Trideseta leta in problematična koža

Če si upala, da te bo, ko zakorakaš v 30. leta, zapustila najvztrajnejša in najbolj stresna težava iz najstniških let, se motiš. Dejstvo je, da se akne pojavljajo pri velikem številu žensk tudi v tridesetih letih. Tako kot mlada najstniška koža, je lahko tudi zrela koža problematična in nagnjena k mozoljem. Težava se ne bo rešila sama ali samo s spremembo prehrane. Danes ti svetujemo, kako lahko ustaviš mozolje v tridesetih letih in kako ti lahko krema proti mozoljem pri tem pomaga.

Trideseta leta in problematična koža

Problematična koža in nastanek mozoljev v 30. letih

Tvoja koža je vsak dan izpostavljena vplivom, ki lahko porušijo njeno naravno ravnovesje. To so stres, onesnaženje, neustrezna kontracepcija, pretiravanje s pilingom, »pretežki« negovalni losjoni … Ti kaj izmed naštetega zveni znano? Obrambni mehanizem kože kot odgovor na zunanje invazivne dejavnike je pretirano izločanje sebuma. Višek sebuma pa pomeni zamašene pore, ki povzročijo pojav ogrcev in gnojne mozolje na obrazu. Morda nisi vedela, ampak največji sovražnik tvoje kože je ravno tobak. Kajenje slabo vpliva na mikrocirkulacijo ter povzroča majhne ciste in ogrce.

Katero kremo proti mozoljem naj uporabljam v 30. letih?

Pomembno je, da se zavedaš, da obstaja razlika med mozolji, ki se pojavijo v najstniških letih, in mozolji, ki nastanejo na zreli koži. Izdelki proti mozoljem za zrelo kožo morajo biti prilagojeni temu tipu kože. Najbolj pomembno orožje v boju s problematično kožo je ustrezno zdravilo proti mozoljem. Niso vse kreme ustrezne. Strokovnjaki za ličenje svetujejo vsakdanjo uporabo krem proti mozoljem, ki vsebujejo salicilno kislino, ki kožo naredi bolj čisto.

Trideseta leta in problematična koža

Kamuflaža – takojšnja rešitev za problematično kožo

Če je potrebna takojšnja sanacija, ti predlagamo, da mozolj prekriješ s korektorjem, pri ličenju pa poudariš oči ali ustnice in na ta način preusmeriš pozornost s težave.  Zadimljene oči (smokey eyes) ali živo rdeče ustnice bodo zagotovo odlično opravile nalogo. Ne pretiravaj s količino korektorja, saj boš dosegla ravno nasproten učinek – mozolj bo še bolj viden, namesto da bi ga skrila.

Dodatni nasveti

Želiš bolj dolgoročno rešitev za problematično kožo? Iščeš čarobno zdravilo proti mozoljem?

- Opusti kajenje

- Izbiraj ustrezne izdelke proti mozoljem

- Prosti čas preživljaj na svežem zraku vedno, ko je to mogoče

- Pij veliko vode in uživaj hranljive obroke

- Poskušaj živeti čim bolj mirno življenje brez stresa.

V 30. letih si dolžna to storiti zase in svojo kožo! 

Preberi še: Nega obraza: Zasij s pomočjo negovalnih izdelkov z vitaminom C

Za ta videz priporočamo

  • Vichy Normaderm Anti-Acne Hydrating Lotion

    Takojšnje naročilo
  • Vichy Normaderm Triple Action 3 en 1 Cleanser

    Takojšnje naročilo
  • Vichy Normaderm Anti-Aging Anti-Imperfection Resurfacing Care

    Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, nega obraza, Vichy

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kaj je retinol in zakaj bi ga morala uporabljati?

Zamisli si, kako dobro bi bilo, če bi obstajala čarobna sestavina, ki upočasnjuje staranje kože, odstranjuje gube, rdečico, temne madeže, akne...