Imuniteto kože je mogoče okrepiti s cinkom!

Pri izbiri izdelkov za nego, ki bodo kar najbolj pravi za naš tip kože, se pogosto usmerjamo po kriterijih, ki večkrat niso na mestu. Embalaža, znamka, cena, celo vonj izdelka pogosto prevzamejo primat nad tistim, kar bi pravzaprav moralo biti eden od poglavitnih, če ne celo edini faktor pri sprejemanju odločitve glede izdelkov, ki jih vključujemo v svojo nego. Zvezda vodnica pri tej izbiri, s katero se pogosto srečujemo, morajo biti sestavine, na katerih je določen izdelek osnovan, vsekakor pa ne bomo ustrelili v temo z izbiro izdelkov, ki so zasnovani na eni sami ključni sestavini.

Pri tem je enako pomembno, da naredimo »domačo nalogo«, torej raziščemo, katere sestavine so najbolj blagodejne za naš tip kože in katere lahko predstavljajo tudi potencialno rešitev problemov, ki nam jih morebiti koža nalaga. Krepitev kožne imunitete je prav tako bistvena kot krepitev splošne imunitete, hkrati pa je splošno znano, da je slab imunski sistem pogosto oslabljen prav zaradi pomanjkanja cinka.

Problematična koža ni več nujno problem

Kot vitalni element naše prehrane cink predstavlja temelj za zdrav in okrepljen živčni in imunski sistem, ključno vlogo pa lahko igra tudi v »prehrani« kože. Izdelki na cinkovi osnovi so primerni za vse tipe kože, najsi gre za mastno, nagnjeno k pretiranemu izločanju maščobe, ali dehidrirano kožo, ki jo izdaja neprijeten občutek suhosti in »zategovanja«.

Imuniteto kože je mogoče okrepiti s cinkom

Cink namreč povsem regulira izločanje maščobe, ki sicer pogosto vodi do mašenja por in onemogočanja koži, da diha. Znano je seveda, da to lahko pripelje do trajnejšega, trdovratnejšega problema, s katerim se mnogi med nami srečujemo predvsem v času odraščanja, nekateri pa tudi v kasnejših obdobjih – nastajanja aken, mozoljev in ogrcev. To je skupna boleča točka mnogih ljudi in ni pretirano reči, da velja univerzalno razumljena resnica – nagnjenost k aknam in obolenjem kože zlahka vpliva na način, kako vidimo in dojemamo sami sebe, problemi, ki jih takšno stanje ustvarja, pa lahko pustijo trajne škodljive posledice na našo samozavest, še posebej v obdobju odraščanja.

Zato je izredno pomembno, da preventivno krepimo imuniteto svoje kože in izdelke iz naše negovalne rutine prilagodimo specifičnemu tipu kože ter tako vplivamo na regulacijo maščob, ki jih koža proizvaja, kar je ključnega pomena v boju za zdravo kožo. Prav tako je tudi suha koža pogosto posledica pomanjkanja cinka v prehrani, zato izdelki na cinkovi osnovi blagodejno vplivajo nanjo in ohranjanje njene vlažnosti. Pomembno je poudariti, da cink uspešno pomirja tudi rdečico, izpuščaje in vnetja, najsi bodo posledica aken ali težjih kroničnih kožnih obolenj, kot je dermatitis.

Različni izdelki z istim ciljem

Trudimo se, da svoji koži nudimo enako nutritivno bogastvo, kot ga s prehrano, zadostno telesno aktivnostjo in različnimi zdravimi življenjskimi navadami zagotavljamo imuniteti celotnega organizma. V tem poslanstvu napredek ne more biti odvisen samo od enega naštetega dejavnika, enako pa velja tudi glede nege kože.

