Nega obraza: Zasij s pomočjo negovalnih izdelkov z vitaminom C

Vitamin C je ključ do dobre imunitete in naš zvesti zaveznik v boju proti prehladu, vnetjem in infekcijam, zato ne čudi, da je postal ena glavnih sestavin v kozmetični industriji. Vitamin C izboljša razpoloženje, zato bo sok iz svežih pomaranč ali limon dovolj, da ti povrne nasmeh na obraz.

Težko naštejemo vse pozitivne učinke vitamina C: pomaga pri ohranjanju mladostnega videza, kožo naredi sijočo, ji podari svežino, zmanjšuje madeže … Zaradi tega si brez njega težko predstavljamo pravilno nego obraza!

Uporaba vitamina C poleti: Da ali ne?

Morda nisi vedela, da v tvojem organizmu obstajajo notranji antioksidanti, predvsem vitamina C in E. Pretirano izpostavljanje soncu povzroča njihovo porabo, zato jih moraš nadomestiti in tako nevtralizirati delovanje zunanjih škodljivih dejavnikov. Poleg poškodb strukture pretirano izpostavljanje soncu lahko povzroči tudi različne pigmentacijske motnje v obliki solarnega lentiga, na žalost pa lahko pride tudi do karcinoma in melanoma kože.

Torej je odgovor na vprašanje absolutno »da«! Poleg tega vitamin C povečuje učinkovitost krem za sončenje in lahko močno ublaži ter zmanjša fotopoškodbe kože, ki nastanejo kot posledica izpostavljenosti UV žarkom. Vendar pa je neizbežno, da ne glede na letni čas vsakodnevno uporabljaš kreme z zaščitnim faktorjem.

Proti staranju in utrujeni koži

Vitamin C je močen antioksidant, ki pomlajuje kožo, jo ščiti pred toksini ter ji zagotavlja sijoč videz. Naša koža je vsak dan izpostavljena škodljivim sončnim žarkom, onesnaženju in tobačnemu dimu. Če pa niste kadilec, lahko vašo kožo poškoduje pasivno kajenje. Vsi našteti škodljivi dejavniki pohitrijo staranje kože. Vitamin C nevtralizira vse negativne dejavnike in ima anti-age učinek.

Ne glede na to, ali ga nanašate kot kremo, losjon, masko ali serum za obraz, bo povečal sintezo kolagena in s tem zmanjšal pojav gubic, poškodovani in utrujeni koži pa bo povrnil svežino, navlaženost in, kar je najbolj pomembno, dodatno čvrstost.

Nega obraza: Zasij s pomočjo negovalnih izdelkov z vitaminom C

Pomaga pri celjenju ran

Vitamin C igra zelo pomembno vlogo pri celjenju ran, kar je povezano s sintezo kolagena. Težave s kožo, kot so počasno celjenje ran in občutljivost ter izguba veznega tkiva se lahko povežejo z pomanjkanjem vitamina C v organizmu.

Proti madežem in hiperpigmentaciji

Če boste vsak dan uporabljali kreme z vitaminom C, ste lahko prepričani, da bo vaša polt maksimalno poenotena, vidnost madežev in hiperpigmentacij pa bo drastično zmanjšana.

Nega obraza Zasij s pomočjo negovalnih izdelkov z vitaminom C

Ščiti telo

Vitamin C je koristen za telo, še posebej pa za tkivo. Je pomemben za rast, razvoj ter krepitev tkiva in kosti, prav tako ima protivnetni učinek. Vitamin C spodbuja imunski sistem, ga krepi in ščiti.

Kakšne kreme potrebuješ in kako se nanašajo

Telo nujno potrebuje vitamin C. Staranje, izpostavljenost UV-žarkom in kajenje drastično zmanjšujejo njegovo koncentracijo, še posebej v zgornji plasti kože. Zato je treba njegov manko nadoknaditi z izdelki za nego. Uporabljajte kreme, ki vsebujejo koncentrat vitamina C. Takšne kreme ciljno delujejo na gubice in utrujen videz, rezultati pa bodo vidni že po desetih dneh. Kremo nanašajte na obraz, vrat in dekolte, samostojno ali pred dnevno in nočno kremo.

Nega obraza Zasij s pomočjo negovalnih izdelkov z vitaminom C

Kako serum z vitaminom C deluje na kožo?

-Zmanjša prisotnost melanina, kar ustvari sijoč videz.

-Zmanjša vpliv škodljivih sončnih žarkov.

-Nekatere študije pravijo, da lahko vitamin C zmanjša »grobost« kože, rezultat je mehkejša in bolj nežna koža.

Preberi še: Serum za obraz in miti, ki ga spremljajo

Za ta videz priporočamo

  • Vichy Liftactiv Fresh Shot

    Takojšnje naročilo
  • La Roche-Posay Pure Vitamin C10 Serum

    Takojšnje naročilo
  • Kieh's Powerful-Strength Dark Circle Reducing Vitamin C Eye Serum

  • Kiehl’s Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate

Povezane teme: nega, La Roche-Posay , večerna rutina, nega obraza, poletje, Vichy, pravilna nega, serum za obraz , Kiehl’s

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Trendy pomladni makeup look

Nov letni čas s seboj prinaša tudi nove trende, pomlad 2021 pa nam daje popolno svobodo, da smo samosvoje in po ulicah stopamo vesele, super razpolože...