Vrečice pod očmi: Sovražniki svežega videza

Ko gre za vrečke pod očmi, te naše neljube spremljevalce, v sami osnovi lahko zavzamemo dva različna pristopa: reševanje problema ali njegova kamuflaža.

Preden se poženemo v akcijo odstranjevanja vrečic pod očmi, si najprej poglejmo razloge za njihov nastanek. Ko se o težavi dobro podučimo, jo je precej lažje rešiti.

Vrečice pod očmi: Sovražniki svežega videza


Vzrok vrečic pod očmi je le redko en sam. Lahko gre za:

- Genetiko

- Staranje kože in izgubo njene naravne prožnosti

- Višek soli in pomanjkanje vode v prehrani

- Premalo spanja

Vrečice pod očmi: Sovražniki svežega videza


V skrajnih primerih so vrečice pod očmi lahko indikacija neke motnje v delovanju organizma, zato ni odveč, če se posvetujemo z zdravnikom, sploh če se vrečice pojavijo nenadoma, če so rdeče ali boleče.

Reševanje problema : Kako odstraniti vrečice pod očmi

Ko gre za genetiko, ne moremo kaj dosti, da bi težavo ne invazivno in trajno rešili – tu pomaga predvsem vizualna korekcija. Naj bo vzrok kakršen koli že, na vrečice pod očmi ugodno vplivajo hladne obloge. V obsegu doma so to lahko tudi v hladilniku ohlajene žličke ali namočene in ohlajene vrečke čaja, ki jih za nekaj minut položimo na veke. Obstajajo tudi preparati z enakim hladilnim učinkom, ki zaradi vsebnosti aktivnih sestavin kožo hkrati tudi hranijo in napnejo. Shranjujemo jih v hladilniku, saj to povečuje njihovo delovanje! Poišči maske, specializirane za predel okrog oči in konkretno težavo, ter poskrbi, da jih kot nujno instant rešitev vselej vzameš s seboj na pot. Staranje kože je naraven proces, kakovostna krema za predel pod očmi pa ti lahko pomaga pri saniranju estetskega problema ohlapnosti kože.

Vrečice pod očmi: Sovražniki svežega videza


Če so razlogi zunanji, k izboljšanju lahko vodi že sprememba prehrane in življenjskih navad: izogibanje hrani, bogati z nitrati, zmanjšano uživanje alkohola in cigaret, več fizične aktivnosti, ki organizmu omogoča, da se osvobodi toksinov, svež zrak itd. Seveda tudi več spanja in vode. Ne le, da te smernice lahko pomagajo pri problemih s podočnjaki in vrečicami pod očmi, njihova dobrobit je večstranska. Za začetek: tvoja koža v celoti bo postala bolj sveža in napeta.

Kamuflaža problema: kako vešče prekriti vrečice pod očmi

Da bi vrečice pod očmi uspešno prekrili, bomo morda morali spremeniti ustaljeno make up rutino. Z naslednjimi nekaj triki bodo vrečice pod očmi in podočnjaki manj vidni in predvsem manj očitni:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on


1. Barvni korektor je vsekakor pravi pomočnik. Ugotovi, kakšne barve je tvoja koža pod očmi (po navadi so koluti temni, lahko pa tudi rdečkasti), in glede na to izberi barvo kamuflaže. Temno barvo boš najlažje prekrila s korektorjem v barvi tvoje kože, ali s takšnim, ki vsebuje rdeče (oranžne, rožnate) pigmente, medtem ko rdečilo najbolj uspešno uravnovesimo z zelenkasto podlago.

2. Belo ali nude črtalo za oči pogled vidno osveži, zato ti ga vsekakor priporočamo kot del vsakodnevnega ličenja. Najboljše rezultate daje linija v notranjem robu spodnje veke.

3. Korektorja ne nanašaj preko cele površine »vrečice«, pač pa le na obode, ki mečejo senco. To je dober trik, da estetska pomanjkljivost pod očmi postane manj opazna

Preberi še: Nasveti ekspertov: Nega kože obraza po 30 

Za ta videz priporočamo

 • Vichy Dermablend 3D Correction

  Takojšnje naročilo
 • La Roche-Posay Redermic R Eyes

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Liftactiv Eyes

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris True Match Concealer Beige Cream

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Age Rewind

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Can't Stop Wan't Stop Contour Concealer

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Fit Me Concealer

  Takojšnje naročilo
 • Garnier Skin Naturals Eye Tissue Mask

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, oči , La Roche-Posay , korektor, Vichy

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Nega telesa v času izolacije ne sme biti zapostavljena

Aktualna situacija nas je prisilila, da ohranjamo lep videz kože brez pomoči kozmetičarke, zato se nas večina osredotoča na negovanje kože obraza...