Retinol: Spoznaj super zvezdo v negi kože!

Najprej skupaj ponovimo dejstvo: Prej ali kasneje bodo naš obraz okrasile posamezne drobne linije in gube, ki predstavljajo prve znanilce staranja kože. Če si podobne znake že opazila na svoji koži, bodi brez skrbi! Tisto, kar lahko takoj storiš, je, da se zazreš v svojo rutino nege kože in vanjo uvrstiš izdelke, ki v svoji sestavi vsebujejo retinol.

Preden pa se odločiš za to potezo, ne bi bilo slabo, da izveš več o samem retinolu in njegovem blagodejnem delovanju ter kako to mogočno sestavino lahko vključiš v svojo rutino nege kože. Če ti beseda retinol ne zveni znano, beri naprej, saj smo prepričani, da bi želela vedeti naslednje!

Super zvezda v negi kože!

Če se zanimaš za skincare, obstaja velika verjetnost, da si že slišala za hialuronsko kislino, najbrž tudi C vitamin. Nič manj priljubljen pa ni tudi retinol, ki se uvršča med najbolj učinkovite sestavine za nego kože obraza.

Retinol predstavlja obliko A vitamina in eno od najbolj raziskovanih molekul v industriji nege kože. Znano je, da A vitamin blagodejno deluje na našo kožo, jo naredi bleščečo in naravno lepo. Prav tako tudi retinol tvojo kožo revitalizira, zmanjšuje znake pigmentacije in jo naredi sijočo, hkrati pa se uspešno bori proti znakom staranja, kot so drobne linije in gube.

Resnice in zablode o retinolu

Če upoštevamo vso dokazano blagodejnost retinola, sploh ni čudno, da je v obrazni negi postal tako popularen in ga zelo pogosto priporočajo mnogi dermatologi. S porastom popularnosti te sestavine pa se pojavljajo tudi vse številčnejše zablode glede njenih vplivov na kožo. Nekateri od mitov, povezani z retinolom, so, da je škodljiv, da izsušuje kožo in da ga ne smemo uporabljati v kombinaciji s C vitaminom.

Doktorica Rocio Rivera, podpredsednica oddelka, zadolženega za  znanstveno komuniciranje znamke L’Oréal Paris, razkriva mite o retinolu in pojasnjuje: Retinol je izredno močna aktivna sestavina, ki na naši koži lahko pusti sledi – samo v primeru nepravilne uporabe. Zato je zelo pomembno, da ga v svojo skincare rutino uvajamo postopoma in koži dovolimo, da se navadi na njegovo delovanje.

Kar se tiče izsuševanja kože velja, da če nikdar prej nisi uporabljala izdelkov, ki vsebujejo retinol, lahko naletiš na posamezne znake izsuševanja ali luščenja kože. Ta pojav pa je kratkotrajen, če poleg retinola v nego svoje kože vključiš tudi kremo za hidratacijo obraza. Doktorica Rivera prav tako pojasnjuje, da ne drži, da retinola ne smemo uporabljati s C vitaminom, ravno nasprotno, kombinirana uporaba obeh je po njenem celo priporočljiva za boljši učinek.

Močan retinol v steklenički!

Retinol: Spoznaj super zvezdo v negi kože!

Če si se odločila, da je pravi čas, da narediš nekaj glede prvih znakov staranja kože in v svojo rutino nege kože vpelješ izdelke na bazi retinola, verjamemo, da ti bo všeč novi nočni serum znamke L’Oréal Paris, obogaten s super zvezdo vseh aktivnih sestavin – Revitalift Derm Intensives Night Serum s kar 0.2% čistega retinola.

Po prvi uporabi seruma boš opazila, da je tvoja koža postala mehkejša, hidrirana in gladka na dotik. S časom in ob redni uporabi zmanjšuje gube pri 100 % žensk*. Revitalift Derm Intensives Night Serum s kar 3X več čistega retinola** predstavlja inteziven anti-aging tretma, ki vidno zmanjšuje znake staranja, celo globoke gube. Ob ustrezni uporabi bo ta serum prečistil strukturo tvoje kože ter jo naredil svetlejšo in bolj sijočo. Za tebe ne vemo, a za nas ti razlogi povsem zadostujejo, da mu damo priložnost in ta mogočni serum uvrstimo v svojo rutino nege kože.

Pravilna uporaba retinola je izredno pomembna!

Retinol: Spoznaj super zvezdo v negi kože!

Čeprav retinol dokazano blagodejno deluje na našo kožo, se moraš v cilju njegovega največjega potenciala naučiti, kako pravilno uporabljamo izdelke, ki v svoji sestavi vsebujejo to aktivno sestavino. Omenjeni novi serum znamke L’Oréal Paris s kar 0.2% čistega retinola je z razlogom nočni serum. Retinol namreč lahko poveča občutljivost tvoje kože za sončne žarke, zato je izredno pomembno, da ga uporabljaš samo v večerni negi kože, zjutraj pa nikar ne pozabi na ustrezno SPF zaščito.

Za najpravilnejšo uporabo prvi teden na predhodno očiščen in osušen obraz nanesi vse skupaj dve do tri kapljice seruma L’Oréal Paris Revitalift Derm Intensives Night. Tako boš svoji koži dala čas, da se navadi na retinol. Tekom naslednjega tedna serum lahko uporabljaš vsak drugi večer.

Če opaziš, da se je tvoja koža na retinol navadila, v tretjem tednu začni uporabljati Revitalift Derm Intensives Night Serum z 0.2% čistega retinola vsak večer in rezultati bodo postali še hitreje vidni. Po serumu na kožo nanesi še kremo za hidratacijo obraza.

Retinol: Spoznaj super zvezdo v negi kože!

Ne pozabi začeti še pravi čas!

Za večino deklet je pojava prvih gub na obrazu sinonim nočne more. Najsi nam je to všeč ali ne, so gube sestavni del staranja in njihovega pojavljanja ne moremo preprečiti, lahko pa ga omilimo. Zato je pomembno, da še pravi čas začneš skrbeti za svojo kožo in ji zagotoviš ustrezno pomoč. L’Oréal Paris Revitalift Derm Intensives Night Serum vsebuje najmočnejšo formulo te znamke s kar 0.2 čistega retinola, ki tvoji koži ponoči zagotavlja intenzivno nego in ji pomaga, da uspešno premaga celo najtrdovratnejše znake staranja.

Mi menimo, da tvoja koža to vsekakor zasluži – kaj pa ti?

*Klinična študija na 49 ženskah: klinično ocenjevanje gub na obrazu po mesecih.

**V primerjavi s predhodno formulo L’Oréal Paris.

Preberi še: Glasniki letošnje pomladi so lahki za nohte v veselih barvah

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris Revitalift Laser Pure Retinol Night Serum

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Revitalift Filler Hyaluron Serum

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Revitalift Laser Renew SPF 20

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Revitalift Laser Renew Ampules

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Revitalift Laser Renew Anti-Ageing Night Cream

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Revitalift Laser Renew Precision Eye Cream

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Revitalift Filler Ampoules

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Revitalift Filler Set Day Cream And Hyaluronic Serum

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, Eva Longoria, anti-aging, večerna rutina, nega obraza, L'Oréal ambasadorke, Loreal Paris

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako izbrati ličila za svetlo polt

Svetel ten je bil od nekdaj odlika aristokratske družbe, sofisticiranosti in prefinjenosti, in dekleta, katerih koža naravno ni bila svetla, so se jo ...