Vodič po nakupih: Kaj mora vsebovati tvoja krema za sončenje

Zadnja leta se veliko govori o škodljivih učinkih sonca, pa tudi o posameznih substancah ter njihovih kombinacijah v izdelkih za sončenje. Danes bi dokaz o tem, katera krema je dobra in varna, lahko iskali tudi v njihovem vplivu na okolje. Formula, ki zaščiti kožo, ni več dovolj, enako pomembno je, da čim manj škodljivo vpliva na naš planet. Zato moraš znati izbrati kremo za sončenje, ki bo ustrezala tvoji koži in hkrati tudi našemu skupnemu okolju.

Vodič po nakupih: Kaj mora vsebovati tvoja krema za sončenje

SPF - pomen

Sun Protection Factor (SPF) je »merilo«, ki označuje, kako dolgo smeš ostati na soncu, brez da bi te opeklo – brez zaščite 10 minut, s kremo faktor 30 pa celo do 300 minut (30-krat dlje kot brez zaščite, seveda samo pod pogojem, da kremo redno nanašaš). Izdelek z oznako SPF 15 blokira približno 94 % UVB žarkov, takšen z oznako SPF 30 približno 97 %, krema z zaščitnim faktorjem SPF 50 pa odbije kar okrog 98 % UVB žarkov. Izpostavljanje soncu brez zaščitne kreme povzroča poškodbe kože in prezgodnje staranje, zato ti svetujemo, da čim prej kupiš kremo z zaščitnim faktorjem.

Kako uporabljati SPF faktor

Dermatologi priporočajo, da SPF uporabljamo skozi celo leto, poleti pa mora faktor biti višji (med 30 in 50). Kremo nanašamo 20-30 minut pred odhodom na sonce, da omogočimo zaščitnemu sloju da se formira na koži.

Vodič po nakupih: Kaj mora vsebovati tvoja krema za sončenje

Če smo soncu izpostavljeni cel dan, sloj kreme nanašamo vsaki dve uri, ne glede na to, kateri faktor uporabljamo, v primeru kopanja seveda še pogosteje. Kreme za telo ne nanašaj na obraz, saj je koža tu bistveno bolj občutljiva in zahteva posebno nego. V nasprotnem primeru lahko pride do maščenja kože, zapiranja por in s tem ustvarjanja odlične podlage za nastanek mozoljev. SPF obvezno nanašaj pred ličili, za ustnice pa uporabljaj balzam z UV zaščito.

Priporočljivo je, da krema za sončenje vsebuje:

Pri nakupu je pomembno, da izberemo kremo, ki ščiti pred UVB in UVA žarki. Izdelki za sončenje običajno vsebujejo kemične in mineralne filtre. Izbiraj tiste, ki vsebujejo mineralne filtre, ki ustvarjajo fizično pregrado na koži in tako zagotavljajo dobro zaščito, so stabilni pod vplivom sonca in prodirajo skozi kožo ter odbijajo UV žarke z nje. Sestavine, ki jih želiš v sredstvu za sončenje:

- Titanium dioksid – mineral za zaščito kože, blokira ultravijolične žarke in je posebej primeren za občutljivo kožo.

- Cink oksid – substanca, ki ustvarja pregrado na koži in odbija UV žarke. Učinkovit, zelo dolgotrajen in posebej popularen zaradi protivnetnega delovanja.

- Avobenzon – daje odlično zaščito, praktično brez prodiranja v organizem.

- Meksoril SX – blokada širokega spektra. Je vodoodporen, izredno stabilen na soncu in ne iritira kože.

- Retinol palmitat – Oblika vitamina A, ki poleg svojega pomlajevalnega delovanja preprečuje nastanek sončnih opeklin.

- Vitamin E – Ščiti kožo pred sončnimi žarki, draženjem in prezgodnjim staranjem.

- Glicerin – Ščiti pred zunanjimi vplivi in zagotavlja zdrav videz kože.

