Nega kože: Enkrat za vselej osvoji pravilen vrstni red uporabe preparatov za nego kože

Prepričani smo, da rutine ličenja ne začenjaš z maskaro, prav tako kot rdečila najbrž ne nanašaš pred pudrom. V razporedu nanašanja ličil obstajata pravilen vrstni red in ustrezen način, enako pa velja tudi za nego kože – tudi ta zahteva spoštovanje določenih pravil.

Vsi izdelki za nego kože imajo določen namen. Zaradi neznanja ali neosveščenosti morda nisi bila prepričana, kako jih je treba uporabljati, pa si se jim raje izogibala in svojo nego omejila zgolj na vlažilno kremo za obraz.

Nega kože: Enkrat za vselej osvoji pravilen vrstni red uporabe preparatov za nego kože

Ne skrbi, nisi niti prva niti zadnja. Vse več je različnih, inovativnih izdelkov, in normalno je, da se je včasih težko odločiti, ali nego začeti z vlažilno kremo, s serumom, kremo proti gubam ali z nekim tretjim proizvodom. Prav zato smo zate pripravili tale vodič, s katerim boš osvojila pravilen vrstni red in namen osnovnih izdelkov za nego kože.

Nega kože se začenja z najmanjšim in najmočnejšim izdelkom – serumom za obraz

Nega kože obraza je bolj delikatna kot nega preostale kože telesa. Prvi korak v negi obraza je najbolje narediti s serumom za obraz. Ne dovoli, da te prevara njegova velikost, saj je učinkovitost izdelka iz te male stekleničke nenadomestljiva. Serumi v kožo najučinkoviteje dostavljajo vse aktivne sestavine, pri tem pa se jih zlahka nanaša, zato dozo lahko prilagodiš svojim potrebam. Z njihovo pomočjo lahko uspešno neguješ (zmanjšaš) specifične težave s kožo: gube, maščobo ali rdečico. Formule seruma so lahko različne, vsebujejo lahko peptide, salicilno kislino, alojo in mnoge druge aktivne sestavine.

Nega kože: Enkrat za vselej osvoji pravilen vrstni red uporabe preparatov za nego kože

Antioksidanti so potrebni vsakemu tipu kože – »booster« za obraz

»Booster« ali ojačevalec za obraz je prav tako kot serum še ena oblika koncentrirane nege obraza, ki jo uporabljamo pred kremo. Za razliko od seruma, ki deluje na ciljne težave s kožo, »booster« kožo ščiti pred notranjimi in zunanjimi vplivi, npr. onesnaženim zrakom, stresom in utrujenostjo, ter ji zagotavlja bolj napet in zdrav videz. Ojačevalci v glavnem vsebujejo kombinacijo micelarne vode in hialuronske kisline. Zlahka jih nanašamo, koža pa jih hitro vpije.

Eden od najpomembnejših antioksidantov je vitamin C, saj koži vrača sijaj, jo ščiti pred sončnim UV sevanjem in jo dodatno napne. Priporočamo ti, da uporabljaš »booster« z vitaminom C in tako pomladiš svoj videz.

Šele sedaj je na vrsti hidratacija kože – vlažilne kreme

Neka minut po serumu ali ojačevalcu za obraz je na vrsti vlažilna krema. Naj poenostavimo – serum je tvojo kožo nahranil, krema pa ji zagotovi potrebno hidratacijo. Prav tako kreme za obraz nekako fiksirajo serum, zato je njegovo delovanje dolgotrajnejše in učinkovitejše. Vselej izberi kremo za obraz v skladu s tipom tvoje kože.

Nega kože: Enkrat za vselej osvoji pravilen vrstni red uporabe preparatov za nego kože

Zaščita pred soncem je obvezna – kreme in pudri s SPF faktorjem

Pri dnevni rutini nege kože nikdar ne smeš pozabiti na škodljive UV žarke. Če se koži ne posvečamo na pravi način, tvegamo tudi prezgodnje staranje in mnoge druge težave. Kreme in pudri s SPF faktorjem imajo lahkotno teksturo, zato ne ovirajo delovanja ostalih izdelkov, ki jih nanašamo pred njimi, hkrati pa kožo uspešno zaščitijo pred UV sevanjem. Krema s SPF faktorjem je torej na vrsti v zaključku nege, po serumu in vlažilni kremi.

Zaključek dnevne rutine nege kože – izdelki z retinolom

Če si že v letih, ko so gube postale del vsakdana, ali v poznih dvajsetih šele opažaš njihovo nastajanje in se sprašuješ, kam vključiti še posebno nego za njih, ti priporočamo, da izbereš pozne večerne ure, tik pred spanjem. Naše priporočilo za dodatno nego gub so kreme za obraz z retinolom. Glavna sestavina retinola je vitamin A, ki stimulira proizvajanje kolagena. Že zjutraj boš opazila rezultate v obliki pomlajene in bolj napete kože.

Nega kože: Enkrat za vselej osvoji pravilen vrstni red uporabe preparatov za nego kože

Bonus nasvet!

Potrpežljivost je božja mast. Preparati za nego kože zahtevajo pravilen vrstni red in ustrezne časovne intervale. Najprej počakaj, da koža vpije en izdelek, šele nato nanesi drugega. Če se zaletiš v vse naenkrat, ne boš prihranila toliko časa, hkrati pa boš izničila njihovo delovanje in tako zapravila denar za izdelke, ki ne bodo imeli časa, da pokažejo svojo moč.      

Preberi še: Vodič skozi sestavine izdelkov za nego kože

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris Hydra Expert 24h

  Takojšnje naročilo
 • La Roche-Posay Hyalu B5 Serum

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Liftactiv Fresh Shot

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Minéral 89

  Takojšnje naročilo
 • Garnier BB Cream Classic Light

  Takojšnje naročilo
 • Garnier BB Cream Miracle Skin

  Takojšnje naročilo
 • La Roche-Posay Redermic R

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Teint Idole Ultra Wear Nude

Povezane teme: nega, bb krema , Lancome, La Roche-Posay , večerna rutina, nega obraza, poletje, Vichy, bb krema, cc krema, Garnier, nočna nega kože, nočna krema, L'Oréal Paris, pravilna nega, dnevna krema za obraz, serum za obraz

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

PREMAGAJ SOVRAŽNIKE LEPIH LAS!

Vendar... brez panike! Že 20 let je FRUCTIS strokovnjak za nego poškodovanih las...