Hidratacija je prvi korak do večno mlade kože

Formula večne mladosti: Koristna in nujno potrebna hidratacija

Hidracija je prvi korak do večno mlade kože

Danes nas večina živi po mestih, kjer je kakovost zraka na žalost vse slabša. Poleg slabega vpliva, ki ga ima onesnažen zrak na naša dihala, škodi tudi naši koži, saj jo onesnaži in poškoduje. Dehidrirana koža izgublja prožnost in sposobnost obrambe pred negativnimi zunanjimi vplivi, s tem pa se tudi stara in hitreje izgublja svojo čvrstost.

V okolju, kjer živimo, nas poleg drugih negativnih faktorjev skoraj po pravilu vsakodnevno spremlja tudi stres.

Osnova zdravega telesa in kože

Žgoče vprašanje moderne dobe je, kako zmanjšati vpliv stresa na naše zdravje in lepoto, ne da bi za to potrebovali invazivne metode. Univerzalna resnica je, da je rešitev največkrat na dosegu roke, čeprav se sploh ne zdi tako.

Ena od ključnih sestavin našega telesa je voda, ki predstavlja 60 % našega organizma. Voda je nujno potrebna za izločanje škodljivih snovi, uravnavanje telesne temperature in prenašanje kisika do naših celic. Po sami naravi je voda nujna za preživetje našega telesa, s tem pa tudi kože.

Mnoge med nami nepravilnosti kože skrivamo z ličili, na katera se vedno lahko naslonimo, čeprav bistvo prave lepote izhaja iz negovane in zdrave osnove, v tem primeru prav naše kože.

Najpogostejše zmote glede vlažilnih krem

Predstave o idealni negi kože so lahko različne, prav tako pa mnoge zablode, ki trdijo, da je za videz in zdravje naše polti odgovorna samo genetika. To je namreč zmotno. Kot smo že omenili, je voda nujno potrebna za delovanje kožnih celic, ki jim omogoča, da se sproti obnavljajo.

Naraven kemični element, ki se že nahaja v našem telesu in ima funkcijo vzdrževanja prožnosti kože, je hialuron. Hialuron je naravni polisaharid – kompleksni sladkor, ki ga proizvaja organizem in ima nalogo, da vpija in veže vodo. Prav zato, ker se hialuron že po naravi nahaja v našem telesu, koži ne more škoditi, pač pa je lahko posebej blagodejen tudi za občutljivi tip.

Hidracija je prvi korak do večno mlade kože

Ena največjih zmot je, da se je uporabi katerihkoli hidratantnih ali vlažilnih krem treba izogibati, češ da »mora koža dihati« in »je naravno najboljše«. Seveda je v večini primerov naravno tudi res najboljše, vendar je odpor do hidratantnih krem najpogosteje mogoče zaslediti posebej pri ljudeh z mastno in težavno kožo.

Mnogi s kožo, nagnjeno k aknam, ogrcem in podobnim nadlogam, se v širokem loku izogibajo uporabi hidratantnih krem, saj mislijo, da bi z njimi le še »podžgali ogenj« in poslabšali težave, češ da takšne kreme nujno mašijo pore. Resnica je prav nasprotna, hidratantne kreme, ki so nekomedogene in hipoalergene, ustrezajo mastni in problematični koži, saj povečanje količine hialurona pospešuje njeno obnovo in upočasnjuje staranje.

Hyaluron, največji zaveznik obrazne nege

Dobri geni ali ne, prav vsaka koža, tudi tista s pretiranim izločanjem sebuma, ali takšna, nagnjena k dehidraciji, aknam in madežem, zahteva ustrezno nego. Večina se nas ne zaveda, da so prav hialuron in izdelki na njegovi osnovi pravi odgovor na težave dehidriranosti, ki se lahko pojavi pri vsakem tipu kože, najsi vzrok tiči v stresu, neprimerni prehrani ali neustrezni negi.

Hidracija je prvi korak do večno mlade kože

Pravilna hidratacija in izdelki s hialuronsko osnovo imajo prav tako pomembno vlogo pri upočasnjevanju in preprečevanju zgodnjih znakov staranja, ki se na naši koži pojavijo v obliki gub, lis ter drugih naprijetnosti, ki pestijo vsako sodobno žensko. Na žalost tudi življenje v onesnaženem okolju vpliva na poslabšanje starostnih in neželenih učinkov na kožo.

Ko sprejmemo dejstvo, da je hidratacija kože naš najboljši prijatelj v boju z leti, pa naj nam bo genetika še tako naklonjena, s pomočjo izdelkov s hialuronsko osnovo lahko vplivamo na problem ali ga vsaj občutno upočasnimo.

Vse od jutranjega rituala umivanja in čiščenja obraza kot obvezne priprave na nadaljnjo dnevno nego ali nanašanje ličil, preko večerne rutine, ki z obraza poleg ličil odstrani tudi vse druge nečistoče, pa do izjemno pomembne nočne nege pred spanjem, je hialuron ključni zaveznik za vzdrževanje sveže in prožne kože.

Vloga nočne hidratacije kože obraza

Znano je, da se koža med spanjem obnavlja, zato moramo posebno pozornost nameniti nočnim izdelkom, saj koža ponoči vse, s čimer jo hranimo, vpije dvakrat hitreje.

