BB Glow tretma: za in proti

Čeprav se medsebojno razlikujemo, vse težimo k podobnim ali enakim ciljem, pri čemer je eden od najpomembnejših tudi čudovito izenačena polt. Že dlje časa obstajajo različne tehnike trajnega in poltrajnega zarisovanja in ličenja obrvi, ustnic, vek, najbolj pa nas je razveselila tehnika, ki zagotavlja popolnoma izenačen ten polti. Obraz, ki je videti kot olepšan s pudrom ali BB kremo – brez lis, rdečice in podočnjakov! Prav to je mogoče doseči z nego BB glow.

BB Glow tretma: za in proti

Rešitev za brezhibno pigmentacijo polti, da se lahko takoj, ko se zbudiš, odpraviš od doma, so odkrili navdušenci ličenja z vzhodnega dela sveta - iz Koreje. Tako imenovani »noneedling« postopek pomeni vbrizgavanje pol trajnega BB glow seruma v kožo, traja približno šest mesecev in je idealen za ljubiteljice »no makeup makeup« učinka. Razen številnih prednosti pa ne gre spregledati tudi očitnih tveganj. A krenimo lepo po vrsti.

Faze BB Glow tretmaja

Tretma poltrajnega ličenja poti z vbrizgavanjem pigmenta, ki spominja na BB kremo, je precej kompleksen in sestavljen iz več faz.

Prvi korak predstavlja priprava kože – kemični piling in eksfoliacija (mogoče je kombinirati različne postopke, glede na tip in stanje kože). V drugi fazi se z mikro-iglicami vnaša booster z učinkom pomlajevanja in hidratacije. Končno je na vrsti vnos BB glow seruma z nano-iglicami. Serum je napravljen iz kompleksa visoko koncentriranih aktivnih sestavin rastlinskega izvora in pigmentov. Pigmenti so dostopni v več odtenkih, med samim tretmajem pa se jih prilagaja barvi polti. Zaključni korak obsega nego in proces pomirjanja kože z vlažnimi in okluzivnimi maskami.

BB Glow tretma: za in proti

Nano iglice BB serum vbrizgavajo samo v zunanji sloj epiderma (0.01 mm), enakomerno razporejajo pigment in stimulirajo proizvajanje naravnega kolagena, s čimer se doseže izenačen ten, odstranitev hiperpigmentacije, nevtralizacijo rdečice, razpokanih kapilar, brazgotin in podočnjakov, zmanjšanje vidljivosti gub in, seveda, bleščeč sijaj kože!

Odgovori na vsa vprašanja

Tretma traja približno 3 ure, zaradi delovanja lokalnega anestetika pa je povsem neboleč. Za popoln učinek na koži (3 do 6 mesecev) se priporoča tri seanse v razmiku dveh tednov. Dolgotrajnost rezultatov je odvisna od tipa in stanja kože, individualnih navad, povezanih z vsakodnevno nego, pa tudi od števila tretmajev.

Na dan intervencije naj ne bi uporabljali ličil, obiskovali telovadnic ali se neposredno izpostavljali soncu. Sončenje se odsvetuje tudi nekaj dni po postopku, pred odhodom na prosto pa je obvezno nanašanje kreme z minimalno zaščito SPF 30.

BB glow je najbolj priporočljivo izvajati pred poletjem, saj zaradi svojega zaščitnega delovanja predstavlja svojevrstno pripravo na sončno vreme. Če se po tretmaju želiš prepustiti še kakemu drugemu postopku na koži, se obvezno posvetuj s strokovnjaki, tako zaradi možnosti zmanjšanja učinka prvega tretmaja, kot zaradi prodiranja titanovega dioksida v globlje plasti kože, kar bi lahko povzročilo resne posledice.

Še vedno “pod lupo”

Nekateri dermatologi se strinjajo, da vnašanje pigmentov v celo površino obraza lahko povzroči določene zaplete. Glede na to, da gre za precej novo tehniko, ki je še vedno v eksperimentalni fazi in še ni odobrena s strani Ameriške agencije za zdravila, se pred odločitvijo za ta postopek priporoča velika mera previdnosti. Poleg tega, da je reakcija kože na sestavine seruma še nezadostno raziskana, ne gre zanemariti niti standardnih tveganj, ki jih prinaša proces mikro- in nano-needlinga (rdečica, otekanje, okužbe …). Vsekakor je izredno pomembno izbrati zanesljiv salon z vsemi potrebnimi licencami.

Komu se odsvetuje BB glow tretma?

BB glow tretmaju se je treba izogibati v primeru nosečnosti, dojenja, malignosti, akutnega herpesa simplexa, avtoimunih bolezni, sladkorne bolezni tipa 1, okužb ali bolezni kože v akutni fazi (atopijski dermatitis, psoriaza, vitiligo …) in v primeru jemanja zdravil ali alergij na katerokoli sestavino, ki jo tretma predvideva. Strokovno osebje mora biti obveščeno o celotnem zdravstvenem stanju stranke.

Prednosti vs. Varnost

BB Glow tretma: za in proti

Čeprav obstaja cela vrsta prednosti, ki jih prinaša BB glow tretma (prihranjen čas v občutljivih jutranjih urah, zmanjšana potreba za ličenjem in zares neoporečen, čudovit, pomlajen ten), je treba dobro razmisliti o vseh potencialnih tveganjih in tudi o ceni postopka, ki ni zanemarljiva.

Dobri stari blaženi občutek, ki nas preplavi vsako jutro, ko na obraz nanesemo prijetno fluidno teksturo pudra, BB kreme ali korektorja, bo zagotovo še dolgo ostal nepremagljiv. Formule današnjih liči so tako napredne, da imajo poleg vizualnih tudi neverjetne negujoče moči, s katerimi v le nekaj minutah začaramo pomlajen obraz in izenačen ten, in to po mnogo dostopnejši ceni.

Preberi še: Najboljše CC kreme in korektivni tekoči pudri za izenačen ten

Za ta videz priporočamo

 • Vichy Dermablend 3D Correction

  Takojšnje naročilo
 • La Roche-Posay Toleriane Creme Makeup Foundation

  Takojšnje naročilo
 • Garnier BB Cream Classic Light

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Tinted Skin Pale Light

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Skin Feels Good

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Revitalift Laser SPF 20

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Tinted Skin Veil Beige Camel

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Capital Soleil SPF 50+

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, bb krema , Lancome, poletje, nočna nega kože, Maybelline New York , L'Oréal Paris, NYX Professional Makeup, BB Glow tretma

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kaj je retinol in zakaj bi ga morala uporabljati?

Zamisli si, kako dobro bi bilo, če bi obstajala čarobna sestavina, ki upočasnjuje staranje kože, odstranjuje gube, rdečico, temne madeže, akne...