Maske za obraz: vse, kar ste si vedno želeli vedeti!

Nega, nega in samo nega! Kolikokrat si že slišala, da je nega kože, še posebej nega obraza esencialna, tako za tvoje zdravje kot za lepši videz? V poplavi vlažilnih krem in preparatov proti staranju pa v dnevno rutino pogosto pozabimo uvrstiti maske, ki večinoma vsebujejo visoko koncentrirane aktivne sestavine z mnogimi blagodejnimi delovanji na tvojo kožo. Ne le dobro, celo več kot priporočljivo je, da 2- do 3-krat tedensko uporabiš negovalno moč mask.

Miti o maskah za obraz

Morda so maske za obraz tako zapostavljene zaradi netočnih informacij, ki krožijo naokoli, na primer:

- Maske za obraz niso namenjene tistim s suho kožo in izzivajo neprijetne reakcije kože.

- Tistim z mastno kožo obraza bi uporaba mask naredila še večjo škodo in pomnožila število mozoljev.

- Maske za obraz so namenjene samo tistim s problematično kožo, nagnjeno k pojavljanju aken.

- Maske se odsvetuje tistim brez težav s kožo, saj bi bila ta po njih nepotrebno izsušena.

Te in še mnoge druge predsodke bomo danes razkrinkali in ti predstavili pomen uporabe mask za kožo obraza.

Zakaj moraš uporabljati maske za obraz?

Maske za obraz imajo pomembno vlogo pri dodatni negi obraza. Obstajajo različni tipi mask, takšni za vlaženje kože, druge za suho kožo obraza, spet tretje pa so prilagojene mastnemu tipu kože. Ne glede na vrsto maske za obraz ti priporočamo, da jih uporabljaš vsaj dvakrat tedensko.

Pred masko za obraz je čiščenje obraza obvezno!

Ne glede na tip maske za obraz, ki jo nameravaš uporabiti, kožo najprej dobro umij in očisti z milom, micelarno vodo ali nekim drugim serumom za odstranjevanje nečistoč z obraza.

Vrste mask za obraz

Maske za obraz lahko izdelaš tudi sama, s pomočjo sestavin, ki jih imaš v glavnem že doma. Največkrat se vanje vmeša med, kokosovo olje, jogurt in podobne koristne sestavine. Če nisi spretna pri doziranju sestavin in skrbiš, da bi se na tvoji koži pojavile reakcije, poenostavi celoten postopek in v najbližji prodajalni kupi dermatološko preizkušene izdelke.

Maske za obraz: vse, kar ste si vedno želeli vedeti!

Obstajajo maske za obraz iz gline, aktivnega oglja, maske za izenačevanje tena, nočne maske, kremne maske, maske za obraz v gelu, maske proti mozoljem, luščilne maske, ki s kože odstranijo odmrle celice, maske proti gubam in še mnoge druge. Pomembno je, da izbereš pravo masko za tvoj tip kože in jo pravilno naneseš.

Tipi mask za obraz glede na tip tvoje kože

Če nimaš težav s kožo

Če imaš srečo in spadaš med tiste, ki s kožo nimajo nobenih posebnih težav, ti priporočamo uporabo mask za obraz v bolj stresnih obdobjih, ko koža postane dehidrirana, kadar si utrujena ali preprosto potrebuješ hitre blagodejne rezultate.

Priporočamo ti da izbereš masko, ki hidrira in koži vrača sijaj. Prav takšne so Garnier Tissue, maske za obraz v obliki robčka. Vsebujejo sestavine, kot sta hialuronska kislina in vlažilni serum, ki intenzivno hidrirajo kožo, obogatene pa so s specifičnimi rastlinami, ki pomagajo pri reševanju posameznih težav s kožo.

Da bi koži povrnila sijaj, poleg Garnier mask v robčku lahko preizkusiš tudi masko za obraz L'Oréal Paris Pure Clay, ki med drugim vsebuje tudi tri vrste gline, ki prečistijo kožo in jo naredijo bleščečo. Kremasta formula teh mask, ki jo nanašamo v tankem sloju, bo polepšala tvojo kožo, ne da bi jo pri tem kakorkoli izsušila.

Če imaš suho kožo obraza

Odlično pomožno sredstvo za takšen tip kože so maske, ki koži vračajo njeno prožnost. Največkrat vsebujejo haluronsko kislino, ki odlično vlaži obraz. Po negi bo tvoja koža navlažena, mehka in gladka.Maske za obraz: vse, kar ste si vedno želeli vedeti!

Maska je lahko rešitev tudi za mastno in mešano kožo obraza

Mastna koža obraza izloča višek maščobe, ima razširjene pore, kar vodi k nastajanju zoprnih mozoljev in ogrcev, mučijo pa jo tudi druge težave. Priporočamo ti masko za vpijanje maščobe z obraza. Mešanemu ali kombiniranemu tipu kože priporočamo masko za oženje por na obrazu.

Pri znamki Kiehl’s lahko najdeš maske, obogatene s sestavinami iz narave, ki so poznane po oženju razširjenih por in prečiščevanju kože. Ena od najpopularnejših mask tega tipa je njihova Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque. Vsebuje belo glino in druge sestavine, ki na kožo delujejo pomirjujoče.

Dodatni nasveti

1. Če se odločiš za maske, ki jih na koži pustiš čez noč, moraš vedeti, da so izredno vlažilne, zato čeznje ni treba nanašati kreme. Ena od takšnih je vlažilna maska znamke Kiehl's Ultra Facial Overnight.

2. Če uporabljaš masko v gelu, po njenem odstranjevanju obraz zmasiraj in nadaljuj z dnevno ali nočno lepotno rutino.

3. Če imaš suho kožo, po uporabi maske nujno nanesi vlažilno kremo.

4. Misli na to, da večina gel mask vsebuje polivinil alkohol, tip alkohola, ki kožo lahko nadraži, zato je bolje, da se odločiš za neko drugo vrsto mask, posebej, če je koža tvojega obraza izredno občutljiva.

Preberi še: Dnevna krema za obraz: kompleten vodič

Za ta videz priporočamo

 • Garnier Moisture + Aqua Bomb Tissue Mask

  Takojšnje naročilo
 • Garnier Moisture + Freshness Tissue Mask

  Takojšnje naročilo
 • Garnier Hydra Bomb Night

  Takojšnje naročilo
 • L'Oreal Paris Pure Clay Glow Mask

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Slow Age Nuit

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Pure Clay Purify And Mattify Mask

 • Kiehl's Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque

 • Kiehl’s Ultra Facial Overnight

Povezane teme: nega, večerna rutina, maske za obraz, nega obraza, Garnier, Loreal Paris, maske za obraz , Tissue maske

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Retinol: Spoznaj super zvezdo v negi kože!

Če si opazila prve znake staranja na obrazu, brez panike! Nekaj, kar lahko takoj storiš, je, da se zazreš v svojo rutino nege kože in vanjo uvrstiš iz...