Nekaj, kar zagotovo potrebujemo prav vsi, je razpon izdelkov, namenjenih vsem tipom kože, ki se zoperstavljajo skupnemu nasprotniku, in sicer pomanjkanju nege, kar lahko vodi do onemogočenja, da bi koža nadoknadila hialuronsko kislino, ki jo s časom zgublja, s tem pa do postopne dehidracije in pospešenega staranja.

Mixa Hyalurogel linija hidratacije za vse tipe kože

Hidracija je prvi korak do večno mlade kože

Ena najboljših znamk za nego kože s stoletno francosko tradicijo, ki je še pravi čas spoznala pomembnost hialurona v vsakodnevni negi kože, je MIXA. Njihove formule so razvite ter ustvarjene pod medicinskim nadzorom dermatologov in s ciljem, da razširijo zavedanje o ključni vlogi pravilne hidratacije in uporabe izdelkov s hialuronsko osnovo pri zdravju naše kože – zato so pri Mixi razvili celotno linijo MIXA Hyalurogel.

Za suh, občutljiv in reaktiven tip kože:

Suhemu, občutljivemu in reaktivnemu tipu kože najbolj ustreza Hyalurogel Ultra-sensitive Gel Serum. Serum je dvakrat bogatejših s hialuronsko kislino naravnega izvora in prav zato še intenzivneje vlaži izsušeno kožo, ki jo spremlja občutek zategovanja. Čeprav njegovo vlažilno delovanje traja kar 48 ur, ima nežno teksturo, blaži rdečico in povsem pomiri pekoč občutek zategnjenosti. Serum je najbolje nanesti na vlažno kožo ali kožo, očiščeno s čistilcem, obogatenim s hialuronsko kislino, kakršen je micelarno mleko Mixa Hyalurogel.
To micelarno mleko s svojo sestavo kožo naredi čisto, brez draženja ali občutka suhosti, hkrati pa serumu omogoča, da lažje veže vlago in tako zagotovi maksimalni učinek.

Hidracija je prvi korak do večno mlade kože

Dehidriran in občutljiv tip kože:

Krema za obraz Mixa Hyalurogel Rich je prav tako primerna za dehidriran in občutljiv tip kože. Po ličenju in včasih preveč intenzivnem umivanju z mili, ki kožo izsušijo, se marsikatera ženska izogiba izdelkom z alkoholno osnovo, še posebej tistim za odstranjevanje ličil in umivanje. Potrebujemo izdelek, ki koži vrača prijeten občutek, jo pomirja, hidrira, in kar je najpomembneje, ne izsušuje.

Normalen do masten tip kože:

Za osebe z normalnim do mastnim tipom kože je idealna izbira krema za obraz Mixa Hyalurogel Light, ki je po svoji sestavi posvečena intenzivni hidrataciji. Zahvaljujoč glicerinu in obogatenosti s hialuronsko kislino (HA) se nežna gel tekstura te kreme hitro vpije v kožo, jo čudovito pomiri ter pripravi na zoperstavljanje dražečim zunanjim dejavnikom.

Hidracija je prvi korak do večno mlade kože

Nočna nega

Ob koncu napornega delovnega dne, po vrnitvi domov in odstranjevanju ličil se mnoge ženske najraje izognemo nanašanju česarkoli na obraz, posebej nočnih krem, saj je razširjeno mišljenje, da kožo že skozi dan dovolj »mučimo«, zato »naj diha« vsaj med spanjem. Nočna krema Mixa Hyalurogel je dokaz, da gre zgolj za zablodo, saj tekom noči ustvarja zaščitni sloj in krepi pregrado občutljive ter suhe kože, njena nežna tekstura pa ne pušča mastnega ali težkega občutka. Takšno nego lahko uporabljamo tudi za celotno telo, z mlekom za telo Mixa Hyalurogel, ki izboljša prožnost kože in povsem prežene občutek zategovanja, ki spremlja suho kožo.

Hidracija je prvi korak do večno mlade kože

Danes so bolj kod kdaj prej cenjeni medicinsko formulirani izdelki in formule, ki nam omogočajo, da živimo ter delujemo nemoteno, kljub nepopolnim pogojem, onesnaženosti in stresu, ki nas vsakodnevno obkrožajo. Na srečo nam vse večja dostopnost kakovostnih izdelkov pomaga pri soočanju z vsemi izzivi, saj si jih lahko privoščimo po razumnih cenah, zato vam vsekakor priporočamo, da izkoristite široko ponudbo in izberete medicinsko formulirane izdelke za svojo kožo, še posebej, če je občutljiva.

Preberi še: Družinska krema: hidrira, pomirja in ščiti občutljivo kožo

Za ta videz priporočamo

 • Mixa Hyalurogel Cleansing Micellar Milk

  Takojšnje naročilo
 • Mixa Hyalurogel Ultra-Sensitive Southing Gel Serum

  Takojšnje naročilo
 • Mixa Hyalurogel Rich

  Takojšnje naročilo
 • Mixa Hyalurogel Light

  Takojšnje naročilo
 • Mixa Hyalurogel Night

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, anti-aging, večerna rutina, nega obraza, nočna nega kože, nočna krema, Mixa, pravilna nega, dnevna krema za obraz, serum za obraz , Mixa, hialuron

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako lahko z ličili prikriješ sledi alergije na obrazu

Skupaj z lepim vremenom pomlad s seboj prinaša tudi obdobje alergij. Na srečo je ob pravilni negi kože in z ustreznimi lepotnimi izdelki vendarle mogo...