Zaščita pred soncem – Zaščiti kožo s pomočjo meglice za lice

Vedri in sončni dnevi so pred nami in ko pogledaš okrog sebe, lahko opaziš, da so čemerne in nerazpoložene obraze zamenjali nasmehi, temne in enobarvne obleke so nadomestili odtenki mavričnih barv in nekaj je povsem gotovo – prišel je čas za uživanje na soncu!

Vendar pa je izredno pomembno, da poleg uživanja misliš tudi na svoje zdravje in kožo. Zaščita pred soncem je obvezna! Škodljivo UV sevanje in zaščita pred njim sta nujna, pa tudi nerazdružljiva.

Zaščita pred soncem – Zaščiti kožo s pomočjo meglice za lice

Zaščita pred UV sevanjem

Zaščita pred UV sevanjem ni samo še ena fraza, pač pa jo je treba vzeti resno. Čeprav se ti sončni žarki zdijo neškodljivi in prijajo tvoji kožo, se moraš zavedati tudi vseh škodljivih UVA in UVB sevanj. UVB žarki spodbujajo temnenje kože, hkrati pa so tudi glavni povzročitelji sočnih opeklin, UVA žarki so sicer manj boleči, vendar še bolj škodljivi, saj prodrejo globlje skozi kožo.

Pretirano izpostavljanje soncu brez zaščite pomeni tveganje za nastankom opeklin, pa tudi redkih tipov foto-dermatitisa, kakršen je lupus. Ne pozabimo na težave s spremembami pigmentacije kože, ki se pojavljajo v obliki madežev, ter drugih resnejših težav, kakršne so npr. vitiligo, fotosenzitivnost in mnoge druge.

Zaščita pred soncem – Zaščiti kožo s pomočjo meglice za lice

Dolgoročne posledice na koži so neizbežne

Če te še vedno nismo prepričali, kako pomembna je zaščita kože pred soncem, boš verjetno obžalovala čez nekaj let, ko boš na koži opazila in občutila spremembe, ki se bodo neizbežno pojavile. Le nekateri od slabih vplivov izpostavljenosti soncu brez zaščite so rumenkast ten, globoke gube, vidna izguba elastičnosti kože in v primeru nezadostne zaščite na žalost tudi tisto najhujše, rak kože.

Pravilna zaščita pred soncem

Da bi pravilno zaščitila svojo kožo pred soncem, je včasih dovolj samo to, da se izogibaš najbolj intenzivnim uram, ko je sonce najmočnejše, in se raje umakneš v senco. Če to ni mogoče, moraš s seboj vselej imeti kremo za sončenje, lahko tudi gel, fluid, pršilec, priporočamo pa ti, da preizkusiš najnovejšo obliko zaščite pred soncem – meglico za obraz.

Zaščita pred soncem – Zaščiti kožo s pomočjo meglice za lice

LRP Anthelios Maglica za obraz

La Roche Posay zaščita pred soncem je v svojo linijo izdelkov Anthelios, poznano po dosežkih iz foto-dermatologije, dodala še eno obliko zaščite pred soncem. Gre za to nevidno meglico za obraz proti sijaju z dodatkom termalne vode, namenjeno tudi občutljivi koži. Meglica vsebuje SPF faktor 50 in je dostopna v obliki hitro vpijajočega se zaščitnega pršila. Vodica je posebna predvsem zaradi airlicium tehnologije, s katero se matifikacijski delci v trenutku absorbirajo ter tako nadzirajo svetenje kože (sebum, maščoba, znoj in vlaga).

 

Meglico za obraz se izredno zlahka nanaša, dovolj je le pretresti embalažo in pred izpostavljanjem soncu izdelek obilno nanesti preko celega obraza, tako da je steklenička oddaljena 15 cm od kože.

Naj to pomlad zaključni korak tvoje lepotne rutine postane prav tisto, kar pogosto zanemarimo, posebej, ko sanjarimo o plaži, a stopamo po vročem asfaltu mestnih ulic. Ne glede na to, kje si, je krema z zaščitnim faktorjem obvezna vsebina tvoje torbice! Anthelios nevidni in osvežujoč razpršilec za obraz s SPF 50+ je odlična izbira zate, saj ščiti občutljivo kožo in kožo, nagnjeno k alergijam na sonce, ter ji zagotavlja visoko UVA zaščito, z minimalnim številom sestavin (brez vonja, brez parabena, nekomedogeno, testirano pod dermatološkim nadzorom).

Bi preizkusila to najnovejšo obliko zaščite pred soncem? Sporoči nam v komentarjih!

Preberi še: Kaj je serum za obraz in zakaj bi ga morala uporabljati

Za ta videz priporočamo

  • La Roche Posay Anthelios Fresh Invisible Mist

    Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, La Roche-Posay , poletje, krema za sončenje, zaščito kože, SPF, zaščita pred soncem

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

10 zapovedi uporabe baze

Z izbiro prave baze oz. primer-ja si lahko zagotovimo popoln videz ličil, bleščečo kožo in povsem izenačeno polt. Pred samim nakupom pa se je dobro sp...