Micelarna vodica – darilo za občutljivo kožo obraza

Če je tvoja koža občutljiva, zagotovo veš, da se nega občutljive kože nikoli ne konča, njen najpomembnejši del pa je čiščenje. V primeru, da nimaš dovolj informacij o kozmetičnem čudežu, ki so ga strokovnjaki poimenovali micelarna vodica, smo zate pripravili članek, ki ti bo pomagal, da čim lažje izbereš sredstvo za vsakdanje čiščenje kože obraza.

Ko gre za vsakdanje čiščenje, je občutljiva koža obraza zelo zahtevna. Čeprav hrepeni po globinskem čiščenju, saj nečistoče in onesnaženost iz okolja povečujejo njeno reaktivnost, se hkrati »boji« neprijetnega občutka zategovanja po postopku čiščenja. Zagotovo poznaš občutke, ki spremljajo agresivna sredstva za čiščenje obraza: srbečico, pekoč občutek in zbadanje?

Tradicionalna sredstva za čiščenje – da ali ne?

Da obraz očistijo od škodljivih snovi, onesnaženja in nečistoč, številni tradicionalni izdelki vsebujejo zelo grobe agense in konzervanse, ki lahko povzročijo še večjo občutljivost nežne kože obraza. Kot veš, rezultat ne more biti dober. Po uporabi tovrstnih izdelkov je koža res čista, ampak so hkrati z nje odstranjeni nujni lipidi. To pomeni, da je koža po čiščenju »razgaljena«, izpostavljena in še bolj nagnjena k reakcijam na agresivne dejavnike iz okolja, kot so onesnaževalci iz vodovoda in snovi v sredstvih za čiščenje. Zaključek? Če imaš po čiščenju obraza neprijeten občutek zategovanja, nisi sama. Vse osebe z občutljivo kožo imajo podobne težave, dokler ne najdejo idealnega sredstva za čiščenje.

Micelarna vodica – darilo za občutljivo kožo obraza

Kako izbrati najboljše sredstvo za čiščenje občutljive kože?

Če je tvoja koža občutljiva, premisli o nakupu negovalnega izdelka v lekarni. Prosi farmacevta za priporočilo micelarne vodice, ki najbolj ustreza potrebam tvoje kože. Nujno preveri, ali je priporočena micelarna vodica bila preizkušena na občutljivi koži pod dermatološkim nadzorom.

Bolje je preprečiti, kot zdraviti

Namesto da bi zdravila reakcije na koži, prepreči njihov pojav z uporabo ustreznih sredstev. Nova generacija micelarnih vodic vsebuje formulo, ki zadovolji večino potreb občutljive kože. Raztopina vsebuje nežne agense za čiščenje v obliki površinsko aktivnih snovi – micel, ki odstranijo vse nečistoče in ličila, hkrati pa ohranijo lipide na koži. Poišči micelarno vodico, ki vsebuje glicerin proti trenju, saj ta vlaži kožo med čiščenjem  in preprečuje pojav občutljivosti, rdečice, srbečice ter pekoč občutek. Na koncu, pa če boš priznala ali ne, vsi uživamo v pogledu na črno blazinico, ki je dokaz uspešnega čiščenja obraza, mar ne?

Preberi še: Kako poskrbeti za kožo po sončenju

Za ta videz priporočamo

  • La Roche Posay Micellar Water Ultra

    Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Hyaluron Specialist: hidratantna linija izdelkov za povrnitev volumna

Ni dekleta ali ženske, ki si tako v dvajsetih kot v štiridesetih letih ne bi želela ohraniti bleščeče kože s polnim volumnom. V tej misiji je najpomem...