Si že slišala za #maskne?

V času pandemije koronavirusa smo se prilagodili novostim v vsakdanjem življenju, pa tudi spremembam naših higienskih navad, od povečane dezinfekcije, pa vse do nošenja zaščitnih mask. Vsi ti ukrepi so neizbežno pustili sledi na naši koži, med katerimi so vsekakor tudi #maskne.

#Maskne

#Maskne predstavljajo popularen termin, ki se nanaša na probleme s kožo, s katerimi se v času pandemije srečujejo mnogi. Opisuje akne in mozoljčke, nastale zaradi prisotnosti zaščitne maske v kombinaciji s toplim in vlažnim zrakom. Tako kot se z aknami soočajo mnogi najstniki v mladih letih, se danes velik del prebivalstva spopada z istim problemom, ne glede na leta in njihove pretekle izkušnje s kožo.

Si že slišala za #maskne?

Opazno je, da naša koža seveda ni vajena nenehnega stika z zaščitnimi maskami, zato se na njej rade pojavljajo sledi draženja, izpuščaji, mozolji in akne, še posebej na predelu brade. Tako kot velja za mnoge stvari v življenju, se je na maske preprosto treba navaditi, saj moramo tovrstne ukrepe resnično upoštevati, da bi zaščitili sebe in druge.

Kako preskočiti #maskne?

Tako kot drugim težavam s kožo se je tudi temu novemu pojavu možno izogniti. Pomembno je le, da upoštevaš naslednjih nekaj nasvetov in jih uvrstiš v vsakodnevno nego, pa #maskne za tebe ne bodo problem.

Skrbi za svojo zaščitno masko

Si že slišala za #maskne?

Na zaščitno masko glej kot na katerokoli drugo oblačilo in jo tako tudi vzdržuj. Če je namenjena za enkratno uporabo, nikomur ne boš naredila usluge, najmanj pa svoji koži, če boš varčevala in jo nosila še prihodnji dan. Prav tako za bombažne maske velja, da jih je treba prati redno, pred vsakim nošenjem posebej.

Ustrezno čiščenje obraza

Mozolji in mastno svetenje brade so nekaj, čemur se je pod masko le težko izogniti, zato moraš svojo kožo redno čistiti, odstranjevati odmrle celice in matirati njeno polt. Vse to lahko dosežeš z enim izrednim večnamenskim izdelkom, nadvse priročnim za uporabo, in sicer z Ganier Pure Active Clay 3in1. Na tebi je le, da se odločiš, kdaj ga boš uporabljala kot gel za umivanje, kdaj kot piling in kdaj kot masko.

Si že slišala za #maskne

Obogaten je s cinkom, zato Pure Active Clay kot čistilni gel regulira mastnost kože, jo očisti in z nje odstrani vse nečistoče. Na tak način ga lahko uporabljaš vsako jutro pred nanosom kreme. Kot piling predstavlja izredno sredstvo za čiščenje por in odstranjevanje odmrlih celic, v obliki maske pa z močjo cinka in bele gline s posebno lahkoto matira tvojo kožo.

Preizkusi alternative pudra

Če si na svoji koži opazila spremembe zaradi uporabe tekočega pudra pod masko, bi bilo dobro, da preizkusiš alternative pudra, ki hkrati negujejo ter nežno naličijo – BB kreme. Dominantne sestavine BB krem hidrirajo kožo in ji dajejo bleščeč, naraven in negovan videz, v nekaterih od njih, recimo BB kremi Garnier Pure Active pa lahko najdeš sestavne, ki se tudi uspešno borijo proti nepravilnostim kože – denimo salicilno kislino.

Si že slišala za #maskne?

Z umivanje obraza uporabljaj gel

U boju s težavami, ki jih predstavljajo #maskne, ti lahko pomagajo tudi čistilci za mastno kožo v obliki gela ali pene. Najboljši so čistilni geli, obogateni s salicilno kislino in aktivnim rastlinskim ogljem, kakršna sta Garnier Pure Active gel za čiščenje obraza ali Garnier Pure Active Exfobrusher gel z nastavkom za piling.

Se pod masko tvoja koža močno poti?

Če se tvoja koža pod masko pretirano poti, imej vedno pri roki micelarno vodo, s katero jo lahko hitro in preprosto očistiš v kateremkoli trenutku dneva. Ni priporočljivo, da kožo prepogosto umivamo z milom in čistilnimi sredstvi, saj bi jo sicer lahko izsušili in si nakopali še več težav, zato pa je micelarna voda kot rešitev na dlani, še posebej, če je namenjena mastni in mešani koži, kot velja za micelarno vodo Garnier Pure Active.

Pod zaščitno masko se pojavljajo ogrci

Čeprav vemo, da te vleče k stiskanju ogrcev, je to absolutno najhujše, kar bi svojemu obrazu lahko naredila, še posebej sedaj, ko je že tako obremenjen s celodnevnim nošenjem mask. Raje preizkusi luščilno masko Garnier Pure Active Peel off, ki je obogatena z naravnim ogljem in salicilno kislino, poznano po svojem globinsko čistilnem delovanju. Tvoje pore bodo vidno odmašene, višek maščobe odstranjen, koža pa prečiščena.

Kako se ti spopadaš s težavami, ki jih predstavlja pojem #maskne? Podeli z nami v komentarjih!

Preberi še: Tissue maske: Način hidriranja kože obraza, ki ga moraš preizkusiti

Za ta videz priporočamo

 • Ganier Pure Active Clay 3in1 Clay

  Takojšnje naročilo
 • Garnier Pure Active 3in1 Charcoal

  Takojšnje naročilo
 • Garnier Pure Active BB Cream Light

  Takojšnje naročilo
 • Garnier Pure Active BB Cream Medium

  Takojšnje naročilo
 • Garnier Pure Active Ultracleansing Charcoal Gel

  Takojšnje naročilo
 • Garnier Skin Naturals Pure Active Peel Off

  Takojšnje naročilo
 • Garnier Skin Naturals Pure Active Exfo-Brusher

  Takojšnje naročilo
 • Garnier Pure Active Micellar Cleansing Water

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, bb krema , večerna rutina, nega obraza, nočna nega kože, pravilna nega, Garnier, zaščito kože, SPF, občutljiva kožo obraza , čiščenje obraza, Pure Active

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Preizkusi čiščenje obraza z izdelki, obogatenimi s hialuronom

Redno in ustrezno čiščenje obraza je pravi način, da s kože izmijemo vse nečistoče, odmašimo zamašene pore in odstranimo višek sebuma oz. maščobe...