Ogrci in mozolji: pravilna nega, korak za korakom

Ni dekleta ali ženske, ki se v življenju ne bi vsaj enkrat srečala s težavo ogrcev ali mozoljčkov. Kot veš tudi sama, mozolji in ogrci zahtevajo resen boj, še pred tem pa se moraš naučiti, kako kožo pravilno negovati – korak za korakom.

Ogrci in mozolji: pravilna nega, korak za korakom

Kaj so ogrci in mozolji?

Čeprav se največkrat pojavljajo v paru, so ogrci in mozolji pravzaprav različne zadeve, ki nastajajo kot posledica procesa, ki se odvija globoko v koži. Ogrci so nečistoče v zaprtih porah obraza, ki nastanejo zaradi pretiranega izločanja sebuma žlez lojnic. Obstaja veliko različnih faktorjev, ki vodijo k nastanku ogrcev, od bakterij, do navadnega prahu, ki vsakodnevno prihaja v kontakt z obrazom. Mozolji po drugi strani odražajo vnetne procese v porah, ki zahtevajo pravilno in nenehno nego.

Ogrci, mozolji in občutljiva koža

Ogrci in mozolji se največkrat pojavijo na občutljivi koži, nagnjeni k nepravilnostim in povečanem izločanju sebuma, torej na mastni ter mešani koži. Pogosto mislimo, da je občutljiva samo suha koža, kar je navadna lepotna zabloda. Občutljiva koža je lahko suha, mešana ali mastna, v vsakem primeru pa potrebuje dobro in kakovostno nego. Občutljiva koža uživa v izdelkih za nego, ki ne vsebujejo alkohola, saj, kot si najbrž že uganila, alkohol preveč agresivno deluje nanjo. Koži, nagnjeni k nepravilnostim, posebej prijajo izdelki s cinkom. Ta na vnetne procese deluje očiščevalno, zato je v boju z mozolji izredno blagodejen. Izbiraj torej izdelke brez alkohola, ki vsebujejo cink.

Ogrci in mozolji pravilna nega, korak za korakom

Kako pravilno negovati občutljivo kožo, nagnjeno k nepravilnostim?

Če je tvoja koža nagnjena k nepravilnostim, potrebuješ pravilno nego. To ne pomeni le vsakodnevnega odstranjevanja ličil in nanašanja kreme, pač pa izbiro ustreznih izdelkov in njihovo pravilno nanašanje. Priporočamo ti, da preizkusiš kolekcijo Mixa Anti-Imperfection, ki vsebuje čisto vse izdelke, nujno potrebne za boj proti nepravilnostim na obrazu. Poglej si, kako in po kakšnem vrstnem redu jih uporabljamo:

Korak 1: Odstrani nečistoče

Za odstranjevanje vseh nečistoč, ki čez dan prav zagotovo prispejo do tvojega obraza, uporabi gel za čiščenje obraza Mixa Anti-Imperfection gel. Izdelek se pod vodo nežno peni, zato boš s prsti z obraza brez težav odstranila prav vse nečistoče.

Korak 2: Natančno očisti obraz

Umivanje obraza z gelom pa za kožo, nagnjeno k mozoljem in ogrcem, še ni dovolj. Naslednji korak, ki ga nikakor ne bi smela izpustiti, je natančno čiščenje obraza. Z uporabo vate in losjona za čiščenje obraza Mixa Anti-Imperfection lahko uspešno očistiš še najmanjše ostanke ličil in kožo pripraviš za nadaljnjo nego. Izdelek pomaga pri oženju por in je idealen za mastno kožo, saj se z njegovo redno uporabo lahko rešiš neprijetnega sijaja, značilnega za ta tip kože. Kot alternativno losjonu priporočamo Mixa Anti-Imperfection micelarno vod, ki je primerna tudi za predel okoli oči.

Ogrci in mozolji pravilna nega, korak za korakom 03

Korak 3: Hidriraj kožo

Po čiščenju je kožo treba navlažiti. Zmotno je mišljenje, da mastna koža ne potrebuje nege z vlažilnimi kremami. Prav nasprotno! Vsi tipi kože zahtevajo redno hidratacijo. Mixa Anti-Imperfection krema za obraz proti nepravilnostim kožo v trenutku navlaži, zoži pore in vpije višek sebuma ter zmanjša nastanek mozoljev. Ob redni uporabi boš opazila, da je tekstura tvoje kože postala izenačena, nepravilnosti pa so vse manjše.

Korak 4: Nahrani kožo z masko za obraz

Mixa Anti-Imperfection 3v1 maska za obraz je idealna za naslednji korak v negi občutljive kože, nagnjene k nepravilnostim. Maska s formulo, obogateno s prečiščujočim cinkom in sadnimi kislinami, kožo nežno očisti, odmaši pore in odstrani mrtve kožne celice. Tvoja koža bo po uporabi videti bolj zdrava, čistejša in matirana.

 

Bonus: Ne opuščaj lepotne rutine

Ko izbereš idealne izdelke za nego, je vse ostalo na tebi. Nikdar ne preskoči večernega čiščenja obraza, ne glede na stopnjo utrujenosti. Občutljiva koža potrebuje posebno nego, ki ji jo ob redni uporabi zagotavljajo izdelki Mixa.

Ogrci in mozolji: pravilna nega, korak za korakom

Si že preizkusila linijo Mixa Anti-Imperfection? Sporoči nam v komentarjih!

Preberi še: Nega obraza po kozmetičnem posegu

Za ta videz priporočamo

 • Mixa Anti-Imperfaction Cleansing Gel

  Takojšnje naročilo
 • Mixa Anti-Imperfaction Purifying Lotion

  Takojšnje naročilo
 • Mixa Anti-Imperfaction Micellar Water

  Takojšnje naročilo
 • Mixa Anti-Imperfaction Moisturizing Cream

  Takojšnje naročilo
 • Mixa Anti-Imperfaction Exfoliating Mask

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, poletje, nočna nega kože, nočna krema, Mixa, pravilna nega, dnevna krema za obraz

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Si pripravljena na volumen, ki ruši meje?

Ko zaščitne maske prekrivajo polovice naši obrazov, je maskara najmočnejše makeup orožje, kar se jih lahko najde v vaši toaletni torbici. ...