Katere sestavine skincare izdelkov bodo tvoji koži dale pomladi sijaj

Zagrebi pod površino kože: Odkrij sestavine

Znanost, ki stoji za Biotherm izdelki, deluje v cilju ohranjanja narave. Od same ustanovitve se pri Biotherm naslanjajo na blagodejnost vodnih rastlin in mikroorganizmov, ki jih s pomočjo inovacij moderne tehnologije preobražajo v temeljne sestavine vseh svojih izdelkov. Končni rezultat? Izdelki, ki kožo ščitijo pred vsemi zunanjimi vplivi, obogateni s formulami, odpornimi na vse agresije modernega, hitrega načina življenja. Obenem njihove formule s svojim ekološkim doprinosom v proizvodnji izdelkov za nego kože prispevajo k ohranjanju oceanov. Poglej si več o sestavinah izdelkov Biotherm in kako vsak na svoj način zdravijo, ščitijo in obnavljajo tvojo kožo, ne glede na njen tip.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BIOTHERM (@biotherm)

Regeneriraj kožo s probiotično frakcijo Life Plankton ™

Ekskluzivna sestavina Biotherm - Life PlanktonTM ima izredno afiniteto kože, ki mu daje nepremagljivo regenerativno sposobnost in biološko aktivnost. S svojim delovanjem na obnavljanje kože in celični metabolizem stimulira vitalne funkcije kože. Probiotična frakcija Life PlanktonTM krepi in naravno stimulira obrambo kože pred poškodbami zaradi intenzivnega, urbanega načina življenja. V svoji največji koncentraciji v Life Plankton Elixir-u pozitivno vpliva na obnavljanje in zaščito ter izboljšuje kakovost kože, da njena polt postane mehka, gladka in sijoča. Ponovno aktivira obnavljanje kožnih celic, krepi kožne pregrade in ohranja strukturo kože. Life PlanktonTM lahko najdete v vseh izdelkih Biotherm, v zdravilni količini 5 % pa v  Life PlanktonTM Elixir-u.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BIOTHERM (@biotherm)

Hidriraj kožo z izdelki, obogatenimi s hialuronsko kislino

Hialuronska kislina ali sodium hyaluronate je naravno prisotna v površinskem in srednjem sloju kože (dermisu in epidermisu). Spada v družino glikozaminoglikanov, ogljikovih hidratov, esencialnih za vse nas, in njen naravni hidratant je zmožen zadržati 1000-krat večjo količino vode od svoje lastne teže. Z zadrževanjem vode hialuronska kislina prispeva h krepitvi notranjega sloja kože, kar se odraža v obliki ravnanja njene površinske plasti in gladitve gub.

Hidrira in kožo naredi mehko ter prožno. Hidrolizirana hialuronska kislina je hialuronska kislina, sestavljena iz spojine z nizko molekulsko maso, ki nastane s fermentacijo hialuronske kisline. Prav zaradi svoje redke, zmanjšane strukture intenzivneje prodira skozi površinski sloj kože in deluje kot polnilo: gube odstranjuje od znotraj in zmanjšuje vidnost globljih gub ter linij okoli oči. Hkrati pomembno prispeva k prožnosti kože. Izdelki, bogati s hialuronsko kislino, so Life PlanktonTM eliksir, Aqua Super Concentrate gel,  Aqua Source Everplump gel, enako pa tudi Life PlanktonTM anti-age krema proti gubam okoli oči.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BIOTHERM (@biotherm)

Zablesti s pomočjo vitamina C

Vitamin C je prisoten v kislem sadju, kot so limone in pomaranče, pa tudi črni ribez in jagode. Prav tako je bogata s C vitaminom nekatera zelenjava, kot so brokoli, cvetača, špinača in krompir. Vitamin C je nujno potreben za normalno delovanje celotnega metabolizma in vseh tkiv, posebej kože. Poleg tega nevtralizira proste radikale kisika v našem organizmu, nastale zaradi izpostavljenosti organizma toksinom. Vitamin C igra pomembno vlogo v sintezi lipidov na koži, ti pa koži zagotavljajo energetsko ravnovesje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BIOTHERM (@biotherm)

Čisti vitamin C je izredno nestabilen in nagnjen k oksidaciji, zato so ga bioznanstveniki znamke Biotherm sintetizirali v čvrsto formulo ter mu tako podaljšali rok trajanja. Vitamin CG je glikozidna oblika vitamina C, zato se v prisotnosti kisika, metalnih ionov in toplote ohranja. Kot sestavina izdelkov za nego kože vitamin CG pripomore k luščenju površinskega sloja kože. Deluje antioksidativno in nevtralizira proste radikale, kar pozitivno vpliva na pigmentacijo kože, ji daje izenačen ton, sijaj in bleščečo polt. Life PlanktonTM eliksir in Aqua Super Concentrate gel sta bogata z visokim odstotkom C vitamina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BIOTHERM (@biotherm)

Rdeče alge za napeto kožo

Rdeče alge, izvleček hidrolizirane rodoficee, rastejo vzdolž skalnatih delov atlantske obale, od Evrope pa vse do Severne Amerike. Soočene z neugodnimi vremenskimi pogoji se transformirajo in spreminjajo svojo strukturo. Razvijajo se na višjih temperaturah, medtem ko se na nižjih skrčijo. So zelo prožne in odporne, zato še z minevanjem dni in let ohranjajo svojo prvobitno obliko. Biotherm znanstveni tim se še kako zavzema, da svoje znanje o osupljivem učinku rdečih alg na »zategovanje« oz. napenjanje kože dokaže prek svojih izdelkov.

Komponente, ki jih vsebujejo rdeče alge, so podobne tistim, ki se nahajajo v sami dermalni mreži naše kože, in pomagajo pri ohranjanju vlaken kolagena in elastina. Rezultat delovanja teh komponent rdečih alg se izraža v obliki pravilno oblikovanih obraznih linij in izginotja gub. To edinstveno sestavino najdeš v dnevni in nočni kremi Blue Therapy Red Algae Uplift Rich.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BIOTHERM (@biotherm)

Preberite tudi: Ekološki kozmetični izdelki: kakšne so njihove prednosti?

Za ta videz priporočamo

 • Biotherm Life Plankton Elixir

  Takojšnje naročilo
 • Biotherm Bio-Blue Therapy Natural Lift Cream

  Takojšnje naročilo
 • Biotherm Bio-Aquasource Gel

  Takojšnje naročilo
 • Biotherm Bio-Aquasource Concentrate Glow

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, nega obraza, poletje, nočna nega kože, nočna krema, pravilna nega, dnevna krema za obraz, serum za obraz , hialuronsko kislino, Biotherm

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Obnova las: olja in maske za lase, ki delajo čudeže

Končno je prišel čas, da si oddahneš od obveznosti in stresa ter se posvetiš svojim dragim in sebi...