Atopijski dermatitis: uporabni nasveti za preprečevanje kožnih reakcij

Če je tvoja koža ali koža tvojih otrok izredno suha, nagnjena k pojavu rdečice in vidnih ekcemov, se brez dvoma že dlje časa boriš z atopijo oziroma atopijsko kožo. Simptomi tega kožnega problema se najpogosteje pojavljajo po licih, vratu, rokah, nogah ali temenu glave. Vendar nikar ne obupaj, mogoče ga je namreč premagati. Atopijski dermatitis je lahko deden, ni nalezljiv, pa tudi ozdravljiv ne. Pomembno je le, da uporabljaš specialno kreirane izdelke, namenjene atopijski koži, in slediš našim nasvetom.

Atopijski dermatitis: uporabni nasveti za preprečevanje kožnih reakcij

Uporabljaj hipoalergene izdelke

Najbolje je uporabljati izdelke brez močnih dišav, ki so prilagojeni občutljivi koži. Ob vsakem nakupu natančno preberi napis na etiketi in izberi izdelek z oznako »hypoallergenic«. To pomeni, da gre za hipoalergen izdelek, pri katerem so v nasprotju z izdelki brez tovrstne oznake možnosti za alergične reakcije kože bistveno manjše.

Izbiraj izdelke s certifikatom ECARF

Vselej izbiraj izdelke z ECARF certifikatom. Takšni izdelki namreč zagotovljeno ne izzivajo alergij in ne dražijo kože, saj so razviti posebej za posameznike z izrazito občutljivo kožo.

Fundacija ECARF se ukvarja z raziskovanjem vzrokov alergij in predstavlja neodvisno organizacijo s ciljem, da podpre in opogumi ljudi, ki jih mučijo alergije, in sicer tako, da skrbi za njihovo osveščenost, ki jim lahko pomaga pri omejevanju rizičnih primerov.

ECARF sodeluje z organizacijami po vsem svetu, ki so specializirane za astmo, alergije, motnje dihanja in podobne težave. Samo fundacijo sestavljajo eksperti z različnih področij – dermatologi, alergologi in raziskovalci. Leta 2006 so razvili etiketo kakovosti, s katero nagrajujejo blagovne znamke, ki se uspešno borijo z alergijami. Certifikat je utemeljen na laboratorijskih raziskavah in znanstvenih rezultatih.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели ECARF (@ecarf.allergy) дана

Izogibaj se volnenim in sintetičnim oblačilom

Groba vlakna v kontaktu s kožo pogosto izzivajo reakcijo in srbečico, s tem pa se rdeče lise po koži lahko le še dodatno vnamejo. Priporočamo ti, da uporabljaš izključno organski bombaž, ki ni škropljen s škodljivimi kemikalijami, ter da ga pereš s sredstvom brez fosfatov. Enako velja za oblačila otrok in dojenčkov. Bilo bi dobro, da plišaste igračke umikate iz njihovih postelj, saj se na njih lahko nabirajo bakterije, ki prav tako izzivajo kožne reakcije.

Atopijski dermatitis: uporabni nasveti za preprečevanje kožnih reakcij

Umivanje in sušenje atopijske kože

Atopijski dermatitis povzroča pojavljanje rdečih lis na koži, ki so včasih lahko videti prav zastrašujoče, še posebej na dojenčkih. Ti »pečati« so občutljivi na kontakt z vodo in se ob tem radi še bolj vnamejo. Priporočamo ti, da uporabljaš filtrirano vodo.

Kar se tiče sušenja atopijske kože, grobo drgnjenje nikdar ne pride v poštev, samo nežno otiranje s čim mehkejšo brisačo. Po brisanju je koža ekstremno izsušena, zato obvezno sledi nanašanje kreme ali mleka za telo.

Preizkusi izdelke Mixa Atopiance

Atopijski dermatitis uporabni nasveti za preprečevanje kožnih reakcij

Izdelki MIXA Atopiance so lahko prava rešitev zate in za tvoje otroke, ki se morda prav tako borijo z atopijo. Ne le, da so hipoalergeni, odobreni so tudi s strani neodvisne organizacije ECARF ter njenih derma- in alergologov. Vsak izdelek je kreiran tako, da se bori proti trdovratno suhi koži, pomirja njeno draženje in krepi naravno pregrado.

Redna nega je pri atopijski koži obvezna, saj je edini način, da ostane nahranjena, hidrirana in da se prepreči njene neprijetne reakcije.

Mixa Atopiance olje za kopanje in tuširanje dojenčkov

Atopijski dermatitis je vse bolj prisoten pri dojenčkih in prizadene enega na pet otrok. Simptomi atopijske kože se lahko pojavijo že pri približno dveh mesecih, ali pa kasneje, okrog petega ali šestega leta. Enako kot pri odraslih tudi pri otrocih veljajo vsa navedena pravila za nego kože, kar vključuje tudi uporabo kakovostne kozmetike z nežnimi formulami, namenjene koži, nagnjeni k atopiji.

Atopijski dermatitis uporabni nasveti za preprečevanje kožnih reakcij

Pomirjajoče hipoalergeno olje za kopanje Mixa hitro in trajno pomirja atopijsko dojenčkovo kožo. Njegova formula vsebuje hranljivi omega 8 kompleks, ki je idealen za borbo z atopijskim dermatitisom. Kopalno olje v trenutku očisti kožo, nagnjeno k atopiji, zlahka se nanaša in izpira, pri tem pa kožo naredi žametno mehko.

Mixa Atopiance mleko za telo za otroke in odrasle

Po kopeli ali tuširanju je atopijsko kožo treba nahraniti z mlekom za telo. Enako kot olje za kopanje je tudi mleko za telo namenjeno atopijski koži in vsebuje omega 8 kompleks, ki pomirja in hrani suho ter občutljivo atopijsko kožo. Mleko za telo Atopance sprošča in pomirja kožo, nagnjeno k atopiji, dermatologi pa so ugotovili, da se ob njegovi uporabi praskanje kože zmanjša za kar 88%.*

Atopijski dermatitis uporabni nasveti za preprečevanje kožnih reakcij

Se tudi ti boriš z atopijo? Podeli z nami v komentarjih!

*Klinični test na ženskah in moških med 18. in 65. letom starosti. 50 anketirancev s kliničnim točkovanjem. Izdelek so uporabljali vsakodnevno, 4 tedne zapovrstjo.

Preberi še: Vodič za mame: kozmetika za dojenčke

Za ta videz priporočamo

  • Mixa Baby Atopiance Calming Body Balm

    Takojšnje naročilo
  • Mixa Baby Atopiance Soothing Cleansing Oil

    Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, večerna rutina, nočna nega kože, Mixa, pravilna nega, kozmetika za dojenčke , Mixa Baby, Mixa, občutljiva kožo obraza , Mixa Atopiance

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Inovativni anti-ageing serum, ki deluje na vse gube in izgubo polnosti kože

Stres, hiter življenjski tempo, nepravilen spanec, slaba prehrana, pa tudi premalo telesne aktivnosti – to je le nekaj zunanjih dejavnikov, ki prispev...