Botoks in hialuronska polnila: vse, kar ste od nekdaj želeli vedeti

Poleg modrosti z leti neizbežno pridobivamo tudi gube, koža postaja vse ohlapnejša, odsev v ogledalu pa nam je vse manj všeč. Prav to so razlogi, da se mnoge od nas zatečemo k botoksu. Kaj pa pravzaprav vemo o tem in podobnih estetskih postopkih?

Botoks in hialuronska polnila: vse, kar ste od nekdaj želeli vedeti

Kaj je botoks

Botoks je nevrotoksin, ki ga proizvaja bakterija »Clostridium botulinum«. Hrana, kontaminirana s to bakterijo, lahko vodi do paralize, ali celo do smrti, v ustrezni farmakološki obdelavi in nizki koncentraciji strupa pa je že nekaj časa uporabljana v medicinske in estetske namene, kot terapija za najrazličnejša nevrološka in oftalmološka obolenja, za zdravljenje migren, pa tudi kot »anti-age« postopek proti staranju.

 Majhno količino botoksa z injekcijo vbrizgavamo v točno določene dele obraza, na katerih želimo doseči učinek zategovanja. Substanca blokira živce, ki mišicam prenehajo pošiljati signal, naj se krčijo, s tem pa eliminira drobne in očitno blaži globoke gube. Učinek traja povprečno 4 mesece, vbrizgavanje pa le nekaj minut.

Botoks in hialuronska polnila: vse, kar ste od nekdaj želeli vedeti

Botoks izkušnje – naredi vse, da bi zmanjšala tveganje

Čeprav dermatologi trdijo, da se z umerjeno količino da doseči maksimalno naraven in pomlajen videz, vendarle ni vse tako, kot pravijo. Kolikokrat si na televiziji, Instagramu ali na ulici videla »rezultat«, ki ne le da ni privlačen, deluje povsem nasprotno od želenega. Zapomni si, da imaš en sam obraz in moraš narediti vse, kar je v tvoji moči, da ga zaščitiš. Če se torej odločiš za ta morda najpopularnejši poseg estetske medicine, bodi prepričana, da si na pravem mestu in v pravih rokah. Strokoven tim dermatologov, primerni pogoji, sterilna oprema, adekvatna doza, preverjen proizvajalec in točno določene točke obraza, v katere se vbrizga vsebina injekcije, vse to so predpogoji za uspešno realizacijo botoksa obraza.

Hialuronska polnila

Tonus obraza po trideseti popušča, proizvajamo manj kolagena, kar učinkuje kot pomanjkanje elastičnosti. Gube se najprej pojavijo na področju okoli oči in ustnic, kjer prav hialuronska polnila lahko najhitreje povrnejo mladostnost kože, ji dajo napetost, gladkost in zabrišejo nagubanost. Hialuronska polnila so drugi najpogostejši pomlajevalni tretma. To so polisaharidi, proizvedeni v laboratoriju, ker pa je hialuron naravna sestavina kože, se tudi polnila v telesu obnašajo naravno.

Postopki se razlikujejo glede na kakovost polnil (glede na proizvajalca), strokovnost osebja, pa tudi po ceni. Vsako polnilo ima določeno gostoto in točno določeno namembnost, tako ene od njih uporabljamo za povečevanje ustnic, spet druge za konturiranje, privzdigovanje vek ali ličnic, »likanje« gub na vratu in obrazu, za preoblikovanje nosa, brade in tako dalje.

Tudi v tem primeru neustrezen kader in nekakovosten material (ki drastično zmanjšuje ceno posega) predstavljata največje tveganje za zapleti ter s tem tudi veliko nevarnost za zdravje.

Botoks in hialuronska polnila: vse, kar ste od nekdaj želeli vedeti

Trikrat meri, enkrat reži

Pravočasna, pravilna in redna nega kože obraza – tri ključna pravila, s katerimi ne le podaljšujemo mladosten videz, pač pa se lahko v celoti izognemo vbrizgavanju botoksa in polnil. Formule kozmetičnih preparatov, predvsem namenskih »anti-age« krem in serumov, obrazu še nikdar niso lažje zagotavljale prožnosti, gladkosti in bleščečega videza brez gub. Če jih začneš uporabljati pravi čas in so prilagojeni tvojemu tipu kože, bo učinek regeneracije zagotovljen in za vbrizgavanje »strupov« v obraz ne bo nobene potrebe. Konec koncev lahko prihraniš tudi solidno vsoto denarja, ki jo gotovo znaš porabiti tudi na pametnejši način.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Skincare (@lorealskin) on

Preberi še: Trajno ličenje ustnic: za ali proti

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris Revitalift Filler

  Takojšnje naročilo
 • Garnier Hyaluronic Aloe Jelly

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Slow Age

  Takojšnje naročilo
 • La Roche-Posay Redermic R

  Takojšnje naročilo
 • Mixa Hyalurogel Light

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Normaderm Anti-Aging Anti-Imperfection Resurfacing Care

  Takojšnje naročilo
 • La Roche-Posay Hyalu B5 Serum

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Revitalift Cicacrem Night

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, anti-aging, La Roche-Posay , večerna rutina, nega obraza, Vichy, Garnier, Mixa, L'Oréal Paris, pravilna nega, dnevna krema za obraz

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Inovativni anti-ageing serum, ki deluje na vse gube in izgubo polnosti kože

Stres, hiter življenjski tempo, nepravilen spanec, slaba prehrana, pa tudi premalo telesne aktivnosti – to je le nekaj zunanjih dejavnikov, ki prispev...