Imuniteto kože je mogoče okrepiti s cinkom

Serumi in raztopine s cinkom so idealni v negovanju razdražljive kože in zdravljenju rdečice ter vnetij, kar je značilno za skoraj vse skincare izdelke, ki vsebujejo cink. Če se odločimo za ta korak in zdravje svoje kože pa tudi reševanje težav, kot so akne, zaupamo izdelkom na cinkovi osnovi, bi bilo idealno začeti od izdelkov za vsakodnevno nego kože, kot sta gel za umivanje obraza in hidratantna krema.

Imuniteto kože je mogoče okrepiti s cinkom

Skincare trend prihodnosti

Mixa je poskrbela, da popolni duo za vsakodnevno nego obraza obogati s cinkom in pokaže njegovo blagodejno delovanje v obliki gela za umivanje obraza Mixa Anti-Imperfection in hidratantne kreme Mixa Anti-Imperfection. Intenzivno čiščenje kože obraza in odstranjevanje viška sebuma lahko povsem zaupamo izdelku Mixa Anti-Imperfection gel, medtem ko bo vlažilna krema Mixa Anti-Imperfection poskrbela, da bo brezhibno čista koža obraza obogatena z vsemi potrebnimi in blagodejnimi sestavinami.

Imuniteto kože je mogoče okrepiti s cinkom

Ta duo je drugačen od drugih izdelkov za vsakodnevno nego obraza, saj je njegova nekomedogena formula razvita pod budnim očesom dermatologov, s ciljem, da se izbere kar najbolj učinkovite sestavine, ki zagotavljajo rezultate, vidne takoj. Bogata je z visokim odstotkom cinka, s katerim bodo akne, rdečica in vnetni procesi na koži trajno sanirani in odstranjeni, hkrati pa koži nudi vso potrebno hidratacijo za ohranjanje njenega zdravja in preprečevanje znakov staranja. Prekomerno izločanje sebuma, ki je značilno za mastne tipe kože, bo le še stvar preteklosti, nič več zamašenih por, koža na obrazu pa bo svobodno dihala in postala odporna na bakterije, ki vodijo k nastanku ogrcev ter pospešujejo pojavljanje aken ter drugih kožnih obolenj.

Poleg Mixa Anti-Imperfection gela za čiščenje svoji koži privoščimo še Mixa Anti-Imperfection micelarno vodo, s katero bodo izginile nečistoče, ki jih našim obrazom povzroča onesnaženost bivanjskega okolja, obraz pa bo zavzel svojo naravno svežino.

Imuniteto kože je mogoče okrepiti s cinkom

Poleg tega je micelarna voda Mixa Anti-Imperfection odlična za odstranjevanje ličil okoli oči po napornem dnevu, saj njena nežna struktura ne draži kože, naredi pa jo bleščečo.

Imuniteto kože je mogoče okrepiti s cinkom

Po vsem tem lahko zaključimo, da so izdelki na cinkovi osnovi pravzaprav skincare trend prihodnosti! Ne le, da koži nudijo hidratacijo, nujno potrebno za vsakodnevno delovanje v najrazličnejših pogojih, poleg tega imajo ključno vlogo tudi pri preprečevanju, nevtraliziranju in zdravljenju raznih tipov aken ter drugih neprijetnosti kože, pred katerimi nihče ni povsem varen. In trende prihodnost je vsekakor treba spremljati!

Preberite tudi: Trend alert: Preizkusili smo maskaro, o kateri odzvanja po Tik Toku

Za ta videz priporočamo

  • Mixa Anti-Imperfection Micellar Water

    Takojšnje naročilo
  • Mixa Anti-Imperfection Moisturizing Cream

    Takojšnje naročilo
  • Mixa Anti-Imperfection Alcohol-Free Purifying Lotion

    Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, nega obraza, pravilna nega, dnevna krema za obraz, Mixa, čiščenje obraza, micelarna voda

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Anti-age dnevna krema: kdaj je čas zanjo?

Dnevna krema je eden od primarnih kozmetičnih izdelkov, ki jih uporabljamo v sklopu rutine negovanja kože...