Vrečice pod očmi: Sovražniki svežega videza

Danes mnoge muči nespečnost, čemur botrujejo pretiran stres in spremembe delovnih navad ter vsakodnevnega delovanja, med očitnimi posledicami, ki prav nikomur niso ljube, pa so tudi vidni znaki utrujenosti na naši koži. Ko gre za vrečice pod očmi, lahko delujemo na dva načina: rešujemo težave ali kamufliramo probleme.

Vrečice pod očmi: Sovražniki svežega videza

Razlog za vrečice pod očmi največkrat ni eden, pač pa je kriv njihov spoj:

- Genetika.

- Staranje kože in naravna izguba prožnosti.

- Višek soli in pomanjkanje vode v prehrani.

- Pomanjkanje spanja.

V ekstremnih primerih so vrečice pod očmi lahko tudi pokazatelji motenj v delovanju organizma, zato se je pametno posvetovati z zdravnikom, če se pojavijo nenadoma, v rdeči ali celo boleči obliki.

Reševanje problema: Načini za odstranjevanje vrečic pod očmi

Maske za področje okoli oči

Obstajajo tudi že pripravljeni izdelki s hladilnim učinkom, ki s pomočjo aktivnih sestavin kožo hkrati nahranijo in napnejo. Shranjuj jih v hladilniku, saj tako lahko še podkrepiš njihovo delovanje. Poišči maske, namenjene posebej za ta del obraza in tovrstne probleme, in jih vzemi s seboj na potovanja, kjer ti bodo služile kot instantna rešitev. Takšne maske običajno vsebujejo hialuronsko kislino, ki kožo intenzivno vlaži, ter druge sestavine za osvežitev in pomirjanje kože, denimo sok pomaranče in kokosovo vodo.

Vrečice pod očmi: Sovražniki svežega videza

Rešitve v udobju in danostih doma

Če gre za genetiko, problema ne moremo trajno rešiti, vsekakor pa nam lahko pomaga vizualna korekcija. Najsi bo vzrok za vrečice pod očmi kakršenkoli, hladne obloge vsekakor dajejo rezultate. V udobju doma so to lahko v hladilniku ohlajene žličke ali razhlajene mokre vrečice čaja, ki jih za nekaj minut položimo na veke.

Kreme za področje okoli oči

Staranje kože je naraven proces, pri saniranju estetskega problema pa ti lahko pomaga kakovostna krema za vrečice pod očmi. Takšni izdelki največkrat vsebujejo retinol, vitamin C, hialuronsko kislino, kofein in podobne sestavine. Posebej pomembno je, da so kreme prilagojene tudi občutljivim očem, da ne puščajo mastnih sledi in se hitro vpijejo.

Vrečice pod očmi Sovražniki svežega videza

Sprememba življenjskih navad

Če so vzroki zunanji, k izboljšanju lahko vodijo spremembe prehrane in življenjskih navad: izogibanje hrani, bogati z nitrati; zmanjšanje uživanja alkohola in cigaret; povečanje telesne aktivnosti, ki organizmu omogoča izločanje toksinov, več svežega zraka … Seveda tudi več spanca in vode. Ne le, da te spremembe lahko rešijo težave s podočnjaki in vrečicami pod očmi, njihovi pozitivni učinki so vsestranski –  tvoja koža bo v celoti bolj sveža in napeta.

Kamuflaža problema: kako spretno prekriti vrečice pod očmi

Vrečice pod očmi Sovražniki svežega videza

Za uspešno prekrivanje vrečic pod očmi boš morda morala spremeniti neke navade v ličenju. Naslednjih nekaj trikov ti bo pomagalo, da podočnjaki in nabrekla koža pod tvojimi očmi postanejo manj opazni.

1. Barvni korektor vsekakor pomaga. Preceni, kakšne barve je predel pod tvojimi očmi (večkrat so to temni koluti, lahko pa so tudi rdečkasti) in glede na to izberi ustrezno kamuflažo. Temne predele najbolje prekriva korektor v barvi tvoje kože ali takšen z rdečimi pigmenti (oranžen, rožnat), rdečilo pa najlepše uravnovesi zelenkasta podlaga.

2. Bela barvica za oči ali takšna v enem od naravnih, nude odtenkov, bo osvežila tvoj pogled, zato jo uvrsti v vsakodnevno ličenje. Najboljše rezultate dosežemo, če jo nanesemo na notranjo linijo spodnje veke.

3. Potrudi se, da korektorja ne nanašaš preko cele »vrečice«, pač pa samo na njene obode, ki povzročajo padanje senc. To je dober trik, s katerim nabrekli predel postane manj opazen.

Ali tudi tebe mučijo vrečice pod očmi? Sporoči na v kometnarjih.

Preberi še: Lepotna rutina Lily Collins, navdahnjena z nanizanko Emily v Parizu

Za ta videz priporočamo

 • Vichy Minéral 89 Eyes

  Takojšnje naročilo
 • La Roche-Posay Redermic R Eyes

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Liftactiv Eyes

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Infaillible More Than Concealer

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Honey

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Fit Me Concealer 12

  Takojšnje naročilo
 • Garnier Moisture + Smoothness Eye Tissue Mask

  Takojšnje naročilo
 • Garnier Skin Naturals Eye Tissue Mask

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, oči , anti-aging, La Roche-Posay , korektor, maske za obraz, nega obraza, Vichy, Garnier, Maybelline New York , pravilna nega, dnevna krema za obraz, zaščito kože, Loreal Paris, maske za obraz , Tissue maske

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Imuniteto kože je mogoče okrepiti s cinkom!

V boju s problematično kožo je izbira skincare izdelkov z ustreznimi sestavinami ključnega pomena. Odkrij, kako cink lahko izboljša imuniteto tvoje ko...