Kako okrepiti in obnoviti kožo okoli oči

Na našo veliko žalost je koža okoli oči prav tisti del telesa, kjer se najprej zarišejo znaki prezgodnjega staranja, še posebej, če je ne negujemo na ustrezen način. Pa si se že kdaj vprašala, zakaj je tako?

Koža okoli oči je tanjša in precej bolj delikatna kot na drugih delih telesa. Oči so vedno v gibanju – od celodnevnega mežikanja do izražanja čustev. Vse to lahko vpliva na hitrejše staranje, posebej še v kombinaciji z genetiko, UV žarki, stresom, življenjskim stilom…

Kako okrepiti in obnoviti kožo okoli oči

Temni krogi, podočnjaki, drobne linije in natečenost so najpogostejši problemi, ki prispevajo k utrujenemu videzu, pa tudi k temu, da delujemo precej starejši, kot smo.

Ni pomembno, koliko let imaš, nikdar ni prezgodaj niti prepozno da svoji koži okoli oči pokloniš ljubezen, ki jo zasluži, najboljši način za to pa je dobra nega.

Hidriranje, hidriranje, hidriranje!

Zamisli si, samo za trenutek, da je tvoja koža grozdna jagodica – ko izgubi vodo, se začne mečkati in veneti, kar povzroči nastanek gub. Če pa ji nenehno zagotavljamo dovolj vlage, se nastanek drobnih linij in gub da znatno omiliti. Kot za grozd, velja tudi za kožo okoli oči. Še več! Ta nima žlez, ki bi proizvajale maščobo, zato je lahko še posebej izsušena.

Ker je koža okoli oči izredno tanka, misli na to, da je tudi zelo občutljiva na običajne kreme za obraz, zato obvezno uporabljaj izdelke, namenjene izključno tej regiji.

Kako okrepiti in obnoviti kožo okoli oči

Skrivnost ni le v sestavinah, pač pa tudi v formuli

Na trgu obstajajo različne kreme, ki bi po svoji sestavi lahko ustrezno odgovorile na potrebe negovanja. Vsebujejo sestavine, kot so hialuronska kislina, retinoid, retinol, derivat vitamina A, kofein, peptidi, antioksidanti, vitamina C in E, UV zaščita itd., ki lahko upočasnijo proces staranja. Vendar le redko kateri izdelek vsebuje prav vse, kar je potrebno za regeneracijo in krepitev kože okoli oči.

En izdelek zmore vse

To moč ima Minéral 89 Eyes. Krema vsebuje 89% mineralizirane termalne vode Vichy, ki v kombinaciji s hialuronsko kislino naravnega izvora in čistim kofeinom koži zagotavlja potrebno moč. Namenjena je vsem tipom kože, poleg 24 urne hidratacije pa krepi naravno obrambno funkcijo kože, gladi gube, zmanjšuje podočnjake in posvetli področje okoli oči.

Odlično hidrira, hkrati pa visokomolekularna hialuronska kislina zapolni drobne linije, kofein pa odstrani znake utrujenosti, zato boš z njo videti spočita tudi tedaj, ko v resnici nisi.

 

Za optimalno učinkovitost ti priporočamo, da kapljico seruma zjutraj in zvečer naneseš na vrhove prstov, nato pa enakomerno razporediš – tri tapkanja nad in pod vsakim očesom.

Učinki bodo še opaznejši, če skupaj s kremo uporabljaš tudi Minéral 89 dnevni booster. Popoln za mestno okolje, izdelek, ki se bori proti škodljivim vplivom onesnaženosti, stresa in utrujenost, istočasno pa obrazu vrača tonus in zagotavlja zdrav sijaj.

Nežnost in stil življenja

Na koncu ne pozabi biti nežna do svoje kože, vselej, pri odstranjevanju šminke in pri nanašanju preparatov.

Kot smo rekli na začetku, je koža okoli oči izredno tanka, zato vsak dodaten pritisk, še posebej če ga ponavljamo v vsakodnevni lepotni rutini, prispevati dodatne linije in gube.

Kreme nanašaj s prsti (najbolje z mezinčkom), tapkaj lahkotno, delaj krožne gibe in jih ponavljaj, dokler se izdelek povsem ne vpije v kožo.

Zaščita pred soncem je obvezna, prav tako dovolj spanja, zdravo prehranjevanje in telesna vadba, vse to pa naj postane stalnica.

Kako okrepiti in obnoviti kožo okoli oči

Preberi še: 

Za ta videz priporočamo

  • Vichy Minéral 89 Eyes

    Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, Vichy, zaščito kože

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kaj je serum za obraz in zakaj bi ga morala uporabljati

Zagotovo si že slišala za serum za obraz, izdelek za nego kože, ki zadnje čase doživlja vse večjo popularnost. Pa zares veš, čemu je namenjen in kako ...