Vodič za mame: kozmetika za dojenčke

V današnjih dneh, ko obstaja ogromno število izdelkov za nego kože, mamam, še posebej mladim, najbrž ni najlažje izbrati tisto, najboljše za njihovega dojenčka. Če ima dojenček še posebne težave z atopijskim dermatitisom kože, pa je izbira še toliko težja! Čas, ko smo uporabljali en izdelek za celotno nego, je minil, zato v zadnjih nekaj desetletjih kozmetika za dojenčke doživlja pravi razcvet. Prav zato smo pripravili tale vodič za mame, v katerem vam bomo priporočili izdelke, ki jih bodo dojenčki oboževali, ter hkrati pojasnili, kako in zakaj uporabljati kozmetiko za dojenčke.

Vodič za mame: kozmetika za dojenčke

Zakaj dojenčkova koža zahteva posebna nega?

Ne le, da je izredno nežna, koža dojenčka v prvih nekaj mesecih zahteva nežno nego tudi zaradi še nerazvitega imunskega sistema. Zato je najbolje uporabljati izdelke brez močnega vonja, ki so prilagojeni občutljivi koži dojenčkov. Pri nakupu obvezno preveri etiketo in kupi izdelek z oznako »Hypoallergenic«. To pomeni, da je izdelek hipoalergenski, oz. da je glede na izdelke brez te oznake verjetnost pojava alergičnosti nanj veliko manjša. Ena od vse pogostejših težav, s katerimi se srečujejo starši, je tudi atopijski dermatitis oziroma atopijsko stanje kože pri dojenčkih in otrocih, ki potrebuje pravilno nego z izdelki, posebej kreiranimi za ta tip kože.

Reši naš kviz in ugotovi, kateri namenski izdelek najbolj ustreza tvojemu dojenčku

Da bi zagotovo vedela, kateri izdelek je pravi, reši naš kviz in ugotovi, kateri izdelek posebej ustreza tvojemu dojenčku!

Koža tvojega dojenčka je:

a. Zelo suha in groba na dotik

b. Mehka in nežna

c. Nekoliko bolj groba na pregibih kože

Ali v tvoji družini obstajajo primeri atopijskega dermatitisa kože?

a. Da

b. Ne

c. Da, v širših krogih družine

Tvoj dojenček ima osip:

a. Pogosto

b. Nikdar

c. Zelo poredko

Si kdaj opazila rdeče lise na koži tvojega dojenčka?

a. Da, pogosto jih opazim

b. Ne, nikdar jih nisem opazila na koži mojega dojenčka

c. Včasih se pojavi nežna rdečica, ki hitro izgine

Tvoj dojenček se praska:

a. Izredno pogosto

b. Skoraj nikoli

c. Včasih, zaradi draženja zunanjega faktorja (oblačilo ali podobno)

Največ odgovorov A: Tvoj dojenček ima kožo, nagnjeno k atopiji

Če si na največ vprašanj odgovorila z A, je koža tvojega dojenčka nagnjena k atopiji. To stanje je vse pogostejše in prizadene enega od petih dojenčkov, glavni simptomi pa so nenehna srbečica, suha koža ali vidni ekcem. Znaki atopijskega dermatitisa se pogosto pojavljajo na licih, pregibih kože na vratu, rokah, nogah, ali temenu glave. Vendar pa kakovostna kozmetika za dojenčke in pravilna nega lahko izrazito ublažita simptome, zato je vsekakor treba izbirati ustrezne izdelke z jasno oznako, da so namenjeni posebej koži z atopijskim stanjem. Mi ti priporočamo naslednje:

Mixa Atopiance olje za kopanje in tuširanje

Kot smo že rekli, se atopijski dermatitis vse pogosteje pojavlja pri dojenčkih, takšna koža pa zahteva posebno nego. Prav zato so pri Mixi ustvarili pomirjujoče, hipoalergeno olje za kopanje, ki hitro in trajno pomirja kožo, nagnjeno k atopiji. Formula olja vsebuje hranljiv omega 8 kompleks, obogaten z 8 dopolnjujočimi maščobnimi kislinami, idealnimi za kožo, nagnjeno k atopiji.

Vodič za mame: kozmetika za dojenčke

Mixa Atopiance mleko za telo

Po kadi ali tuširanju je kožo z atopijskim stanjem treba nahraniti z mlekom za telo. Enako kot olje za kopanje je tudi mleko za telo Mixa Atopiance namenjeno koži z atopijskim dermatitisom in vsebuje kompleks omega 8, ki pomirja in hrani suho ter občutljivo kožo z atopijskim stanjem. Izdelek je namenjen dojenčkom, pa tudi odraslim, zato ga lahko hkrati uporabljaš tudi sama, kar je posebej priročno.

Največ odgovorov B: Koža tvojega dojenčka je normalna

Če si na največ vprašanj odgovorila z B, je koža tvojega dojenčka normalna in ne zahteva dodatne nege. Vseeno ti priporočamo izdelek, namenjen posebej nežni dojenčkovi koži:

Mixa Baby gel za telo in lase brez mila

Ta hipoalergenski gel za telo in lase vsebuje izredno nežno formulo brez mila. Njegova tekstura je kremasta in nežna, po uporabi pa je dojenčkova koža navlažena in negovana. Formula je obogatena z lipidi in oljem sladkega mandlja, ki zagotavlja nego in zaščito. Mixa Baby gel za telo in lase je prilagojen občutljivi koži, njegova formula je testirana s strani dermatologov in tudi oftalmologov. Ne draži oči, zato bo umivanje (upamo) lahko minilo povsem brez solza. 

Vodič za mame: kozmetika za dojenčke

Največ odgovorov C: koža tvojega dojenčka je občutljiva

Največ odgovorov C pomeni, da koža tvojega dojenčka ni nagnjena k atopiji, vendar je vseeno občutljivejša od normalne. Zato ti priporočamo naslednje izdelke za nego:

Mixa Baby nežen šampon brez mila

Nežna dojenčkova koža na temenu glave prav tako zahteva posebno nego. Čeprav je Mixa Baby gel za telo in lase odlična izbira, preizkusi tudi Mixa šampon za dojenčke s posebno sestavo, ki vsebuje micelarne delce, ki pomagajo, da se nečistoče odstranijo nežno, brez drgnjenja, pena pa se zlahka izpira. Po umivanju se lasje ne zapletajo, mehki so in zdravi.

Mixa Baby nežni gel za tuširanje

Mixa gel tuširanje je obogaten z olji in glicerinom in kožo hkrati čisti, hrani ter neguje. Njegova posebnost je v tem, da krepi zaščitne plasti kože in preprečuje srbečico, ki se pojavlja pri zelo suhi koži. Čeprav namenjen otrokom, je idealen za prav celo družino.

Vodič za mame: kozmetika za dojenčkePreberi še: Atopijski dermatitis: uporabni nasveti za preprečevanje kožnih reakcij

Za ta videz priporočamo

 • Mixa Baby Atopiance Calming Body Balm

  Takojšnje naročilo
 • Mixa Baby Atopiance Soothing Cleansing Oil

  Takojšnje naročilo
 • Mixa Baby Gel For Body And Hair Soap-Free Surgras

  Takojšnje naročilo
 • Mixa Baby Micellar Shampoo

  Takojšnje naročilo
 • Mixa Baby Foaming Oil Bath And Shower

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, pravilna nega, kozmetika za dojenčke , Mixa Baby, Mixa

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Odkrij, katera oblika obrvi pristaja prav tebi!

Popolna oblika obrvi še bolj poudari lepoto oči, vendar ne poskušaj povsem spremeniti njihovega naravnega videza...