Priprava kože za poletje

 


Po turobnih zimskih mesecih in muhastem spomladanskem vremenu je povsem normalno, da je koža utrujena. Pomanjkanje življenja, prhljaj in dehidracija povzročajo utrjen videz kože na obrazu, zato je pomembno, da jo z le nekaj preprostimi koraki obudimo in ji vrnemo sijaj!

Piling je vaš najboljši prijatelj


Ne glede na letni čas, bi piling kože moral biti sestavni del naše rutine. Odstranjevanje plasti odmrlih celic koži dopusti, da „diha“ in lažje vpija hranljive in vlažilne sestavine mask, serumov in krem, ki jih kasneje nanašamo. Piling je prav tako pomemben zaveznik v boju proti ogrcem! Mehanični pilingi so preprosti za uporabo in ustrezajo večini tipov kože, pilingi z blagimi kemičnimi učinkovinami pa preprečujejo iritacijo občutljive kože. Katerega koli izberete, je pomembno, da po uporabi pilinga kožo dobro navlažite in nahranite.

Prečistite kožo z glinenimi maskami


Ko kožo „razgalite“ s pilingom, je idealno, da nanjo nanesete čistilno masko, ki jo bo dodatno umirila. Mastni in mešani koži bo posebej prijala glinena maska, ki odstranjuje višek sebuma in nečistoče, lahko pa izberete tudi „multimasking“ metodo in kombinirate maske z različnim delovanjem. Ne pozabite osvežiti obraza z redno uporabo vlažilnih mask, ki vam bodo v toplejših dneh še posebej prijale.

Zaščitite svojo kožo in preprečite njeno prezgodnje staranje

Gotovo že veste, da je uporaba kreme z zaščitnim faktorjem obvezna skozi celo leto, še posebej pa v pomladnih in poletnih mesecih. Kreme s SPF ne jemljite kot obveznost, pač pa kot vašo najboljšo prijateljico v boju proti prezgodnjemu staranju. Posebej pomembno je, da kožo zaščitite po pilingu in ob neposrednem izpostavljanju sončnim žarkom. Če ta korak radi pozabite, si obvezno kupite dnevno vlažilno kremo, ki že vsebuje zaščitni faktor.

Zablestite!


Čeprav bo po teh korakih vaša kože že po naravi blestela, ni odveč, če sijaj vaše kože tekmuje s sončno svetlobo! Pri tem vam vedno lahko pomaga merica osvetljevalca – higlighterja ali iluminatorja, mi pa vam predlagamo, da namesto hladnejših raje izberite tople in zlate odtenke, saj bodo zagotovo prispevali k učinku zagorele kože.

Preberi še: 5 izdelkov za nego kože, ki se jim ne odrekamo

Za ta videz priporočamo

  • Loreal Paris Smooth Sugar Clear

  • Loreal Paris Smooth Sugar Glow

  • Loreal Paris Smooth Sugar Nourish

  • LOreal Paris Pure Clay Exfo Mask

  • LOreal Paris Pure Clay Purify Mask

  • LOreal Paris Pure Clay Glow Mask

  • Loreal Pure Clay Anti-Blemish

Povezane teme: nega, maske za obraz, nega obraza

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Naredi sama: Globinsko čiščenje obraza

Ne bomo ti predlagali dragega kozmetičnega tretmaja, temveč svetovali, kaj lahko storiš zase v domačem zavetju...