Olje za obraz: vse, kar ste želeli vedeti

Olja se med najstarejšimi izdelki za nego kože, brez katerih današnja kozmetika ne bi obstajala. V veliki meri prispevajo k bolj zdravemu videzu kože, preprečujejo izgubo vlage, ustvarjajo zaščitno pregrado, hranijo, negujejo, zmanjšujejo nastanek gub in eliminirajo podočnjake. Kljub nasprotnim verovanjem so olja za obraz absolutno priporočljiva tudi za masten tip kože, strokovnjaki celo ugotavljajo, da njihova redna uporaba vpliva na uravnovešenje izločanja sebuma.

Olje za obraz vse, kar ste želeli vedeti

Ne glede na to, ali jih uporabljaš v kombinaciji s kremami proti gubam, serumi ali samostojno, je pomembno, da vselej izbiraš organska, hladno stisnjena olja, ki vsebujejo vse potrebne sestavine za bleščečo in zdravo polt (vitamine, lipide in antioksidante) ter ne puščajo negativnih posledic.

Kako izbrati olje za obraz po tvoji meri?

V boju proti predčasnemu staranju je najpomembnejše ravnovesje vode in masti v koži, zato si s pomočjo olja lahko videti mlajše, lepše in bolj jedro. Vendar pa je prav zaradi lastnosti olj, ki (za razliko od krem) vsebujejo 100 % mastnih kislin, zelo pomembno, da jih znaš pravilno izbrati in uporabljati, ter se tako izogneš možnim nasprotnim učinkom.

Olje so danes povsem gotovo nenadomestljiv preparat v vsakodnevni rutini nege obraza, še posebej, ko govorimo o »anti-age« ali negi proti staranju, zato je pomembno, da jih, prav tako kot kreme, izbiraš glede na svoj tip kože.

Olje za obraz vse, kar ste želeli vedeti

Zaradi večjih molekul olje težje prodira v kožo, zato je uporaba takšnih olj posebej primerna za osebe s suho kožo, ki nujno potrebuje hidratacijo. Manjše molekule vplivajo na to, da so olja bolj lahka, in tako lažje prodirajo v kožo. Takšni izdelki so idealni za masten tip kože, saj ne mašijo por in ne ustvarjajo tveganja nastanka mozoljev.

Olje za obraz – pravila nanašanja

Mastna in mešana koža

Na očiščen in še vlažen obraz vtri dve do tri kapljice olja. Postopek ponavljaj vsak večer in pusti olje, da deluje preko noči.

Normalna in suha koža

Za normalno in suho kožo veljajo ista pravila, vendar olje nanesi tako zvečer kot tudi zjutraj. Da bi sestavine še lažje prodirale v kožo, obraz ob nanašanju nežno masiraj.

Olje za obraz – za zrelo kožo in proti gubam

Olje divje vrtnice (šipka)

Poznano kot eliksir mladosti, umirja rdečico in draženje suhe kože, pa tudi tistih delov obraza, ki so pokriti z mozolji. Struktura olja je »suha«, hitro prodre skozi kožo, zahvaljujoč obilici vitamina C pa spodbuja tudi večje proizvajanje kolagena. Bogato z retinoinsko kislino, to čudovito olje eliminira brazgotine in gube ter posvetli, revitalizira in hidrira kožo.

Olje za obraz vse, kar ste želeli vedeti

Olje makadamije

Ublaži obstoječe gube, pomaga pri regeneraciji celic, še posebej pa je primerno za suho kožo, nagnjeno k luščenju.

Arganovo olje

Arganovo olje ali »tekoče zlato«, kot ga mnogi imenujejo, prav tako vsebuje moč regeneracije celic in igra posebno vlogo pri zaščiti kože pred staranjem, povzročenim z delovanjem prostih radikalov.

Olje pšeničnih kalčkov

Olje pšeničnih kalčkov je še eno od regenerativnih olje, zmanjšuje poškodbe zaradi sonce, stimulira celični metabolizem kože in izenačuje ten.

Olje za obraz vse, kar ste želeli vedeti

Olje smilja

Olje smilja je močan antioksidant, oži pore in zmanjšuje gube, spodbuja cirkulacijo, blaži podočnjake in deluje protivnetno.

Olje za obraz proti gubam okoli oči

Regija okoli oči je najbolj občutljiv del obraza, zato ni čudno, da se gube najprej pojavijo prav na tem področju.

Vrtnično olje

Vrtnično olje globinsko neguje kožo, povečuje njeno elastičnost in izenačuje barvo, zato je idealno za vse, ki se borijo s temnimi podočnjaki in drobnimi linijami okoli oči.

Sivkini olje

Sivkino olje zmanjšuje otekline in vrečice pod očmi, pomirja, napne in hidrira kožo.

Olje za obraz vse, kar ste želeli vedeti

Olje za obraz ali serum?

Olje za obraz deluje podobno kot serum – oba izdelka vsebujeta 100 % aktivnih sestavin. Medtem ko olja delujejo predvsem na površinskih delih kože, serumi prodrejo globlje in hidrirajo dlje, saj hialuronska kislina dejansko veže vodo na celice. Najboljše delovanje olj je zato mogoče tedaj, ko jih uporabljamo v kombinaciji s serumi in kremami proti gubam.

Preberi še: Kako nadzirati svetenje obraza in zmanjšati pore

Za ta videz priporočamo

  • Garnier BIO Lavandin Smooth And Glow Facial Oil

Povezane teme: nega, anti-aging, Garnier, pravilna nega

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Top 5 TikTok skincare trendi, ki jih moraš preizkusiti to pomlad

Letošnjo pomlad nam TikTok narekuje nove trende, mi pa smo komaj čakali, da jih preizkusimo in najbolj zanimive delimo s teboj...