Hialuron: Vse, kar ste si od nekdaj želele vedeti

Zadnjih nekaj let se v lepotni industriji nenehno omenja hialuron oziroma hialuronsko kislino. Tako ni nenavadno, da je hialuron našel svoje mesto v kremah proti staranju, serumih za nego kože, maskah za obraz, ličilih, pa tudi v izdelkih za čiščenje obraza.

Hialuron: Vse, kar ste si od nekdaj želele vedeti

Gotovo veš, da je hialuron povezan z nego kože, verjamemo pa, da imaš precej vprašanj glede hialuronske kisline in njenih anti-age moči. Prav zato smo zate združili vsa dejstva o hialuronu, ki bi ti lahko prišla prav.

Kaj je hialuronska kislina?

Hialuronska kislina je naravno prisotna v našem telesu, njena osnovna lastnost pa je, da koži zagotavlja nujno vlažnost. Na samem začetku življenja naše telo vsebuje največjo koncentracijo hialurona, ki se z leti zmanjšuje. Dojenčki imajo zato popolnoma mehko kožo, vendar s časom ta vse bolj izgublja vlažnost in elastičnost. Na srečo obstajajo izdelki za nego kože, s katerimi lahko nadoknadiš to sestavino, tako pomembno za mladosten videz kože. Razen v kozmetični industriji hialuronsko kislino uporabljamo tudi v medicini, saj učinkuje zdravilno pri mnogih obolenjih.

Zakaj je hialuronska kislina tako učinkovita?

Moč hialuronske kisline leži v njeni sposobnosti, da veže vlago, in to kar tisočkrat več kot je njena lastna teža. Hialuronska kislina kot gobica vpija vodo in hialuron jo zadržuje, lahko tudi do šest litrov na gram, zato je mlada koža elastična, mehka, hidrirana in čvrsta. Hialuron je magnet za vlago, zato je osnovna sestavina krem proti staranju.

Kdaj je treba začeti z uporabo hialuronske kisline?

Zgrešeno je pogosto mišljenje, da so izdelki s hialuronom namenjeni izključno zreli koži. Tvoja koža začne izgubljati zaloge hialurona še v otroštvu, zato ga je treba čim prej nadoknaditi, in sicer že v dvajsetih. Kreme s hialuronom bodo tvoji koži pomagale, da ostane elastična, hidrirana, sveža in mlada.

Ali obstajajo različni tipi hialuronske kisline?

Da, v našem organizmu obstaja več tipov hialuronske kisline in pomembno je vedeti, da sta za zdravje kože najvažnejša dva – visoko molekularna-makro hialuronska kislina in mikro hialuronska kislina. Visoko molekularna kislina pomaga pri hidrataciji in glajenju kože, mikro hialuronska kislina pa prodre do epidermisa ter koži vrača jedrost.

Ali so kreme s hialuronsko kislino enako učinkovite kot hialuronska polnila?

Razlika med polnili in kremami za obraz je ogromna. Hialuronska polnila z dermatološkimi postopki vbrizgavajo neposredno v dermis, spreminjajo videz dela, kjer so vbrizgani, ter tako prehajajo pod prvi sloj kože (epidermis) in s samim tem v krvni obtok organizma. Delovanje polnil je sicer kratkotrajno in ga je treba ponavljati, prav tako so polnila precej dražja tudi od najbolj kakovostnih krem s hialuronom. Poleg tega vsaka intervencija prinaša določeno tveganje, zato je zagotovo varnejše, da izbereš kreme s hialuronsko kislino in jih redno nanašaš na obraz ter se tako boriš proti gubam in staranju.

Ali lahko nenehno uporabljam izdelke s hialuronom?

Ko začneš z uporabo izdelkov s hialuronom, ni meja. Uporabljaj jih vsak dan, zjutraj in zvečer, tako bo učinek še boljši, vendar bodi pazljiva in izbiraj izdelke, prilagojene tvojemu tipu kože. Prav tako pazi na rutino in nikdar ne preskoči njenih korakov, posebej ne zvečer. Mnoge smo pogosto preveč utrujene, pa se nam detajlno čiščenje obraza in nanašanje izdelkov za nego pred spanjem zdi kot cela večnost, vendar teh deset minutk lahko pomeni ključno potezo v ohranjanju lepote in mladostnosti kože.

Hialuron: Vse, kar ste si od nekdaj želele vedeti

Koliko traja, da se pokažejo rezultati hialurona?

Kreme s hialuronskom kislino rezultate pokažejo skoraj takoj, vendar le na površinskem delu kože. Skoraj takoj torej lahko pričakuješ učinek svežine ter zdravega sijaja. Da pa bi hialuron deloval na globlje plasti kože, je potreben čas, zato le bodi potrpežljiva. Izdelke s hialuronom uporabljaj vsakodnevno in učinek bo s časom postal viden.

Je hialuron mogoče vnesti s hrano?

Obstaja hrana, bogata s hialuronsko kislino, na primer soja, citrusi, krompir ali špinača, vendar zgolj uporaba teh živil v prehrani na tvoji koži ne bo povzročila večjih sprememb, kakršne so možne z izdelki za nego kože, ki vsebujejo hialuron. V svojo lepotno rutino zato uvrsti vsaj en izdelek, ki vsebuje hialuronsko kislino, in tvoja koža bo ohranila svoj mladostni videz.

Kateri izdelek naj preizkusim?

Da ne bi preveč tavala in iskala izdelka, ki ti ustreza, ti priporočamo najnovejši izdelek za nego kože znamke L’Oréal Paris, imenovan Hyaluron Specialist. Gre za hidratantno kremo, ki bo tvoji koži vrnila volumen in jo intenzivno hidrirala. Izdelek vsebuje dve vrsti hialuronske kilsine – visokomolekularno hialuronsko kislino, ki zmanjšuje gube, ter mikro hialuronsko kislino, ki koži vrača vlago. Dnevna krema Hyaluron Specialist poleg tega vsebuje tudi zaščitni faktor – SPF 20, zato bo tvoja koža poleg vsega tudi zaščitena pred soncem. Ko boš začela z uporabo Hyaluron Specialist kreme, boš zato takoj opazila, da je tvoja koža bolj sveža in bleščeča, po treh tednih pa lahko pričakuješ vidno zmanjšanje gub in hidrirano kožo, ki je ponovno polna.

Smo rešili vse tvoje negotovosti glede hialurona? Sporoči nam v komentarjih!

Preberi še: Zakaj izbrati tekoči puder, obogaten s hialuronsko kislino?

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris Hyaluron Specialist Day

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Hyaluron Specialist Night

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Hyaluron Specialist Eye Cream

  Takojšnje naročilo
 • L'Oreal Paris Hyaluron Specialist Micellar Water

  Takojšnje naročilo
 • L'Oreal Paris Hyaluron Specialist Gel Wash

  Takojšnje naročilo
 • L’Oreal Paris Revitalift Filler Hyaluron Serum

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris True Match 2N

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Hyaluron Specialist Replumping Moisturizing Mask

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, nočna nega kože, nočna krema, pravilna nega, dnevna krema za obraz, hialuronsko kislino, hialuron, Loreal Paris

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Katere sestavine skincare izdelkov bodo tvoji koži dale pomladi sijaj

Edinstvene skincare formule, ki kljubujejo vsem nasprotnikom naše kože, sedaj na dosegu roke...