Kako se zaščititi pred soncem in upočasniti staranje kože obraza

Zaščita pred soncem

Eno od najpomembnejših področij zaščite kože, ki ga moraš vzeti zelo zares, je zaščita kože pred soncem. Naj se sončni žarki, ki božajo tvojo kožo, zdijo še tako neškodljivi, se moraš zavedati vseh škodljivih učinkov UV sevanja, ki na njej puščajo dolgoročne posledice in so odgovorni za kar 80 % znakov staranja kože. Vsakokrat ko greš torej v službo, šolo, na sprehod ali samo do trgovine, se izpostavljaš vplivom UV žarkov, zato moraš poznati pravilne načine za zaščito kože pred soncem.

Kako se zaščititi pred soncem in upočasniti staranje kože obraza

Škodljivi učinki UV žarkov

UVA žarki

UVA sončni žarki te dosegajo skozi vse leto, ne glede na to, ali je zunaj oblačno ali sončno. Prodirajo globoko v kožo in vplivajo na zmanjšanje tvorbe naravnega kolagena ter elastičnih vlaken znotraj kože, kar povzroči pojavljanje drobnih linij, gub po obrazu in drugih znakov predčasnega staranja kože. Morda te bo presenetilo, da se prav ta tip UV žarkov uporablja v solarijih, zato misli tudi na to, saj UVA žarki lahko povzročijo še druge veliko resnejše probleme s kožo.

UVB žarki

UVB sončni žarki so najmočnejši v poletnih mesecih in za razliko od UVA žarkov ne prodirajo tako globoko v kožo, pač pa le v njen površinski sloj. Zato pa niso nič manj škodljivi. Intenzivnost sevanja variira glede na čas v dnevu, najmočnejše je v popoldanskih urah. UVB žarki so razlog, da koža potemni, pa tudi glavni vzrok opeklin in izpuščajev zaradi sonca.

Kadar se torej vprašaš, kako se zaščititi pred soncem, se sprašuješ po dvojni zaščiti – pred UVA in UVB žarki.

Kako se zaščititi pred soncem in upočasniti staranje kože obraza

Posledice na tvoji koži

Nekatere od posledic izpostavljenosti kože soncu brez ustrezne zaščite so: rumenkast ten, globoke gube, vidno zmanjšana prožnost kože, pojavljanje madežev, nastanek opeklin in redki tipi fotodermatitisa.

Kako ublažiti predčasno staranje kože obraza

Da bi ublažila pojav predčasnih znakov staranja na obrazu, se moraš potruditi, da je tvoja koža vedno zaščitena s SPF faktorjem, hkrati pa tudi ustrezno hidrirana. Morda si v letih, ko so izdelki proti staranju že postali stalnica, ali pa jih šele začenjaš uporabljati, v vsakem primeru je pomembno vedeti, da je SPF faktor eden od najboljših »anti-age« faktorjev.

Kako se zaščititi pred soncem in upočasniti staranje kože obraza

Izdelki, ki vsebujejo faktor SPF, ublažijo pojavljanje linij in poglabljanje že nastalih gub, pa tudi nastajanje kožnih madežev. Ne pozabi, da moraš kožo nenehno hidrirati, saj tako svojemu obrazu lahko povrneš potrebno vlažnost, prožnost in sijaj, s tem pa upočasniš proces staranja kože. Najboljše je, če uporabljaš  vlažilne izdelke za hidriranje kože, ki vsebujejo tudi SPF faktor.

Preizkusi dnevno kremo L'oreal Paris Revitalift Laser SPF 20

S to dnevno kremo bo tvoja koža hidrirana in čvrstejša, njen ten bo po nanosu izenačen. Dnevna krema Revitalift Laser SPF 20 vsebuje Pro-Xylane TM, L'Orealovo patentirano aktivno sestavino, formulirano tako, da pomaga pri korekciji gub, krepitvi kože in ponovnemu oblikovanju njenih kontur, LHA in SPF 20 faktor pa zmanjšujete pigmentne spremembe na koži. Po samo 4 tednih uporabe so gube zmanjšane, tekstura kože pa bolj enakomerna.

Kako se zaščititi pred soncem in upočasniti staranje kože obraza

Kremo nanesi s krožnimi gibi vsak dan na predhodno očiščen obraz in vrat, izogibaj se predelu okoli oči. Najboljši čas zanjo je zjutraj pred ličenjem, za še boljše rezultate pa ti predlagamo, da pred njo naneseš serum za obraz Revitalift.

Preberi še: Slabe lepotne navade in kako se jih znebiti

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Revitalift Laser SPF 20

    Takojšnje naročilo
  • L’Oreal Paris Revitalift Filler Hyaluron Serum

    Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, anti-aging, večerna rutina, nega obraza, nočna nega kože, pravilna nega, dnevna krema za obraz, serum za obraz , Loreal Paris

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Odkrij trend skinimalizma v negi kože

Morda ne veš točno, kaj je, vendar si ga zagotovo že srečala. Najsi bo na družabnih omrežjih ali obrazih prijateljic, trend, imenovan skinimalizem, ki...