Nega kože: kaj vse lahko storiš brez obiska kozmetičnega salona

Vemo, da obisk salona privarčuje čas in da je v hitrem ter stresnem vsakdanu lažje, če imaš izbranega kozmetičnega strokovnjaka, ki se ti vsaj enkrat mesečno posveti in poskrbi za vse potrebe tvoje kože. Sedaj, ko je priporočljivo, da ostanemo doma, in imamo tudi več časa, pa bi bilo pravilno, da ga namenimo negi kože. Ta je lahko preprosta, a več kot učinkovita tudi izven kozmetičnih salonov, mi pa ti razkrivamo, kako.

Nega kože kaj vse lahko storiš brez obiska kozmetičnega salona

Vpliv zaprtega prostora na kožo

Bivanje v zaprtih prostorih vpliva na videz kože obraza. Gretje v stanovanju ali hiši izsušuje notranji zrak, tako pa suši tudi tvojo kožo. Morda si opazila, da tvoj obraz počasi postaja sivkast in deluje izpito, brez sijaja, da so tvoje ustnice suhe, prav tako kot poleti, potem so to prvi  znaki, da tvoja koža potrebuje dodatno nego.

Čiščenje obraza

To, da v tem času ne uporabljaš ličil, še ne pomeni, da lahko zapostaviš higieno obraza. Prav nasprotno, priložnost je odlična, da se ji še bolj podrobno posvetiš, in to na pravi način. Za začetek svoj obraz obvezno očisti vsako jutro in večer, saj se na njemu kljub odsotnosti ličil nalaga vsa umazanija, skupaj z odmrlimi celicami.

Nego kože začenjamo z ustreznim čiščenjem. Za umivanje bi bilo najbolje, da imaš vedno pri roki micelarno vodo, namenjeno tvojemu tipu kože, ki kar najlepše in najučinkoviteje odstrani vso umazanijo z obraza.

Če izdelka nimaš, ne obupuj, saj obraz lahko očistiš tudi s pomočjo tople vode in nekega izdelka z nevtralno pH vrednostjo, ki je dovolj nežen do tvoje kože. To poudarjamo zato, ker je večina mil precej agresivnih do kože obraza in jo lahko le še bolj izsušijo ter povzročijo dodatne težave.

Nega kože kaj vse lahko storiš brez obiska kozmetičnega salona

Po umivanju obraz obvezno obriši s posebno brisačo, ki je ne uporabljaš za roke, in z njo nežno tapkaj po koži ter z nje odstrani vso vodo. Ni dobro, da obraz prepustiš sušenju na zraku, saj se tako koža le še bolj izsuši.

Piling obraza

Pilingi za obraz, ki jih izvajajo v kozmetičnih salonih, po navadi spadajo med kemične pilinge, te pa lahko opravijo samo strokovnjaki, saj v nasprotnem lahko izredno agresivno delujejo na kožo in izzovejo neželene reakcije. Za razliko od teh postopkov je izvajanje pilinga v zavetju doma, z izdelki, ki jih najbrž že imaš, več kot priporočljivo, pa tudi varno.

Nega kože kaj vse lahko storiš brez obiska kozmetičnega salona

Če je tvoja koža izrazito suha, se izogibaj pilingom z granulami, ki vsebujejo zrna sladkorja, semenk, kave, ali prah koščic, in raje uporabljaj tekoče pilinge. Priporočeno je, da piling obraza izvajamo enkrat na teden, prepogosto luščenje kožo namreč lahko naredi preobčutljivo.

Parne kopeli obraza

Priporočamo ti, da parne kopeli obraza uvedeš v svojo lepotno nego, in to vsaj enkrat tedensko. Ta postopek so oboževale naše mame in babice, in ko boš preizkusila njegovo učinkovitost, se jim boš pridružila tudi ti. S parjenjem boš globinsko očistila pore in zmehčala površinski sloj kože, preostala čutila pa razvijala z esencami izbranih rastlin.

Nega ustnic

Nega kože pomeni tudi nego ustnic. Ustnice so, tako kot obraz, na sobnih temperaturah izpostavljene izsuševanju, zato jih moraš negovati na isti način. Piling ustnic lahko izvajaš s pomočjo sladkorja in meda. Iz kristalčkov naredi zmes, jo nanesi na ustnice in jo tam nežno vtri. Sladkor bo uspešno odstranil mrtvi sloj kože, med pa bo ustnice dodatno hidriral.

Nega kože kaj vse lahko storiš brez obiska kozmetičnega salona

Dodaten nasvet

V prehrani povečaj vnos vitaminov A in B, še posebej vitamina B2, ki se nahaja v zeleni listnati zelenjavi, žitaricah in mlečnih izdelkih, prav tako ne pozabi piti velikih količin vode, trudi pa se tudi, da je ta vnos konstanten in nikdar ne bi prišlo do dehidracije tako telesa kot kože. Ne pozabi na prezračevanje prostorov, saj tudi to pomaga zmanjšati izsuševanje kože obraza in ustnic.

Preberi še: Ugodi sebi: domača SPA nega

Za ta videz priporočamo

 • Garnier Hyaluronic Aloe Jelly

  Takojšnje naročilo
 • La Roche-Posay Effaclar Gel

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Normaderm Phytosolution Intensive Purifying Gel

  Takojšnje naročilo
 • Mixa Hyalurogel Ultra-Sensitive Southing Gel Serum

  Takojšnje naročilo
 • Mixa Micellar Water Anti-Dryness

  Takojšnje naročilo
 • Mixa Micellar Water Anti-Irritations

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Baby Lips Dr. Rescue

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Baby Lips Hydra Clear

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, La Roche-Posay , nega obraza, Vichy, Garnier, nočna nega kože, nočna krema, Mixa, Maybelline New York , pravilna nega, dnevna krema za obraz, serum za obraz , Garnier, hialuron, piling

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Hialuron: Vse, kar ste si od nekdaj želele vedeti

Gotovo veš, da hialuron povezujemo z nego kože in da je pogosta sestavina serumov za obraz, verjamemo pa, da imaš vendar kup nerešenih vprašanj glede ...