- Karitejevo maslo – Hrani in hidrira kožo, ohranja njeno vlago, zmanjšuje vnetja, pomaga pri izgradnji kolagena, zmanjšuje gube, kožo naredi nežnejšo in sijočo.

Make up priporočilo: Ambre Solaire

Ko pogledamo seznam sestavin, ki bi jih kreme za sončenje morale vsebovati, ti priporočamo le eno – Ambre Solaire. Garnier Ambre Solaire linija izdelkov za zaščito kože pred škodljivimi sončnimi žarki skrbi za celo družino že od leta 1935. V okviru ponudbe Ambre Solair lahko izbiraš med mnogimi izdelki za zaščito, pa tudi za nego kože po sončenju. Mleko za sončenje, olje za sončenje, izdelki, kreirani posebej za občutljivo kožo, in še mnogi drugi proizvodi bodo tvojo kožo zaščitili pred škodljivim sevanjem, hkrati pa bodo zanjo odlično poskrbeli. Izdelki Ambre Solair vsebujejo najnaprednejše UV filtre, ki ščitijo pred UVA in UVB sevanjem, zato so številka 1 v Evropi, ko gre za zaščito občutljive kože.

Vodič po nakupih: Kaj mora vsebovati tvoja krema za sončenje

100 % organski UV filtri

Garnier ima poslanstvo, da kožo zaščiti z najnaprednejšimi filtri, hkrati pa zastopa odgovornost za ohranjanje okolja. Nedavno so odkrili negativen vpliv UV filtrov na korale v oceanih – med drugimi naj bi vplivali na beljenje koral. Izdelki Garnier Ambre Solaire zato vsebujejo izključno 100 % organske UV filtre, ki so varni za morski svet.

Beljenje oceanskih koral je zadnjih nekaj let velik problem, največkrat pripisan vplivu globalnega ogrevanja. Prav zato so pri Garnier začeli z uporabo stoodstotno organskih UV filtrov, testiranih, da bi se prepričali o njihovi neškodljivosti za morski svet. Pet tednov po kontaktu s koralami je bilo potrjeno, da organski UV filtri, ki se nahajajo v Ambre Solaire izdelkih nimajo negativnega vpliva na korale, morske ježe, alge, niti na morske bakterije. 100 % organski UV filtri tako postajajo predpogoj varnega nakupa in naša dolžnost do prihodnjih generacij. Da bi še bolj spoštovali naše okolje, Garnier pri izdelavi Ambre Solaire izdelkov uporablja kar največ recikliranih materialov, pa tudi sama embalaža izdelkov je prilagojena za reciklažo!

Vodič po nakupih: Kaj mora vsebovati tvoja krema za sončenje

Ambre Solaire torej ne skrbi le za tvojo kožo, pač pa tudi za morski svet in življenjsko okolje na sploh!

Boš od sedaj naprej bolj pozorna na etiketo kreme za sončenje? Sporoči nam v komentarjih!

Preberi še: Vlažilni gel Hyaluronic Aloe Jelly: fuzija aloje vere i hialuronske kisline

Za ta videz priporočamo

 • Garnier Ambre Solaire UV Water SPF 30

  Takojšnje naročilo
 • Garnier Ambre Solaire Kids High Protection Lotion SPF 50+

  Takojšnje naročilo
 • Garnier Ambre Solaire Protection Lotion 50+

  Takojšnje naročilo
 • Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced After Sun

  Takojšnje naročilo
 • Garnier Ambre Solaire Ideal Bronze SPF 20

  Takojšnje naročilo
 • Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Very High Protection

  Takojšnje naročilo
 • Garnier Ambre Solaire Golden Protect Protective Oil SPF 10

  Takojšnje naročilo
 • Garnier Ambre Solaire After Sun Soothing Hydrating Lotion

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, Garnier, Garnier Ambre Solaire, krema za sončenje, zaščito kože, SPF

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Trendy pomladni makeup look

Nov letni čas s seboj prinaša tudi nove trende, pomlad 2021 pa nam daje popolno svobodo, da smo samosvoje in po ulicah stopamo vesele, super razpolože...