Družinska krema: hidrira, pomirja in ščiti občutljivo kožo

Družinska krema: hidrira, pomirja in ščiti občutljivo kožo

Zdi se, da je danes bolj kot kdajkoli pomembno, da skrbimo zase in svoje bližnje, da se vrnemo k pravim vrednotam in ščitimo ter negujemo družinske člane. Tega so se začele zavedati tudi velike blagovne znamke, zato ustvarjajo izdelke, namenjene vsem. To pa ne zmanjšuje njihove učinkovitosti, ravno nasprotno, omogoča namreč nego dojenčkov, otrok in odraslih s pomočjo ene same družinske kreme, formulirane tako, da ustreza prav vsem.

Hidracija obraza

Univerzalni izdelki za vlaženje obraza so v času nošenja zaščitnih mask posebej pomembni za tiste člane družine z občutljivo kožo, pa tudi za vse ostale kožne tipe.

Ne glede na njihove razlike je vsem tipom kože skupno, da potrebujejo hidracijo, nega občutljive kože pa narekuje celo intenzivno hidracijo in uporabo nekomedogenih ter hipoalergenih izdelkov, ki umirjajo reakcije in draženja kože. Najbolje je, če so takšne kreme nežne do kože, hkrati pa vsebujejo visoko tolerantno formulo z močnimi aktivnimi sestavinami, ki zagotavljajo hidracijo.

Družinska krema hidrira, pomirja in ščiti občutljivo kožo

Kaj pomeni visoko tolerantna formula kreme?

Vemo, da ne pomeni kaj dosti, ko prebereš, da neka krema vsebuje visoko tolerantno formulo. Zdi se jasno, da je konotacija pozitivna, vendar včasih v resnici ne razumemo, kaj točno predstavlja. Prav zato želimo razčleniti pomen tega pojma – visoko tolerantna formula v kremi pomeni, da je ta formulirana pod medicinskim nadzorom in dermatološko-pediatrično preverjena, nekomedogena in hipoalergena.

Priporočljive sestavine krem za občutljiv kožo

Nekatere močne aktivne sestavine za hidracijo kože, ki naj bi jih v idealnem primeru vsebovala vsaka krema, tako tudi družinska, so glicerin, E vitamin in mandljevo olje. Zakaj prav te?

Družinska krema hidrira, pomirja in ščiti občutljivo kožo

Glicerin je poznan po svojem vlažilnem delovanju. Njegova sposobnost, da zadržuje naravno vlago kože, je razlog, da se glicerin uporablja v kremah za nego obraza. Kožo hidrira in ji vrača prožnost, hkrati pa obnovitveno deluje na njen zunanji zaščitni sloj.

Vitamin E je naravni antioksidant, ki dokazano zmanjšuje tveganje za pojavom rdečice na koži.

Mandljevo olje je poznano predvsem po protivnetnem delovanju, saj kožo pomirja ter olajšuje njeno draženje ter zategovanje.

Preizkusi družinsko kremo za občutljivo kožo Mixa

Krema z nežno visoko tolerantno formulo z močnimi aktivnimi sestavinami za hidracijo, ki kožo cele družine vlaži, pomiri in zaščiti pred izsuševanjem. Namenjena je za nego obraza in področja okoli oči ter zagotavlja 24-urno hidracijo  vsem, od dojenčkov in otrok, vse do odraslih moških in žensk. Krema Mixa za vse družinske člane vsebuje 10 % mandljevega olja, glicerina in vitamina E, njena tekstura pa je prijetna, hitro vpijajoča in nelepljiva.

Družinska krema: hidrira, pomirja in ščiti občutljivo kožo

Delovanje kreme na občutljivo kožo vseh družinskih članov

Dojenčki in otroci imajo pogosto suho in reaktivno kožo. Takšen kožni tip je preobčutljiv in njegovi simptomi se pojavijo šele po uporabi določenih kozmetičnih izdelkov. Zato je družinska krema Mixa z visoko tolerantno formulo namenjena njim. Dojenčku bo zagotovo prijala njena hitro vpijajoča tekstura, ki se ne lepi, saj bo njegova koža z njo navlažena in zaščitena pred izsuševanjem.

Pri ženskah krema deluje proti suhi koži z občutkom zategovanja, pa tudi na vsa tista občutljiva področja, nagnjena k rdečici.

Moški pogosto trpijo zaradi draženja kože po britju ali pekočega občutka po uporabi britvice, ki ga spremlja pojava rdečila. Ta krema je namenjena tudi njim, saj vlaži in pomiri kožo po britju.

Družinska krema hidrira, pomirja in ščiti občutljivo kožo

Kako do te univerzalne družinske kreme?

Kremo povsem preprosto lahko naročiš s klikom na sliko izdelka pod besedilom in se na lastni koži prepričaš v njeno učinkovitost. Prepričani smo, da ti bo všeč tudi dostopnost njene cene.

Preberi še: Mastna koža obraza: Top 5 trikov za nego

Za ta videz priporočamo

  • Mixa Sensitive Skin Expert The Face Cream Of Sensitiv Skin

    Takojšnje naročilo

Povezane teme: večerna rutina, nega obraza, nočna nega kože, Mixa, pravilna nega, kozmetika za dojenčke , Mixa Baby, Mixa

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Valjček za obraz: kako ga uporabljamo in s katerimi izdelki

V nadaljevanju ti razkrivamo, kaj točno so valjčki za obraz, iz česa so narejeni, kako jih uporabljamo in s katerimi izdelki je njihov učinek največji...