Naredi sama: Globinsko čiščenje obraza

Onesnažen zrak, dotikanje obraza z umazanimi rokami, slaba prehrana, neprimerno odstranjevanje ličil, genetska zasnova, nezadostna hidracija … Vsi ti faktorji resno ogrožajo kožo, o posledicah pa je sploh odveč govoriti – te so vidne vsakič, ko se pogledamo v ogledalo.

Naše pore se vsak dan mašijo zaradi maščobe, umazanije in odmrlih celic. Ko se zapolnijo, na obrazu nastajajo akne in mozolj. To je alarm, ki nedvomno sugerira, da je treba stopiti v akcijo, in to nujno! Na sceno stopa globinsko čiščenje obraza, vendar ne nameravamo opevati dragih kozmetičnih postopkov, pač pa samo tisto, kar lahko storiš sama za sebe, in to kar doma.

Odstranjevanje ličil

Nekaj je umivanje, drugo pa je pravilno čiščenje. Če si naličena, zato nikar ne pozabi najprej temeljito odstraniti ličil, in to sredstvi, ki so zato predvidena, denimo z micelarno vodo, ki je zagotovo najboljša izbira, še posebej takšna z naravnimi sestavinami, ki je ni treba izpirati. Micelarna voda učinkovito odstranjuje umazanijo, maščobe in ličila, kožo osvežuje in vlaži.

Globinsko čiščenje obraza mora postati del tvojega vsakdana, kot umivanje zob

Koža obraza, še posebej tista okoli oči, je občutljivejša kot na telesu, zato je nujna posebna skrb za njeno higieno. Za začetek ugotovi, ali je tvoja koža mastna, suha, mešana ali nagnjena k mozoljem, zatem izberi izdelek, ki je namenjen prav tvojemu tipu. Obraz lahko umivaš zjutraj in zvečer, obvezno samo z mlačno vodo. Cilj je, da odstraniš odmrle celice in umazanijo, zato izbiraj nežne gele, izogibaj pa se milom, še posebej, če imaš suho kožo. Tisti z mastno kožo uporabljajte tonike za obraz, posebej za T-predel: čelo, brado in nos. Ne glede na izbrani izdelek ga vselej nanašaj z nežnimi, krožnimi gibi, ne pozabi pa niti na del ob lasišču, ušesa in vrat.

Nasvet:

Če mučijo tudi tebe, potem veš, da je to pravo Sizifovo delo – trmasto se vračajo, ob stiskanju bolijo … Zapomni si, ogrci niso nič drugega kot razširjene pore, polne umazanije, ki se na tvojem nosu, čelu in bradi pojavljajo kot črne pikice. Da bi se jih vsaj delno ali povsem znebila, mora čiščenje obraza postati tvoja vsakodnevna aktivnost.

Naredi sama: Globinsko čiščenje obraza

Prečisti pore, in to globinsko!

Čas je da odmašiš pore, in to globinsko! Pravi način za to je parjenje obraza. Parna kopel ne sme biti prevroča, v vodo pa poleg začimb lahko dodaš tudi eterična olja. Glavo prekrij z brisačo in se sklanjaj nad paro 5-10 minut. Tvoje oči naj bodo zaprte. Pore se bodo pod vplivom toplote in vlage odprle, zato jih boš lažje očistila. Če ti ideja z loncem ni všeč, potopi brisačo v toplo vodo z eteričnimi olji ali rastlinami, jo ožemi in z njo za 10 minut prekrij obraz.

Po parni kopeli bi bila največja napaka stiskanje ogrcev in mozoljev. Tega nikakor ne počni! Po končanem postopku obraz umij s toplo vodo in nanj nanesi masko. To je odlična priložnost za uporabo obrazne maske, saj so pore razširjene, zato je z obraza mogoče odstraniti vse nečistoče.

Nasvet:

Cvetovi sivke so kot nalašč za normalno in suho kožo, materina dušica ali rožmarin pa za mastno in mešano.

S pilingom do gladkega obraza

Koža bo zadihala, ko bodo z nje odstranjene odmrle celice, ponovno bo zadihala, mehka in žametna. Sredstvo za piling nanesi na vlažen obraz, s krožnimi in nadvse nežnimi gibi, da ne bi poškodovala kože. Postopek zaključi s temeljitim spiranjem z vodo.

Piling za obraz mora biti prilagojen tipu kože. Ne glede na to, ali je kupljen ali izdelan doma, ga po uporabi temeljito speri, zatem pa na kožo pol minute nežno pritiskaj hladno brisačo. Tako boš pore spet zaprla in se izognila možnosti draženja.

Naredi sama: Globinsko čiščenje obraza

Nasvet:

Pilinga ni priporočljivo opravljati preveč pogosto, z njim ne gre pretiravati. Ne pozabi, da obnavljanje celic traja 3-4 tedne.

Grand finale

Po pilingu je čas za tonik brez alkohola. Čudovito poskrbi za zapiranje por, uspešno uravnoveša pH vrednost kože, jo zmehča in pomiri. Šele sedaj je na vrsti fatalni »udarec« - tvoja najljubša vlažilna krema, takšna za čez dan ali noč, ki na konec globinskega čiščenja obraza postavi piko.

Redno negovanje je predpogoj mladostne in zdrave polti, zato se boš ob naslednjem srečanju v ogledalu preprosto zaljubila sama vase!

Preberi še: Maske za obraz: vse, kar ste si vedno želeli vedeti!

Za ta videz priporočamo

 • Mixa Anti-Imperfaction Purifying Lotion

  Takojšnje naročilo
 • Garnier Hyaluronic Aloe Tonic

  Takojšnje naročilo
 • Garnier Micellar Cleansing Milky Water

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Normaderm Phytosolution

  Takojšnje naročilo
 • La Roche-Posay Makeup Remover Micellar Water Gel

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Hyaluron Specialist Replumping Moisturizing Mask

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Smooth Sugars Glow Scrub

  Takojšnje naročilo
 • Mixa Hyalurogel Light

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, La Roche-Posay , večerna rutina, Vichy, Garnier, Mixa, L'Oréal Paris, pravilna nega, obarvana krema , občutljiva kožo obraza , odstranjevanje ličil

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Obnova las: olja in maske za lase, ki delajo čudeže

Končno je prišel čas, da si oddahneš od obveznosti in stresa ter se posvetiš svojim dragim in sebi...