Priprava kože na zimo: Nega obraza

Prav tako, kot poleti prilagajamo kožo visokim temperaturam in soncu, enako moramo tudi pred zimo narediti vse, kar je v naši moči, da kar se da pripravljeni dočakamo mraz, veter in bivanje v prostorih, v katerih je zrak zaradi ogrevanja izredno suh.

Priprava kože na zimo: Nega obraza

Vsaka oseba drugače reagira na zimo. Nekdo je bolj toleranten in jo dobro prenaša, pri nekom drugem pa nizke temperature izzivajo burne in niti najmanj prijetne reakcije kože. Prav to je razlog, da se je ob pravem času treba pripraviti na prihod hladnega vremena. Ustrezna in pravočasna nega obraza je usodna, zato že zdaj vnesi določene spremembe v svojo rutino, da bi tvoja koža ostala lepa, zdrava in bleščeča. Izdelke, ki si jih uporabljala v poletnem času, zamenjaj s konkretnejšimi in močnejšimi formulami. Posebno pozornost posveti pilingu in hidratantni kremi, da bi se izognila mašenju por in dodatnemu luščenju kože obraza.

Umivanje in čiščenje

Nega kože se začenja s temeljitim čiščenjem obraza. V hladnih dneh raven vlage v koži drastično pada, zato bi bilo uporabo mila treba omejiti na minimum. Če imaš suho in problematično kožo, je najbolje, da na mila kar pozabiš. Pri umivanju obvezno uporabljaj mlačno vodo in blage tonike za čiščenje obraza. Posamezna čistila poleg umazanije iz kože odstranjujejo tudi naravne maščobe, zato se naša koža lušči, gube pa postanejo vidnejše. Izogibaj se torej milu in preparatom, ki vsebujejo alkohol, namesto njih pa raje izberi izdelke, ki so v skladu s pH vrednostjo tvoje kože – 5,5 ali za odtenek višje. Uporabljaj tonike in gele na oljni osnovi, ki ne bodo ogrozili vlažnosti tvoje kože. Manjšo količino izdelka nanesi na vatko in nežno tapkaj po obrazu, da ga ne bi dodatno nadražila. Isto velja tudi za odstranjevalce ličil – samo umirjeni in nežni gibi …

Priprava koze na zimo Nega obraza

Podnevi zaščita, ponoči hidratacija

Takoj, ko se zbudiš, bi s čiščenjem morala odstraniti sebum, ki ga je koža izločila med tvojim spanjem. Ponoči je pravi čas za nego kože, saj se aktivne sestavine iz nočnih krem takrat precej bolje vpijajo in ščitijo epidermis. To bo hrati omogočilo, dab o tvoj obraz zjutraj videti mehak in gladek, zato vselej izbiraj tiste kozmetične izdelke, ki koži zagotavljajo zadovoljivo količino vlage. Prav tako je priporočljivo, da kreme vsebujejo olja, saj tako ustvarjajo zaščitni film na koži, to pa je v zimskem času posebej pomembno. Ne glede na to, ali je zunaj sočno ali oblačno, iz hiše nikar ne pojdi brez ustrezne dnevne kreme z visoko UV zaščito. Biotin, beta-karoten, vitamini A, C, in D so tako imenovani vitamini za kožo, zato je priporočljivo, da se nahajajo v formulah krem, ki jih uporabljaš.

Priprava koze na zimo Nega obraza

Nič brez pilinga

Reden piling obraza je edini učinkovit način, da se rešimo mrtvih celic s površine kože ter hkrati omogočimo boljše prodiranje sestavin iz hidratantne kreme. Izrazito suha koža je posebej občutljiva, zato se izgobaj pilingom z zrnci in raje uporabljaj tiste tekoče. Njihova intenzivnost je progresivna in tako učinkovita, da boš zlahka dosegla gladek, izenačen in bleščeč ten z manj poudarjenimi porami in gubami. V hladnih mesecih je piling potrebno izvajati enkrat tedensko, saj bomo tako koži brnili mladostni sijaj.

Priprava koze na zimo Nega obraza

Po drugi strani pa se izogibaj pilingu ustnic, saj ta njihovo luščenje lahko le poslabša. Preusmeri se na balzame, ki ustvarjajo zaščitno plast in preprečujejo prodiranje hladnega zraka.

Preberi še: Micelarna vodica – darilo za občutljivo kožo obraza

Za ta videz priporočamo

  • Lancôme Bi Facil Cleanser

  • Lancôme Visionnaire Peeling

Povezane teme: nega, Lancome, maske za obraz, nega obraza

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

BB Glow tretma: za in proti

Obraz, ki bi bil videti kot naličen s pudrom ali BB kremo, vendar v rednici povsem naraven – brez madežev, rdečice in podočnjakov! Z BB glow tretmajem...