Priprava kože na zimo: hidratacija

Mnogi se veselijo zime, prazničnega razburjenja, uživanja v snegu, vendar hladni meseci, ki so pred nami, prinašajo tudi kup potencialnih težav, predvsem za vašo kožo. Obraz se mora boriti z vetrom, nizkimi temperaturami, suhim zrakom in ogrevanimi prostori … zato je nujno, da se ob pravem času pripraviš na vse izzive, ki te ta čakajo.

Priprava kože na zimo: hidratacija

Pekoč občutek, zategovanje, rdečica, srbečica, luščenje … Vse to so simptomi, ki se pojavljajo kot posledica mraza in posebej zadevajo suho in občutljivo kožo. Pozimi je obraz prvi na udaru, zato je logično, da potrebuje posebej temeljito zaščito in nego. Lahkotne kozmetične izdelke zamenjaj z bolj konkretnimi in močnejšimi, pa ne pozabi, da je ključ zimske lepotne misije prav hidratacija!

Tip kože določa vrsto nege

Glede na tip kože odkrij izdelke, s katerimi boš čim dlje zadržala navlaženost in gladkost.

Hidratacija in suha koža

V zimskih mesecih imajo največ težav tisti s suho kožo. Prav zaradi pomanjkanja naravnih maščob je ta tip kože občutljiv za zunanje vplive in je bolj nagnjen k nastanku gub in lis, zato ga je nujno oskrbeti z debelejšim slojem kreme za suho kožo. Če spadaš med takšne primere, se izogibaj milom, saj ta dodatno izsušujejo, namesto njih pa raje uporabljaj mleko za čiščenje obraza.

Priprava kože na zimo hidratacija

Mešana

Pri mešani koži je najbolj kritično T-področje. Čelo, nos in brada so mastni, lica pa suha, zato je takšno kožo treba negovati z vlažilnimi kremami, namenjenimi prav zanjo. Lička tako dobijo potrebno vlago, T-področje pa se ne masti, kar je vsekakor idealen scenarij. Če bi T-zono dodatno obremenili z maščobami, bi tvegali nastanek aken in vnetnih procesov.

Normalna

Takšna koža izraža, da je razmerje med vlago in maščobo v njej uravnoteženo, kar pa je na žalost zelo redko.

Mastna

Mastna koža je lahko problematična le v času pubertete, zato pa je v kasnejših obdobjih celo zaželena, saj se na njej kasneje pojavljajo gube, medtem ko se v primeru suhe kože to navadno zgodi že prej. Pomembno je, da ne uporabljaš agresivnih izdelkov, ki koži odvzemajo vlažnost, pač pa tiste za reguliranje delovanja žlez lojnic.

Priprava kože na zimo hidratacija

Nikamor brez UV zaščite

V hladnih dneh imajo osebe z mastno in mešano kožo manj razlogov za skrb. Reden piling enkrat na teden je več kot dovolj, da prepreči mašenje por in nastanek aken, primerna vlažilna krema pa zagotavlja in zadržuje potrebno raven vlage v koži.

Na trgu obstajajo univerzalni serumi, namenjeni vsem tipom kože. Ti jo povsem regenerirajo, nanašamo pa jih zjutraj in zvečer, pod (pred) navadno dnevno ali nočno kremo za obraz.

Zaradi večjega izsuševanja je nastanek gub pozimi še bolj intenziven, vendar nam posebni anti-aging preparati lahko pomagajo pri zaustavljanju tega procesa.

Priprava kože na zimo hidratacija

Ne glede na tip kože mora biti vsak izhod iz hiše pospremljen z nanosom kreme z visoko UV zaščito, še posebej, če načrtujemo izlet v planine ali na smučišča.

Pozimi odsvetujemo piling ustnic. Namesto tega se raje osredotočimo na njihovo hidratacijo z balzami z zaščitnim faktorjem.

Ne pozabimo, da je reden vnos tekočine v organizem pogoj za zdravo, napeto in bleščečo kožo. Izdelki, naj si bodo še tako dobri, vendar niso vsemogočni.

Tudi ličila morajo hidrirati  

Enako kot z nego kože skrbiš za vzdrževanje ravni vlage v njej, mora hidratacija biti na vrhu prioritetnega seznama, ko gre za izbiro ličil. Zahvaljujoč njegovim sestavinam ima primer lastnost, da vpija višek olja in tako eliminira svetenje mastne in mešane kože, medtem ko suhi koži pomaga zadržati vlažnost in gladkost. Prav zato je ta make up izdelek povsem neizogiben, saj kožo vlaži skozi cel dan.

Priprava kože na zimo hidratacija

Pravila pri nakupu pudra

Jesen je idealen čas za nakup novega pudra. Če si tekom leta uporabljala puder v prahu ali kamnu, hladnejše vreme vsekakor zahteva spremembo tečaja. Tekoči puder nudi večje ugodje in zaščito pred vetrom in mrazom.

Tekoči puder za suho kožo mora predvsem hidrirati, kot najbolj uspešne pa so se pokazale lahkotne teksture. Pregost puder namreč le še bolj poudarja gube.

Pri pogoj, ki bi ga moral izpolnjevati tekoči puder za mešano kožo, je dolgotrajen mat učinek, ki kožo naredi gladko, svileno in mehko. Imeti mora dobro prekrivno moč, da bi preprečil njeno svetenje, hkrati pa mora biti dovolj lahkoten, da kože ne obremeni. V nasprotnem primeru bi namreč ličila začela polzeti, takoj ko bi se začela nabirati maščoba.

Priprava kože na zimo hidratacija

Hidratacija je vedno aktualna

Seveda, v zimskih dneh je skrb za hidratacijo neizogibna, vendar ne pozabi nanjo niti takrat, ko se temperatura povzpne v plus, ko se veter umiri in sonce pošlje tople žarke. Naša koža tudi takrat potrebuje vlažnost, zato ne bi bilo slabo, da hidriranje kože preide v tvojo vsakdanjo rutino.

Preberi še: Priprava kože na zimo: Nega obraza

Za ta videz priporočamo

  • Lancôme Génifique Youth Activating Cream

  • Lancôme Génifique Nuit Youth Activating Cream

  • Lancôme Génifique Nutrics Youth Activating Cream

  • Lancôme Génifique Advanced Youth Activating Concetrate

Povezane teme: nega, trend , Lancome

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako se naličiti k frufruju

Vsaka sprememba frizure zahteva minimalno korekcijo dotedanjega načina ličenja. Ko se odločimo za frufru, pa morajo biti prilagoditve naših navad liče...