Oglje kot sestavina izdelkov za čiščenje obraza

Oglje je sestavina, ki resnično zasluži mesto v izdelkih, ki jih uporabljaš za nego kože. Zadnjih nekaj let so izdelki z ogljem, kot so maske in čistilna sredstva, doživeli pravi vzpon, razlog pa tiči v naslednjem.

Oglje kot rešitev za problematično kožo

Ko na obraz naneseš izdelek z ogljem, pač ne boš videti najbolj glamurozno, to priznamo, saj so ti izdelki črne barve. Vendar pa je tudi dokazano, da ima oglje mnoge pozitivne učinke na kožo. Za oglje se lepijo toksini, zato je odlično za čiščenje in detoksikacijo kože, dodatna vrednost pa je tudi v tem, da je ta substanca v nekaterih izdelkih za nego kože povsem naravna.

Oglje kot sestavina izdelkov za čiščenje obraza

Zmanjševanje por

Tekom dne toksini zaradi splošne onesnaženosti zraka in umazanije mašijo tvoje pore. Ko so te zamašene, lahko pride do nastanka ogrcev in mozoljev. Izdelki z ogljem, še posebej luščilne (peel-off) maske, odstranjujejo nečistoče iz tvojih por in jih naredijo manj vidne. Po uporabi boš na obrazu občutila svežino.

Reguliranje mastne kože

Če imaš mastno kožo, so izdelki z ogljem prava rešitev zate. Z njihovo uporabo boš odstranila višek sebuma iz kože, ki bo ostala gladka in nežna.

Pomoč v boju proti mozoljem

Če si se kdaj borila z mozolji, veš, kako resen je lahko ta problem. Izdelki, bazirani na oglju, resnično lahko pomagajo. Mozolji ne bodo čudežno izginili s tvojega obraza, ampak bo koža ostala čista in zmanjšala se bo količina odvečnega sebuma, kar je pomemben korak v reševanju tega neprijetnega problema.

 

Katere izdelke naj preizkusim?

Na trgu obstaja mnogo izdelkov, ki vsebujejo oglje, mi pa ti priporočamo, da preizkusiš Garnier linijo Pure Active.

Garnier Pure Active 3 v 1 gel, maska in piling za čiščenje obraza

Če imaš težave s problematično kožo, nagnjeno k nastanku mozoljev, je ta 3v1 izdelek idealen za vsakodnevno nego. Uporabljaš ga lahko kot gel za čiščenje, masko za nego kože ali kot piling, takoj po uporabi pa boš opazila, da je tvoja koža gladka in globinsko očiščena.

 

Garnier Pure Active Peel Off maska za obraz

Čeprav najbrž tudi tebe nekaj žene, da želiš ogrce stiskati, je to absolutno najhujša stvar, ki jo lahko narediš svojemu obrazu, saj ta navada vodi k nastanku brazgotin. Če imaš torej ogrce, je luščilna maska zate najboljša rešitev. Poleg oglja to masko bogati tudi salicilna kislina, znana po svojem globinskem čistilnem delovanju. Že po eni sami uporabi boš opazila njeno blagodejnosti – pore bodo vidno odmašene, višek sebuma odstranjen, koža prečiščena, po 4 tednih uporabe pa bodo ogrci redkejši, pore pa zožene in manj opazne.

 

Garnier Pure Active gel za čiščenje obraza

Če imaš raje izdelke za čiščenje obraza z gelno teksturo, je Garnier Pure Active gel za umivanje obraza idealen izdelek zate. Poleg oglja vsebuje izvleček borovnice in salicilno kislino. Enako kot ostali izdelki te linije prečisti tvoj obraz, odstrani višek sebuma in vidno zmanjša ogrce.

Si že preizkusila katerega od izdelkov za nego kože, ki vsebujejo oglje? Podeli z nami v komentarjih.

Preberi še: Preizkusili smo linijo izdelkov Garnier BIO

Za ta videz priporočamo

  • Garnier Pure Active 3in1 Charcoal

    Takojšnje naročilo
  • Garnier Skin Naturals Pure Active Peel off

    Takojšnje naročilo
  • Garnier Pure Active Spot Fight

    Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, Garnier, občutljiva kožo obraza , čiščenje obraza, Pure Active

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Te izdelke moraš v januarju nujno preizkusiti!

Mi pa smo tud zato, da ti povemo, kateri izdelki bodo najboljše pospremili aktualne trende ličenja in kateri ti bodo pomagali izboljšati nego svoje ko...