Nega obraza: Nasveti za tiste z občutljivo kožo obraza

Občutljivo kožo obraza zaznamuje zmanjšana zaščitna funkcija kože, kar vpliva na izgubo vode in lažje prodiranje zunanjih faktorjev, ki jim je koža izpostavljena, kot na primer škodljivih sončnih UV žarkov in določenih sestavin iz izdelkov za nego obraza.

Občutljiva koža je nagnjena k izsuševanju in luščenju, pojavu rdečice, osipov in natečenosti ter hrapavosti, vse to pa spremlja še občutek zategovanja, draženja in srbečice. Takšno kožo je treba nenehno in glede na druge tipe kože povsem specifično negovati.

Nega obraza: Nasveti za tiste z občutljivo kožo obraza

Vsi procesi v koži so odvisni od aktivnosti encimov v njej, ki so pri občutljivi koži zmanjšane ali preprečene, zato pride do povečane izgube tekočine in prodiranja alergenov skozi kožo.

Nega obraza za različne tipe občutljive kože

Dehidrirana koža

Pri dehidrirani koži obraza se pojavlja občutek zategovanja in neprijetnosti, opazne pa so tudi površinske linije ter očitno pomanjkanje sijaja kože. Dehidrirana koža je občutljiva na suhe in hladne klimatske razmere ter ob draženju določenih substanc iz kozmetičnih izdelkov, ki niso namenjeni specifično njenemu tipu, lahko postane še občutljivejša.

Hidratacija obraza je edina logična rešitev, saj dnevna krema za obraz, namenjena prav občutljivemu tipu, lahko pomaga pri izboljšanju naravne zaščitne funkcije kože.

Nega obraza: Nasveti za tiste z občutljivo kožo obraza

Suha koža

Pri suhi koži razlikujemo blažje suho kožo obraza, ki je le nekoliko bolj groba, in suho kožo obraza s poudarjeno rdečico in razpokami. Oba tipa suhe kože prav tako lahko slabo reagirata na določene sestavine iz izdelkov, ki niso namenjeni občutljivi koži.

Nega obraza tega tipa občutljive kože narekuje uporabo izključno tistih krem, ki so narejene za občutljivo kožo, nagnjeno k rdečici.

Reaktivna koža

Reaktivna koža je izredno občutljiva in njeni simptomi se pojavijo šele po uporabi določenega kozmetičnega izdelka. Iritirana koža tedaj sproži občutek srbenja, pojavijo pa se lahko tudi rdečica, luščenja in pustule.

Tistim z reaktivno kožo se priporoča uporaba izključno tistih izdelkov z oznako »za rekreativno kožo«, saj vsebujejo manj sestavin, zato so tudi možnosti za občutljivost kože manjše.

Nega obraza: Nasveti za tiste z občutljivo kožo obraza

Če imaš občutljivo kožo obraza, je to obvezno!

1. Da situacije ne bi še poslabšala, moraš z občutljive kože pred spanje obvezno odstraniti ličila, in to s pomočjo ustreznih sredstev brez alkohola. Če ne uporabljaš namenskih sredstev, obraza vsaj nikakor ne umivaj s pretoplo vodo.

2. Uporabljaj izključno izdelke, namenjene občutljivi koži.

3. Zaščita pred soncem nikakor ne sme umanjkati pri zaščiti občutljive kože. Krema za sončenje je preprosto obvezna, posebej v poletnem času.

4. Izogibaj se preveč agresivnim in pretirano kemičnim ter zrnastim pilingom.

5. Izboljšaj zdravje svoje kože z vnosom vitaminov A, C in E v prehrano.

Nega obraza: Nasveti za tiste z občutljivo kožo obraza

Preberi še: Ogrci in mozolji: pravilna nega, korak za korakom

Za ta videz priporočamo

 • Mixa Micellar Water Anti-Irritations

  Takojšnje naročilo
 • Mixa Anti-Imperfections 3 in 1 Exfoliating Mask

  Takojšnje naročilo
 • Mixa Hyalurogel Ultra Sensitive

  Takojšnje naročilo
 • Mixa Hyalurogel Night

  Takojšnje naročilo
 • Mixa Hyalurogel Cleansing Micellar Milk

  Takojšnje naročilo
 • Mixa Cica-Cream

  Takojšnje naročilo
 • Mixa Hyalurogel Light

  Takojšnje naročilo
 • Mixa Anti-Imperfaction Moisturizing Cream

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, nočna nega kože, Mixa, pravilna nega, dnevna krema za obraz, serum za obraz , zaščito kože, občutljiva kožo obraza

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Ekološki kozmetični izdelki: kakšne so njihove prednosti?

Danes se vse več ljudi zavzema za zdrav način življenja in razvijanje čim boljših življenjskih navad. Prav tako kot je vse bolj zastopana organska hra...