Kako hidrirati kožo poleti

Poletje je prekrasni letni čas, tako zaradi toplega vremena, kot zaradi dopustov, poležavanja ob bazenu ali na plaži, vendar tvoji koži vse to ne prija preveč. Visoke temperature pospešujejo potenje obraza, zato je koža bolj nagnjena k nastanku ogrcev in mozoljev, klor iz bazena, slana morska voda in močno poletno sonce pa jo dodatno izsušijo in ustvarijo neprijeten občutek zategovanja, značilen za suho kožo.

Kako hidrirati kožo poleti

Redno čiščenje obraza

Če misliš, da redno čiščenje obraza tvojo kožo poleti še dodatno izsuši, si v veliki zmoti! Poleti naša koža proizvaja veliko več sebuma, ki brez pravega čiščenja lahko izzove pojavo ogrcev in mozoljev. Z rednim čiščenjem odstranimo višek sebuma, zato koža lažje diha. Seveda moraš izbrati lahkotno sredstvo za čiščenje, kakršna je micelarna voda, ki ne deluje preveč agresivno na kožo.

Izberi ustrezno kremo za hidratacijo

Ko je obraz čist, je čas, da ga hidriraš z ustreznim izdelkom. Priporočamo ti takšnega, ki bo popolnoma navlažil tvojo kožo, in to skozi vse leto, tudi poleti. Gre za vlažilni gel Garnier Hyaluronic Aloe Jelly, ki predstavlja edinstveno fuzijo aloe vere in hialuronske kisline naravnega izvora. Aloja, ki izredno blagodejno deluje na kožo, in hialuronska kislina, znana po svojih vlažilnih močeh, spojeni v gelno strukturo, ki se ji ne da upreti. Hyaluronic Aloe Jelly vsebuje 96 % sestavin naravnega porekla, organsko aloe vero in hialuronsko kislino naravnega izvora. Ostali 4 % zagotavljajo prijetno teksturo in dobro ohranjanje forme. Z redno uporabo tega gela boš opazila, kako hidrirana je tvoja koža na današnjih visokih temperaturah.

 

Lahkotno ličenje

Poleti pozabi na pudre z visoko prekrivno močjo, ki bi tvoje pore zaprli in nadražili tvojo kožo, ko bi prišli v stik z znojem. Če si zares želiš prekriti nepravilnosti na koži, ti priporočamo BB kremo z lahko strukturo, izredno prijetno za poletje.

Na pozabi na vodo

Pomanjkanje vode v organizmu vpliva tudi na kakovost kože tvojega obraza. Zato ne pozabi s seboj nositi steklenice z vodo, kamorkoli se odpraviš, saj boš tako ostala hidrirana in sveža skozi ves dan.

Kako hidrirati kožo poleti

Preberi še: Hidriraj kožo kot še nikoli: fuzija aloe vere in hialuronske kisline

Za ta videz priporočamo

  • Garnier Hyaluronic Aloe Jelly

    Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, Garnier, nočna nega kože, nočna krema, pravilna nega, dnevna krema za obraz, Garnier

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Vprašali ste o masknah: dermatologinja Mixe dr. Marković odgovarja

Skupinsko in popularno ime za vse težave, s katerimi se naša koža ne glede na starostno obdobje srečuje zaradi nošenja mask, je maskne....