Dnevna in nočna krema za obraz: v čem je razlika?

Dnevna in nočna krema za obraz: v čem je razlika?

Če si vajena, da posamezne izdelke za ličenje uporabljaš na več načinov (denimo rdečilo nanašaš tako na lička kot veke), ti najbrž ni jasno, zakaj bi potrebovala tako dnevno kot nočno kremo za obraz in ali se ti dve med seboj sploh razlikujeta. Tu smo zato, da odgovorimo na vse tvoje negotovosti in ti razkrijemo, zakaj z dnevno kremo začenjamo dan, z nočno pa ga zaključimo.

Verjela ali ne, med njima obstajajo pomembne razlike!

Dnevna krema za obraz

Tvoja koža je skozi dan izpostavljena raznim zunanjim vplivom, kot so sonce, veter, onesnažen zrak in stres, zato je dnevna krema zamišljena kot odgovor lepotne industrije na vse te faktorje. Osredotoča se na hidratacijo in zaščito obraza.

Kako izbrati dnevno kremo za obraz

Pri izbiri dnevne kreme za obraz je zelo pomembno, da poznaš tip svoje kože, saj tako lahko najlažje izbereš med izdelki za suho, za občutljivo, ali za normalno in mešano kožo. Misli tudi na to, da se koža s časom spreminja, zato imaš v določenem obdobju lahko mastno, v drugem pa mešano ali občutljivo, ki zahteva povsem drugačno nego. Najboljša dnevna krema za obraz ima strukturo, ki poram omogoča nemoteno dihanje, se zelo hitro vpija in ne pušča mastnih sledi.

Nočna krema za obraz

Tekom noči se celoten organizem obnavlja in naša koža ni nobena izjema, zato so zelo priporočljivi izdelki, ki delujejo, medtem ko ti počivaš. Pri nočni negi je prav tako bistvena hidratacija, hkrati pa obnova kože. Nočna krema deluje tako, da globinsko in intenzivno vlaži obraz ter tako pospešuje obnovo kožnih celic, da se lahko prebudiš sveža in spočita. Da bi resnično upravičila pomen lepotnega spanca, izberi kremo z idealno sestavo za tvoj tip kože.

Dnevna in nočna krema za obraz: v čem je razlika?

Izogni se tej zmoti!

Ena od največjih zmot ali zablod glede uporabe nočne kreme je, da jo na obraz nanesemo neposredno pred spanjem. Če tudi ti razmišljaš tako, se boš zjutraj namesto z negovanim obrazom prebudila z natečeno kožo in vrečkami pod očmi. Nočno kremo obvezno nanesi uro ali dve preden odideš spat, in to na temeljito očiščeno kožo.

Dnevna in nočna krema za obraz: razlike

Dnevna krema je lažja in zato predstavlja odlično podlago za jutranje ličenje, pogosto pa vsebuje tudi UV zaščito, ki je silno pomembna zate, ne glede na leta.

Za razliko od te nočna krema ne vsebuje zaščite pred sončnim sevanjem, je nekoliko bolj mastna, hranljiva, pa tudi izredno vlažilna. Njena tekstura je »bogatejša«, zato ni ustrezna za dnevno uporabo, saj bi se koža lahko dodatno mastila in izločala tisti neprijetni sijaj.

Sklenimo s tem, da imata obe kremi tudi nekaj skupnega – nanašamo ju na čisto kožo, zato v svojo dnevno in večerno rutino nikar ne pozabi uvrstiti tudi ustreznega gela za umivanje obraza in micelarne vode za odstranjevanje ličil.

Si že prej poznala te razlike? Podeli z nami v komentarjih!

Preberi še: Razkrivamo: zakaj je Skin Icing glavna tema na TikTok-u

Za ta videz priporočamo

 • Vichy Aqualia Thermal Light

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Aqualia Thermal Rich

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Liftactive Supreme Night

  Takojšnje naročilo
 • La Roche-Posay Nutritic Intenese Riche

  Takojšnje naročilo
 • Mixa Sensitive Skin Expert The Face Cream Of Sensitiv Skin

  Takojšnje naročilo
 • Mixa Hyalurogel Night

  Takojšnje naročilo
 • Garnier BIO Anti-Age Sleeping Cream Night

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Hydra Zen Neurocalm

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, La Roche-Posay , večerna rutina, Vichy, Garnier, pravilna nega, dnevna krema za obraz, Mixa, Garnier, zaščito kože, SPF, obarvana krema , Lancôme

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

TOP 5 najboljših hidrantnih krem za zimo

Vsak tip kože zahteva hidracijo, najboljše vlažilne kreme za zimo pa poleg zagotavljanja potrebne vlage kožo tudi globinsko hranijo in revitalizirajo...