicerin

Enako kot hialuronska kislina tudi glicerin privlači vlago in jo zadržuje v koži. Poleg tega ima moč regeneracije in kožo naredi gladko. Predlagamo, da kremo z glicerinom nanesete takoj po tuširanju, da bi v vaši koži zadržali čim več vlage. Sam glicerin je svilnat na dotik, zato so izdelki, ki ga vsebujejo, hkrati lahko tudi odlična podlaga za ličila. Krema L’Oréal Hydra Expert 24h vsebuje glicerin in predstavlja odlično osnovno vaše jutranje nege v zimskem času.

3 Eterična olja

V negi kože so olja nenadomestljiv adut, posebej eterična olja, ki lahko neposredno vplivajo na posamezna stanja kože. Denimo, eterično olje vrtnice pomaga pri zmanjševanju brazgotin in nepravilnosti, medtem ko eterično olje kamilice deluje protivnetno. Večina eteričnih olj se hitro vpija v kožo, zato jih lahko uporabljate samostojno, ali v kombinaciji z vašo negovalno kremo – le nekaj kapljic mešanice eteričnih olj, ki se nahajajo v L’Oreal Nutri Gold Extraordinary olju, bo vaši koži dodalo še eno dodatno plast hidratacije.

Poleg navedenih sestavin je pomembno, da se pri čiščenju kože izogibate močnim sredstvom in raje izberete tista nežnejša, kot je dvofazna micelarna voda. Prav tako v dnevno nego uvrstite tudi negovalna olja, ki bodo dodatno prispevala k elastičnosti vaše kože. Ob naslednjem nakupu bodite pozorni na navedene sestavine in v času zimskih tegob vaši koži zagotovite maksimalno udobje.

Preberi še: Kako zmanjšati razširjene pore

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Revitalift Filler

  • L'Oreal Hydra Expert 24h Normal and Mixed skin

  • L’Oreal Nutri Gold Extraordinary Oil

  • L'Oreal Paris Bi-Phase Micellar Water

Povezane teme: nega, maske za obraz, nega obraza

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Imuniteto kože je mogoče okrepiti s cinkom!

V boju s problematično kožo je izbira skincare izdelkov z ustreznimi sestavinami ključnega pomena. Odkrij, kako cink lahko izboljša imuniteto tvoje ko...