Odstranjevanje liči: vse, kar ste želele vedeti

Ne vemo, ali spadaš med tiste, ki se ličijo vsakodnevno, ali med tiste druge, ki ličila uporabljajo za posebne priložnosti ali ob vikend zabavah. Pravzaprav je vseeno. Gotovo je le to, da odstranjevanja ličil ne smeš preskočiti v nobenem primeru.

Odstranjevanje liči: vse, kar ste želele vedeti

Pa naj se zdi še tako neškodljivo in nepomembno, če ličil ne odstraniš v celoti, bodi prepričana, da so posledice takšnega razmišljanja lahko velike in dolgotrajne.

Kaj se dogaja s tvojo kožo, če preskočiš odstranjevanje ličil?

Če občasno ali celo redno pozabljaš na ta bistveni del lepotne rutine, ne bodi presenečena, če na obrazu opaziš drobne gubice, znake izsušenosti in neelastičnosti na tvoji koži. Če ne paziš na kožo obraza in puščaš ličila na njej preko noči, naj te tudi ne preseneti, če se ta ob dotiku zdi bolj mastna ali groba. O madežih na obrazu in spremembah pigmentacije bolje da sploh ne govorimo …

Naše kožne celice se tekom noči obnavljajo, ličila pa ta proces preprečujejo, saj zamašijo tvoje pore, kar lahko preraste v resne težave s kožo. Si po vsem tem še v dilemi, ali se ličila pred spanjem splača odstraniti?

Odstranjevanje liči: vse, kar ste želele vedeti

Kako izbrati pravo sredstvo za odstranjevanje ličil

Kozmetična podjetja so prepoznala potrebo po izdelkih za odstranjevanje ličil, zato je njihov izbor velik in raznovrsten.

Uporabljaj samo izdelke za odstranjevanje ličil brez alkoholne osnove

Obvezno izbiraj izključno izdelke, ki niso na bazi alkohola. Alkohol namreč kožo le še dodatno izsuši in nadraži, posebej občutljivi predel okrog oči.

Izberi sredstvo za odstranjevanje ličil, ki je v skladu s tvojim tipom kože

Enako kot pri izbiri pravega pudra, moraš tudi pred izbiro izdelka za odstranjevanje ličil in čiščenje obraza obvezno določiti tip svoje kože.

Sredstva za odstranjevanje ličil

Naj takoj poudarimo, da vlažni robčki, ki so ti morda najprej padli na pamet, niso sredstvo za odstranjevanje ličil. Ti namreč odstranjujejo le površinski sloj, ostanek ličil pa ostane v porah. Ne verjameš na besedo? Po uporabi vlažnega robčka vzemi vatko in neko ustrezno sredstvo za odstranjevanje in ponovi čiščenje z njim. Kakšna je vatka?

Odstranjevanje liči: vse, kar ste želele vedeti

Mleko za odstranjevanje ličil

To sredstvo za odstranjevanje ličil posebej priporočamo za čiščenje sledi maskare, senčil in črtal. Mleko oz. losjon za odstranjevanje ličil predstavlja nežno in učinkovito sredstvo. Uporabljaj ga s pomočjo vate in z lahnimi gibi odstrani ličila z obraza.

Odstranjevanje liči: vse, kar ste želele vedeti

Micelarna voda

Če iščeš kar najboljše sredstvo za odstranjevanje ličil, ti priporočamo naslednji kozmetični čudež: micelarno vodo. Micelarna voda ne vsebuje škodljivih agensov, ki bi lahko izzvali neprijetne alergije in kožne reakcije. Istočasno hidrira in čisti tvojo kožo, zato dodatno umivanje ni potrebno. No, kljub temu ti priporočamo, da obraz nežno opereš z mlačno vodo.

S temi izdelki neguj kožo vsak dan, in to na pravi način, ne glede na hitrost vsakdana. Splača se!

Preberi še: Maske za obraz: vse, kar ste si vedno želeli vedeti!

Za ta videz priporočamo

 • Vichy Purete Thermale

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Purete Thermale 3in1

  Takojšnje naročilo
 • La Roche-Posay Micellar Water Ultra

  Takojšnje naročilo
 • La Roche-Posay Physiological Cleansing Milk

  Takojšnje naročilo
 • La Roche-Posay Effaclar Gel

  Takojšnje naročilo
 • La Roche-Posay Effaclar Micellar Water Ultra

  Takojšnje naročilo
 • La Roche-Posay Effaclar H Hydrating Cleansing Cream

  Takojšnje naročilo
 • La Roche-Posay Micellar Water Gel

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, toaletna voda , nega obraza, Vichy

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Družinska krema: hidrira, pomirja in ščiti občutljivo kožo

Zdi se, da je danes bolj kot kdajkoli pomembno, da skrbimo zase in svoje bližnje, da se vrnemo k pravim vrednotam in ščitimo ter negujemo družinske čl...