Kako poskrbeti za kožo po sončenju

Verjetno ni treba posebej poudarjati, da se na plažo ali bazen brez kreme z zaščitnim faktorjem enostavno ne gre, ne glede na to, ali ste temne ali svetle polti. Vemo, kako škodljivi so žarki UV. Če ste bili previdni in nekoliko bolj porjaveli kot pordeli, preberite, kako barvo zadržati, in, kar je še pomembneje, nahraniti kožo ter poskrbeti, da so posledice izpostavljanja soncu kar najmanjše.

Kreme za telo so obvezna oprema, zato je redkost, da jih ne bi vzeli s seboj na morje. Nekateri izmed nas pa vseeno pozabijo, da koža na obrazu zahteva še skrbnejšo nego. Koža naših stopal ni enaka kot koža na rokah in vsaka potrebuje svojo nego.

Predpostavljamo, da ste na kožo pazili, kolikor ste lahko, in da ste na obraz nanašali kremo z nekoliko močnejšim zaščitnim faktorjem.

Kako poskrbeti za kožo po sončenju

 

Po plaži …

S plažo ste za ta dan zaključili. Po rutinskem prhanju in vlaženju kože z mlekom za telo ali izdelkom, ki je namenjen prav negi po sončenju, ne pozabite na obraz!

Ne glede na to, ali uporabljate serum ali ne, poleg standardne vlažilne kreme, ki ustreza vašemu tipu kože, razmislite tudi o dodatni negi, ker sonce kožo še posebej izsušuje. Vlaženje je gotovo ena najpomembnejših točk pri skrbi zanjo. Tako mastna kot suha pa tudi kombinirana koža mora biti predvsem dobro navlažena, glede na tip kože pa moramo izbrati nego, ki vsebuje ali ne vsebuje določenih sestavin.

Hialuron

Hialuron je molekula, ki jo pogosteje povezujemo s staranjem kože, toda ta sestavina ni namenjena samo stari koži. Poleg vlaženja in elastičnosti lahko v kombinaciji z nekaterimi drugimi sestavinami poskrbi za dodatno zaščito pred zunanjimi vplivi.

Serum, booster in krema

Če imate radi serum ali podobno koncentrirano nego, vam poleg standardne kreme predlagamo, da preizkusite tudi Vichy Minéral 89. Ta izdelek poleg sestavine, omenjene zgoraj, in glicerina vsebuje dragoceno termalno vodo, in to kar v 89 %! Primeren je za vse tipe kože, saj ne vsebuje olja, zato se vam ni treba bati prekomernega bleščanja.

Njegova lahka tekstura v obliki gela bo poskrbela za potrebno vlaženje po izpostavljanju soncu, poleg tega se navlažena koža mnogo lažje brani pred zunanjimi vplivi. Serum, booster in kremo kot običajno nanesite na čisto kožo. Ta izdelek je zaradi svoje blage formule primeren tudi za področje okrog oči.

 

A post shared by Vichy Srbija (@vichysrbija) on

Nov dan …

Če ste na dopustu in si želite kožo odpočiti od ličil, pa naj to nikakor ne velja tudi za nego. Pred odhodom na plažo lahko brez oklevanja nanesete Mineral 89 kot dodatno nego, zatem pa svojo priljubljeno dnevno kremo. Deset minut pozneje nanesite standardno zaščito pred žarki UV.

Če ste se vrnili z oddiha in se odpravljate ven, ne pozabite, da mora vsaj eden izmed izdelkov, ki jih boste nanesli na kožo, vsebovati zaščitni faktor. Morda se res ne boste odpravili sončit, toda sonce vas lahko vedno „ujame“.

Če se odločite za dodatno nego te vrste, ne pozabite, da so ti izdelki dodatna nega pred ali po izpostavljanju soncu, nikakor pa ne zamenjava za kremo z zaščitnim faktorjem. Naslednji dan pred odhodom na plažo ponovno nanesite kremo z zaščitnim faktorjem in uživajte v oddihu!

Preberi še: Trije nasveti za poletno nego ustnic

Za ta videz priporočamo

  • Vichy Minéral 89

    Takojšnje naročilo
  • Vichy Eau Thermale

    Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Zbogom, suhe in razpokane ustnice!

Dobro vemo, kako je sonce škodljivo za kožo, mnogi pa se ne zavedamo, da so ustnice prav posebej občutljive...