Gube okrog oči: zaustavi prezgodnje staranje

Najprej nas učijo starši, šola, nato pa življenje. V dvajsetih je pravzaprav vse omejeno zgolj na teorijo, kot bi trenila z očesom, pa na vrata trkajo trideseta, polna pričakovanj. Preventiva, kompromisi, prilagajanje novim situacijam … Zdaj je pravi čas, da pokažeš, kaj si se naučila, in sicer v praksi, gube okrog oči pa so lahko dober preizkus.

Splošno znano je, da z leti proizvodnja kolagena upada, zaradi česar koža postopoma izgublja prožnost. Okrog oči se pojavljajo drobne, čez nekaj časa pa vse bolj vpadljive črte. Na tem delu obraza je koža precej tanka in suha, prekrvavitev pa slabša, zaradi česar je koža še posebej občutljiva.

Gube okrog oči: zaustavi prezgodnje staranje

Rdeče lučke in gumbi za paniko – izklopite se!

Namesto da si popolnoma iz sebe, ko okrog svojih oči zagledaš gube, jih pričakaj pripravljena! Krema proti gubam je prva na frontni črti, da pa bi vojno tudi dobila, je potrebna vojaška disciplina.

Zbogom, gube okrog oči!

Gube so najpogosteje posledica nezadostnega vlaženja in nege pa tudi določenih navad. Sončenje brez ustrezne zaščite, nikotinska odvisnost, agresivna sredstva za higieno obraza, močno ličenje in neodstranjevanje ličil pred spanjem pa tudi spanje na strani lahko povzročijo predčasno staranje. Zato so nujni koraki, ki kar najdlje vzdržujejo mladosten videz.

Gube okrog oči zaustavi prezgodnje staranje

Krema za predel okrog oči glede na starostno obdobje

Krema za gube je obvezna, še posebej krema za oči, toda kakšna? Preden se odločiš za nakup, se posvetuj s strokovnjakom, da preveriš, ali njena sestava odgovarja tvojemu tipu kože.

V dvajsetih uporabljaj lažje formule, katerih vloga je predvsem vlažilna. Dnevna krema s faktorjem UV je obvezna, ne glede na letni čas. Med dvajsetim in tridesetim letom lahko po želji uporabljaš tudi kreme, ki vsebujejo proretinol.

V tridesetih je nujna intenzivnejša nega. Krema proti gubam in kreme, ki ciljno delujejo na področje okrog oči, uspešno odpravijo prve znake staranja.

Štirideseta so pravi čas za uporabo resnejših kozmetičnih linij, ki delujejo proti globokim gubam, imajo učinek liftinga in vsebujejo hialuron, kofein ali antioksidante.

Gube okrog oči zaustavi prezgodnje staranje

Ključno je preprečevanje

Prepreči izdajalske gube okrog oči in pri neposrednem izpostavljanju soncu vedno uporabljaj kreme z visokim faktorjem UV, očala in klobuk. Notranje vlaženje je enako pomembno kot zunanje, zato vsak dan v organizem vnesi dovolj tekočine, jej veliko svežega sadja, zelenjave in rib. Ne pozabi, da je rekreativna vadba ena izmed najboljših načinov, da se prek kože osvobodiš nakopičenih toksinov in poskrbiš za bolj svež in spočit obraz z napeto kožo. Privošči svojim očem čim več počitka in se trudi spati na hrbtu, da preprečiš stik vzglavnika z obrazom. V kombinaciji z dobrimi kremami bo tvoj obraz še dolgo obdržal mladosten videz.

Preberi še: Zasij s pomočjo negovalnih izdelkov z vitaminom C

Za ta videz priporočamo

 • Vichy Slow Age Eyes

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Idéalia Yeux

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Liftactiv Yeux

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Aqualia Thermal

  Takojšnje naročilo

Registrirajte se / Prijavite se